Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήUncategorizedΤο BMW Group εγκαινίασε εργοστάσιο στο San Luis Potosi, Μεξικό

Το BMW Group εγκαινίασε εργοστάσιο στο San Luis Potosi, Μεξικό

Υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι της Μεξικανικής Κυβέρνησης και του BMW Group εγκαινίασαν το νέο εργοστάσιο παραγωγής της εταιρίας στο San Luis Potosi, στο Μεξικό.

BMW San Luis Potosi 02Η εταιρία έχει επενδύσει πάνω από ένα δισεκ. δολάρια στις νέες εγκαταστάσεις παραγωγής. Το εργοστάσιο, που ήδη απασχολεί 2.500 άτομα, θα παρέχει δυναμικότητα παραγωγής έως 175.000 μονάδων τον χρόνο, όταν η φάση της προετοιμασίας ολοκληρωθεί πλήρως.

Στο εργοστάσιο του San Luis Potosi θα κατασκευάζεται η πιο επιτυχημένη σειρά μοντέλου της BMW: η BMW Σειρά 3 Sedan. Στην 100ετή ιστορία της εταιρίας, αυτό το εμβληματικό αυτοκίνητο αντιπροσωπεύει τον πυρήνα της μάρκας, ως πρότυπο δυναμικών επιδόσεων, απόδοσης και σχεδίασης.

Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Dr. Alfonso Romo Garza, Επικεφαλής του Γραφείου Προεδρίας της Μεξικανικής Δημοκρατίας, Dr Juan Manuel Carreras López, κυβερνήτης της Πολιτείας του San Luis Potosi, Oliver Zipse, Μέλος Δ.Σ. της BMW AG υπεύθυνος Παραγωγής, Milagros Caiña-Andree, Μέλος Δ.Σ. της BMW AG υπεύθυνη Ανθρωπίνων Πόρων (HR) & Εργασιακών Σχέσεων, και ο Dr Andreas Wendt, μέλος Δ.Σ. της BMW AG υπεύθυνος Προμηθειών & Δικτύου Προμηθευτών.

BMW San Luis Potosi 07Σε ένα καινοτόμο, νέο κέντρο εκπαίδευσης στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, νέο προσωπικό και μαθητευόμενοι εκπαιδεύονται πάνω στις τελευταίες διαδικασίες και τεχνολογίες παραγωγής του BMW Group, με βάση το μοντέλο διπλής επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Το κέντρο δεν εστιάζει απλά στη βελτίωση των τεχνικών δεξιοτήτων εργαζομένων και μαθητευομένων, αλλά και στην ενίσχυση των κινήτρων, του ενθουσιασμού και του ομαδικού πνεύματος.

Το εργοστάσιο συνεργάζεται με τέσσερα τεχνικά ινστιτούτα στην περιοχή και έχει ήδη εκπαιδεύσει 250 μαθητευόμενους σε τεχνικά επαγγέλματα.

Το BMW Group διευθύνει δικό του, τοπικό γραφείο προμηθειών στο Μεξικό από το 2008. Το 2017, το γραφείο μετεγκαταστάθηκε από την Πόλη του Μεξικού στο San Luis Potosi, όπου τώρα απασχολεί 105 άτομα. Ο όγκος προμηθειών του BMW Group στο Μεξικό έφτασε τα 2,5 δισεκ. δολάρια την περσινή χρονιά.

Τελευταίες τεχνολογίες Industry 4.0

Το BMW Group χρησιμοποίησε ψηφιακά 3D σχέδια κατά τη διάρκεια της ανέγερσης του εργοστασίου, τόσο για το ίδιο το κτίριο, όσο και για την εγκατάσταση εξοπλισμού. Σε όλες τις φάσεις της κατασκευής, οι αρχιτέκτονες εισήγαγαν ειδικές πληροφορίες όπως τοποθεσία, διαστάσεις και ημερομηνία ολοκλήρωσης στα ψηφιακά μοντέλα.

BMW San Luis Potosi 04Παράλληλα χρησιμοποιήθηκε και ψηφιακή τεχνολογία τρισδιάστατης σάρωσης (3D-scanning) στο στάδιο αυτό για πρώτη φορά. Ο συνδυασμός των δύο τεχνολογιών επέτρεψε ανάλυση της διαδικασίας παραγωγής σε πραγματικό χρόνο και αποδοτικές μετατροπές, προσφέροντας στο BMW Group συνεχή αξιοπιστία σχεδιασμού.

Το νέο εργοστάσιο του BMW Group είναι ‘πρωτοπόρο’ στον τομέα της έξυπνης συντήρησης. Λογισμικό Smart Maintenance Assistant χρησιμοποιείται για πρώτη φορά, που επιτρέπει το εκ των προτέρων προγραμματισμό της λεγόμενης ‘προληπτικής’ συντήρησης σε όλο το εργοστάσιο, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η διαθεσιμότητα μηχανολογικού εξοπλισμού.

Οι δραστηριότητες σέρβις βασίζονται στα τρέχοντα δεδομένα εντός έξυπνα οργανωμένου συστήματος αντί σε προκαθορισμένα διαστήματα συντήρησης. Με τη συμβολή έξυπνων συσκευών όπως tablets και smartphones, το προσωπικό λαμβάνει όλες τις σχετικές πληροφορίες για την κατάσταση του εξοπλισμού.

BMW San Luis Potosi 0Εφαρμόζονται ποικίλες τεχνολογίες του Industry 4.0, για παράδειγμα, στη συναρμολόγηση, όπου οθόνες έχουν αντικαταστήσει σε μεγάλο βαθμό το χαρτί σε όλη τη διαδικασία.

Δύο οθόνες ανά σταθμό εργασίας παρέχουν στο προσωπικό όλες τις απαραίτητες πληροφορίες – οι οποίες στο παρελθόν ήταν διαθέσιμες μόνο σε χαρτί. Αυτή η ψηφιακή κάρτα εργασίας χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στο εργοστάσιο του BMW Group στο Μεξικό.

Ρομπότ και εργαζόμενοι δουλεύουν δίπλα-δίπλα στην προ-συναρμολόγηση κινητήρων, ενώ μέσα από τη συνεργασία τους αξιοποιούνται τα προσόντα αμφοτέρων των πλευρών. Τα ρομπότ έχουν τη δύναμη να περιστρέψουν το βαρύ μετατροπέα, ενώ οι εργαζόμενοι έχουν τη μηχανική επιδεξιότητα να κάνουν τις τελικές ρυθμίσεις για την ακριβή τοποθέτηση.

Νέα πρότυπα βιωσιμότητας.

Από τον πρώτο χρόνο της παραγωγής, το εργοστάσιο του San Luis Potosi θα είναι το πιο αποδοτικό στη χρήση πόρων σε όλο το παραγωγικό δίκτυο του BMW Group.

BMW San Luis Potosi 01Η προσεκτική χρήση υδάτινων πόρων είναι πρωταρχικός στόχος βιωσιμότητας. Το εργοστάσιο, με τη μικρότερη κατανάλωση νερού ανά παραγόμενο όχημα στο δίκτυο παραγωγής, θα περιλαμβάνει το πρώτο βαφείο του BMW Group με μηδενική παραγωγή λυμάτων. Το νερό που είναι απαραίτητο για τη διαδικασία βαφής θα ανακυκλώνεται και θα επαναχρησιμοποιείται.

Η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας εξασφαλίζει ότι το εργοστάσιο θα τροφοδοτείται στο μέλλον με 100% πράσινη ηλεκτρική ενέργεια (χωρίς CO2). Ένα φωτοβολταϊκό πάρκο στο χώρο των εγκαταστάσεων, που εκτείνεται σε μία επιφάνεια άνω των 70.000 m2, θα παράγει μέρος της ενέργειας.

Παραγωγή για την παγκόσμια αγορά.

BMW San Luis Potosi 06Το νέο εργοστάσιο στο Μεξικό επεκτείνει το δίκτυο παραγωγής του BMW Group σε συνολικά 31 τοποθεσίες. Σύμφωνα με τη Στρατηγική NUMBER ONE > NEXT, αυτό εξασφαλίζει για την εταιρία ένα ευέλικτο και αποδοτικό, διεθνές δίκτυο παραγωγής, με καλή ισορροπία δημιουργίας αξίας μεταξύ Ευρώπης, Ασίας και Αμερικών.

Η προσθήκη του Μεξικού είναι ένα ακόμα θεμελιώδες στοιχείο αυτής της στρατηγικής ανάπτυξης.

Η χώρα είναι μέλος της Βορειοαμερικανικής Συμφωνίας Ελευθέρων Συναλλαγών (NAFTA) μαζί με τον Καναδά και τις ΗΠΑ. Επίσης έχει μεγάλο αριθμό συμφωνιών ελευθέρου εμπορίου, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της MERCOSUR, που διευκολύνει τις εξαγωγές αυτοκινήτων και την εισαγωγή εξαρτημάτων.

BMW San Luis Potosi 05Η περιοχή NAFTA ειδικότερα, με τους σταθερά υψηλούς όγκους πωλήσεων, είναι μία κομβική αγορά για το BMW Group. Πριν από 25 χρόνια, το BMW Group εγκαινίασε το εργοστάσιό του στο Spartanburg, ΗΠΑ, και από τότε έχει επενδύσει σχεδόν εννέα δισεκ. δολάρια στις εγκαταστάσεις του.

Η εταιρία θα επενδύσει 600 εκατομμύρια δολάρια επιπλέον μέχρι το 2021, εν όψει της προετοιμασίας για τις μελλοντικές γενιές των μοντέλων BMW X. Παράλληλα, ο αριθμός θέσεων εργασίας θα αυξηθεί σε περίπου 11.000. Συνολικά, η εταιρία υποστηρίζει σχεδόν 70.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.

Το BMW Group στο Μεξικό.

Η εταιρία πωλήσεων του BMW Group στο Μεξικό γιορτάζει φέτος την 25η της επέτειο. Εκτός του ότι είναι υπεύθυνη για τη Μεξικανική αγορά, διαχειρίζεται και την εταιρική επιχειρηματική στρατηγική για όλη την περιοχή της Λατινικής Αμερικής, καλύπτοντας συνολικά 28 χώρες. Καταγράφοντας συνεχή άνοδο, το Μεξικό είναι η σημαντικότερη αγορά στην περιοχή αυτή.

Το 2018, το BMW Group πούλησε συνολικά 25.090 οχήματα (18.501 BMW, 6.589 MINI) στο Μεξικό – αύξηση πάνω από 13% συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά.

Πηγή: BMW

RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο