Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιαφοραH Abarth στηρίζει τη Formula SAE Italy

H Abarth στηρίζει τη Formula SAE Italy

Η 15η διοργάνωση της Formula SAE Italy, Formula Electric Italy & Formula Driverless, του διεθνή διαγωνισμού που συγκεντρώνει φοιτητές και τα οχήματα που σχεδιάζουν και κατασκευάζουν, θα πραγματοποιηθεί την περίοδο 24-28 Ιουλίου. Με κέντρο της εκδήλωσης την πίστα Varano στην Πάρμα, η Fiat Chrysler Automobiles μέσω της Abarth θα βρεθεί στο πλευρό της διοργάνωσης που σαν στόχο έχει να υποστηρίξει την προσπάθεια των φοιτητών και να φέρει τους νέους ανθρώπους κοντά στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η Abarth αποτελεί έναν από τους λίγους κατασκευαστές που έχουν συνδέσει τόσο στενά το όνομα τους με τους αγώνες. Ο ιδρυτής της μάρκας, Carlo Abarth, εξέλιξε αυτοκίνητα παραγωγής δημιουργώντας εξαιρετικά επιτυχημένα αγωνιστικά μοντέλα που κέρδισαν σειρά διακρίσεων. Κάτι αντίστοιχο κάνουν και οι φοιτητές που κατασκευάζουν τα δικά τους αυτοκίνητα για να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό. Η υποστήριξη του θεσμού από την Abarth έρχεται να προστεθεί στις προσπάθειες της μάρκας να υποστηρίξει τους νέους οδηγούς και μηχανικούς με διάφορες ενέργειες, όπως είναι για παράδειγμα η παροχή κινητήρων στα πρωταθλήματα της Formula 4 στην Ιταλία και τη Γερμανία.

Στα πλαίσια της Formula SAE Italy, τα αυτοκίνητα θα αξιολογηθούν σε μία περίοδο πέντε ημερών από ένα σύνολο κριτών μέσω μιας σειράς δοκιμασιών που καλύπτουν τους τομείς του σχεδιασμού, της μηχανολογικής αρτιότητας, αλλά και του κόστους. Μόνο τα αυτοκίνητα που θα περάσουν αυτό το στάδιο αξιολόγησης θα δοκιμαστούν στην πίστα σε μια σειρά δοκιμών, με πιο ξεχωριστή να είναι εκείνη του αγώνα αντοχής. Αυτή τη χρονιά αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 2.600 φοιτητές από 27 χώρες και 80 πανεπιστημιακά ιδρύματα. Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, με ηλεκτρικό κινητήρα, αλλά και αυτόνομα οχήματα!

Παράλληλα με τα οχήματα των φοιτητών τα επετειακά μοντέλα “70th Anniversary” της Abarth, όπως είναι τα 595 Competizione, 595 esseesse και 124 Rally Tribute θα δώσουν το παρών δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα για όσους παρευρεθούν σε αυτή τη νεανική γιορτή του αυτοκινήτου.

www.fca.gr

 

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο