SEAT Mii electric

Mii electric1

Η στροφή προς τα ηλεκτροκίνητα οχήματα επιταχύνεται και η SEAT ανταποκρινόμενη σε αυτή την τάση, κατασκευάζει αυτοκίνητα για να καλύψει τις απαιτήσεις μιας δυναμικής και συνεχώς μεταβαλλόμενης αγοράς, διατηρώντας παράλληλα τη βιωσιμότητα της κινητικότητας.

Η μάρκας ξεκινά την ηλεκτρική της «επίθεση» με την παρουσίαση του Mii electric.

Mii electric2Το Mii electric συνδυάζει δυναμισμό, κομψή σχεδίαση, προηγμένο σύστημα μετάδοσης κίνησης, νέα επίπεδα συνδεσιμότητας με οικονομικά εκλεπτυσμένες αλλαγές περιλαμβάνουν νέο ταμπλό με SEAT IML foil, φωτισμό καμπίνας, σπορ και θερμαινόμενα καθίσματα και μαύρο δερμάτινο τιμόνι, λεβιέ ταχυτήτων και χειρόφρενο.

Επιπλέον, το Mii electric είναι εξοπλισμένο με Lane Assist στο στάνταρ εξοπλισμό. Αλλά η μεγαλύτερη αλλαγή συμβαίνει κάτω από το καπό.

Ο ηλεκτρικός κινητήρας του Mii, αποδίδει 61 kW (83PS) ισχύ και 212 Nm ροπή. Η μπαταρία ιόντων λιθίου 36.8kWh του αυτοκινήτου, παρέχει αυτονομία μέχρι και 260 χλμ.* με μία μόνο φόρτιση σύμφωνα με το πρότυπο WLTP.

Mii electric3Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης είναι το πρώτο μοντέλο που περιλαμβάνει το SEAT CONNECT για πρόσβαση και διαχείριση του οχήματος μέσω εφαρμογής στο smartphone: oι οδηγοί μπορούν να ελέγξουν τα δεδομένα οδήγησης, τη θέση στάθμευσης, την κατάσταση του οχήματος, συμπεριλαμβανομένων των θυρών και των φώτων καθώς και δυνατότητα ελέγχου από απόσταση του κλιματιστικού.

Η απλότητα είναι το κλειδί στα επίπεδα εξοπλισμού και στις διαθέσιμες προαιρετικές επιλογές. Δύο επίπεδα εξοπλισμού θα είναι διαθέσιμα, με πέντε προαιρετικά πακέτα εξοπλισμού: Garage, Easy Flex, Below Zero, Home Charge και FAST (DC Charging).

Επίσης, θα υπάρχει δυνατότητα επιλογής πέντε χρώματων αμαξώματος: Deep Black, Candy White, Tornado Red, Costa Blue και Tungsten Silver.

Η δυναμική της αγοράς

Το Mii electric λανσάρεται στην αγορά σε μία σημαντική στιγμή που η βιομηχανία μεταβάλλεται προκειμένου να καταστήσει την κινητικότητα βιώσιμη και με περιορισμένη επίδραση στο περιβάλλον, ειδικά σε πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές.

Το Mii electric συνδυάζει ένα προηγμένο σύστημα μετάδοσης κίνησης με την αυτοπεποίθηση της SEAT: διασκεδαστικό στην οδήγηση, συνδεσιμότητα, χαμηλό κόστος ιδιοκτησίας.

Mii electric4Το πρώτο ηλεκτροκίνητο όχημα παραγωγής της εταιρείας απευθύνεται τόσο σε πελάτες λιανικής όσο και σε πελάτες fleet και σε εκείνους που περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους στους μητροπολιτικούς και προαστιακούς δρόμους, ενώ αντιλαμβάνονται το όφελος των μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Όταν το Mii Electric λανσαριστεί στις βασικές του αγορές – Γερμανία, Ολλανδία, Νορβηγία, Γαλλία, Ισπανία, Αυστρία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελβετία, Ιταλία, Βέλγιο, Δανία, Φινλανδία και Σουηδία – θα είναι ένα από τα πιο προσιτά ηλεκτρικά οχήματα. Το κόστος θα είναι ισοδύναμο με ένα όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης αλλά με σημαντικά χαμηλότερο συνολικό κόστος ιδιοκτησίας.

Και καθώς τα μοντέλα ιδιοκτησίας αλλάζουν, το Mii electric θα προσαρμοστεί ώστε να
ανταποκρίνεται στις διαφορετικές ανάγκες πελατών, με διαθέσιμη προσωπική ετήσια χρηματοδοτική μίσθωση, έτσι ώστε οι πελάτες να μην χρειάζεται να ανησυχούν για την αγορά ενός αυτοκινήτου, αλλά απλά να το απολαμβάνουν πληρώνοντας ένα μηνιαίο μίσθωμα.

Ηλεκτρική καταγωγή

Το Mii electric είναι το νεότερο μοντέλο της ηλεκτρικής ιστορίας της SEAT. Το 1992, η μάρκα δημιούργησε ένα ηλεκτροκίνητο Toledo που συνόδευε τους αθλητές στη διαδρομή του μαραθωνίου κατά τη διάρκεια των θερινών Ολυμπιακών αγώνων της Βαρκελώνης. Το όχημα διέθετε αυτονομία 64 χιλιομέτρων ανά φόρτιση μπαταρίας 500 κιλών, η οποία μπορούσε να φορτιστεί με τροφοδοτικό AC 2kW.

Πρόσφατα, η SEAT εισήγαγε το πιλοτικό πρόγραμμα carsharing του πρωτότυπου e-Mii. Ένας στόλος 5 ηλεκτρικών πρωτότυπων Mii, δίνει τη δυνατότητα σε περισσότερους από 1.000 υπαλλήλους των SEAT Metropolis: Lab Barcelona και Pier 01 Barcelona Tech City, να μετακινηθούν στους δρόμους της Βαρκελώνης.

Η παραγωγή SEAT Mii electric θα ξεκινήσει στη Μπρατισλάβα (Σλοβακία) το 4ο τρίμηνο του 2019 και θα λανσαριστεί στην αγορά το 1ο τρίμηνο του 2020. Η αποκάλυψη του αυτοκινήτου πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Όσλο, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης SEAT On Tour, ενώ οι προπωλήσεις του SEAT Mii electric θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Κινητήρας: Μέγιστη ισχύς 61kW (83PS), Μέγιστη ροπή 212 Nm
Μπαταρία: ιόντων λιθίου
Χωρητικότητα 36,8kWh
Χρόνος φόρτισης σε AC 7.2kW έως 80%, ~ 4 ώρες
Χρόνος φόρτισης σε DC 40kW έως 80%, 1 ώρα
Αυτονομία: 260χλμ * (WLTP)
Επιδόσεις:
Επιτάχυνση 0-50km / h σε 3,9 δευτερόλεπτα
Κορυφαία ταχύτητα 130χλμ / ώρα
Διαστάσεις:
Μήκος: 3,557mm
Πλάτος: 1.645mm
Ύψος: 1,478mm
Μεταξόνιο: 2,420mm
Χωρητικότητα χώρου αποσκευών: 250 λίτρα (έως 923 λίτρα με αναδίπλωση πίσω καθισμάτων)

Πηγή: Seat