Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιαφοραΤο Bandini Trophy στον Antonio Giovinazzi της Alfa Romeo

Το Bandini Trophy στον Antonio Giovinazzi της Alfa Romeo

Η 26η εκδήλωση του Lorenzo Bandini Trophy πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο. Η διοργάνωση συγκέντρωσε περισσότερους από 15.000 φίλους των αγώνων, με τον Antonio Giovinazzi να κατακτά το βραβείο για τον καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο οδηγό στη Formula 1.

Ο Ιταλός οδηγός της Alfa Romeo Racing πρόσθεσε το όνομα του στη λίστα νικητών που περιλαμβάνει θρυλικά ονόματα όπως εκείνα των Kimi Räikkönen, Michael Schumacher, Fernando Alonso, Jenson Button, Jacques Villeneuve, Sebastian Vettel, Lewis Hamilton και Nico Rosberg.

Ο Giovinazzi και η Alfa Romeo ενθουσίασαν το κοινό στη διάρκεια της διαδρομής από τη Faenza στη Brisighella. Ο Ιταλός οδηγός οδήγησε για περίπου 15 χιλιόμετρα σε δημόσιους δρόμους το μονοθέσιο C38, ενώ στο «πλευρό» του βρέθηκε μία Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio από τη συλλεκτική σειρά “Alfa Romeo Racing”.

lorenzo-bandini-ferrari-monaco-1967-f1Η συγκεκριμένη έκδοση περιλαμβάνει μια σειρά αναβαθμίσεων που ενισχύουν την αεροδυναμική απόδοση, αλλά και την ισχύ του κινητήρα.

Ο Lorenzo Bandini, στη μνήμη του οποίου δίνεται το βραβείο Bandini Trophy , ξεκίνησε την καριέρα του στη Formula 1 το 1961. Κατά τη διάρκεια του Grand Prix του Μονακό του 1967 και καθώς βρισκόταν στην 2η θέση έχασε τον έλεγχο της Ferrari 312/67 με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και τελικά να καταλήξει τρεις ημέρες αργότερα.

Πηγή: FCA

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο