Εργαστηριακές δοκιμές της Nissan, για την αντοχή των χρωμάτων στην ηλιακή ακτινοβολία.

2019 Nissan Murano in Sunset Drift01

“Διανύοντας” την πιο σκοτεινή μέρα του έτους, οι μηχανικοί της Nissan στο Μίτσιγκαν των Η.Π.Α., πραγματοποιούν εργαστηριακές δοκιμές έκθεσης σε υπεριώδη ακτινοβολία,  χάρη στο εργαλείο Xenon Weather-Ometer (XWO) που αξιολογεί την ανθεκτικότητα  ενός υλικού,  σε ποικίλες κλιματολογικές συνθήκες.

2019 Nissan Murano in Sunset Drift Για να αξιολογήσει τις επιπτώσεις της ηλιακής ενέργειας στη βαφή και σε άλλα υλικά, ένας λαμπτήρας Xenon των 4.000 Watt, σχεδόν  “ψήνει”  100 δείγματα,  στα ίδια μήκη κύματος με τον ήλιο.

Τα δείγματα περιστρέφονται γύρω από τη λάμπα Xenon για να μιμηθούν την τροχιά της γης  και καθώς  ο εργαστηριακός “ήλιος”  μπορεί να “λάμψει”  καθ’ όλο το 24ωρο, η διαδικασία απαιτεί το ήμισυ του χρόνου, για τη δοκιμή των δειγμάτων βαφής.

Οι μηχανικοί παρατηρούν τα δείγματα του υλικού μέσω μιας σειράς κύκλων,  για να ερευνήσουν τις αλλαγές και να εξασφαλίσουν κορυφαία ανθεκτικότητα και ποιότητα,  για τους ιδιοκτήτες των μοντέλων της Nissan.

2019 Nissan Murano in Sunset Drift02Η Nissan χρησιμοποιεί περιβάλλοντα δοκιμών όπως τον “θάλαμο επιτάχυνσης του καιρού” XWO, για την αναπαραγωγή των συνθηκών που συμβαίνουν σε ένα φυσικό περιβάλλον, μέσα στο εργαστήριο.

Αυτές οι κυψέλες δοκιμών, εκθέτουν διάφορους τύπους υλικών, σε ένα ευρύ φάσμα συνθηκών που ένα όχημα μπορεί να αντιμετωπίσει, καθ ‘όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του.

Πηγή: Nissan