7ο Φθινοπωρινό Ράλλυ ‖ 21-22 Σεπτεμβρίου 2019 – Συμμετοχές/Πρόγραμμα/Χάρτης

7ο Φθινοπωρινό Ράλλυ

Η τελευταία «στροφή« του φετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος βρίσκεται προ των πυλών. Το διήμερο 21 και 22 Σεπτεμβρίου, η πόλη της Ιτέας θα φιλοξενήσει το «MyKteo» Φθινοπωρινό Ράλλυ, τον τέταρτο γύρο του θεσμού, αγώνας ο οποίος θα κρίνει τον πρωταθλητή του 2019!

Με 55 συμμετοχές έκλεισε το τελευταίο χωμάτινο ράλλυ της χρονιάς που θα εξελιχθεί σε αγαπημένες ακροπολικές ειδικές διαδρομές.

Σε ειδικές διαδρομές οι οποίες έχουν φιλοξενήσει «θεούς», «ημίθεους», αλλά και ρομαντικούς ερασιτέχνες που έκαναν τα αδύνατα, δυνατά είτε για να διακριθούν, είτε για να τερματίσουν στο Ράλλυ Ακρόπολις, τις εποχές όπου ο αγώνας αποτελούσε το «στολίδι» του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Σε αυτά, λοιπόν, τα χώματα θα κριθεί ο φετινός τίτλος μεταξύ των περσινών πρωταθλητών, Γιάννη Μπαντούνα-Κωνσταντίνου Σούκουλη και των Γιώργου Κεχαγιά-Μάριου Τσαούσογλου.

Εκτός από τα δύο αυτά πληρώματα, στον αγώνα αναμένεται να δηλώσουν συμμετοχή και αρκετοί ακόμη συνδυασμοί, μεταξύ των οποίων και δύο πρωταθλητές του παρελθόντος, οι οποίοι θα κυνηγήσουν τη νίκη, είτε της γενικής, είτε της κατηγορίας τους.

Την ευθύνη οργάνωσης του αγώνα που προσμετράει και στο Πρωτάθλημα Ιστορικών έχει αναλάβει το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΑΣΜΑ), ενώ ονομαστικός χορηγός είναι το MyKteo. Στο πλευρό των οργανωτών βρίσκονται η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Δελφών. Χορηγοί του αγώνα είναι η Seajets και οι 4 Τροχοί

Πρόγραμμα

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του διημέρου στη Φωκίδα, περιλαμβάνει τον διοικητικό και τεχνικό έλεγχο των αυτοκινήτων, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου από τις 16.00 έως τις 18.00 στις εγκαταστάσεις του MyKteo που βρίσκονται στο Βιοτεχνικό Πάρκο Άμφισσας. Την ίδια ημέρα (20.30) στην Κεντρική Προβλήτα Ιτέας θα λάβει χώρα η Πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα που αναμένεται να συγκεντρώσει πλήθος κόσμου από τις γύρω περιοχές και όχι μόνο.

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο θα εισέλθει στην ειδική διαδρομή «Αγία Ευθυμία» (10.05 km) στις 09:30 και εν συνεχεία θα κατευθυνθεί στις «Καρούτες» (20.58 km-ώρα έναρξης 10:38).

7ο Φθινοπωρινό ΡάλλυΜετά από το ενδιάμεσο σέρβις, τα πληρώματα θα διέλθουν για δεύτερη φορά από την Αγία Ευθυμία και τις Καρούτες, με την πέμπτη και τελευταία ειδική διαδρομή, αυτή της Άμφισσας στις 16:08 (14.29 km – Power Stage), να πραγματοποιείται μία φορά και να κλείνει το αγωνιστικό μενού.

Μετά από 5 συνολικά ειδικές διαδρομές και 76 αγωνιστικά χιλιόμετρα, τα πληρώματα θα τερματίσουν στην Κεντρική Προβλήτα της Ιτέας στις 16.48, όπου θα γίνει γνωστός ο Πρωταθλητής Ελλάδος της φετινής χρονιάς.

Χρήσιμο εργαλείο για τους θεατές που επιθυμούν να επισκεφτούν τον αγώνα αποτελεί ο διαδραστικός χάρτης, τον οποίο μπορείτε να βρείτε ακολουθώντας τον εξής σύνδεσμο: https://cutt.ly/MwnGB1U

ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ 7ο Φθινοπωρινό Ράλλυ 2019

ΑΓΙΑ ΕΥΘΥΜΙΑ 10,04 χλμ.
Ωράριο 1ου αυτοκινήτου:9:30/12:48 Ωράριο κλεισίματος Ε.Δ.: 8:00/11:18

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Ανηφορική, γρήγορη, με φαρδύ άριστο οδόστρωμα μέχρι το 4,8 χλμ όπου στρίβει αριστερά για Αγία Ευθυμία και γίνεται επίπεδη, στενή και πιο σκληρή αλλά πολύ γρήγορη. Τα πρώτα 4,8 χλμ είναι τα ίδια με την Ε.Δ. 5 Άμφισσα.

ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ
ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Στον κεντρικό δρόμο Ιτέας-Άμφισσας-Γραβιάς, στην πρώτη είσοδο για Άμφισσα, στρίβετε αριστερά στην πλατεία με κατεύθυνση προς Λιδορίκι ακολουθώντας ταμπέλα προς “Δασικό χωριό- Καψίτσα”. Στα 6,40 χλμ. στρίβετε δεξιά σε στενό δρομάκι με κατεύθυνση προς Δασικό χωριό-Καψίτσα και σε 100 φτάνετε στο ΣΕΧ της Ε.Δ. Υπάρχει άφθονος χώρος για παρκάρισμα.

Η πρόσβαση προς τον τερματισμό δεν συνίσταται λόγω της στενότητας του δρόμου και της μη ύπαρξης ασφαλών σημείων θέασης.

ΔΕΝ υπάρχουν ενδιάμεσες προσβάσεις.

ΚΑΡΟΥΤΕΣ 20,58 χλμ.
Ωράριο 1ου αυτοκινήτου:10:38/13:56

Ωράριο κλεισίματος Ε.Δ.: 9:08/12:26

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Σύμφωνα με την ψηφοφορία που είχε κάνει το επίσημο site του ραλλυ Ακρόπολις το 2011 είναι η καλύτερη ειδική του εθνικού μας αγώνα όλων των εποχών! Επιστρέφει μετά από 10 χρόνια στους αγώνες και σίγουρα θα αποζημιώσει και τον πιο απαιτητικό. Ξεκινάει με ένα ανηφορικό κομμάτι κοντά στα λατομεία και αφού “πατήσει” άσφαλτο για λίγα μετρά στρίβει δεξιά και περνάει από το πολύ τεχνικό κομμάτι που χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια από τις ομάδες του WRC για δοκιμές εξέλιξης και μετά από περίπου 5 χλμ συνεχίζει στο φαρδύ κομμάτι και την αδυσώπητη κατηφόρα της για περίπου 7 χλμ πριν στρίψει αριστερά στην αλλαγή πορείας στο ελατόδασος για να τερματίσει πάνω από το χωριό Προσήλιο. Τα τελευταία 6,8 χλμ είναι τα ίδια με την Ε.Δ. 5 Άμφισσα.

ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ
ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Στον κεντρικό δρόμο Ιτέας-Άμφισσας-Γραβιάς, στην πρώτη είσοδο για Άμφισσα, στρίβετε αριστερά στην πλατεία με κατεύθυνση προς Λιδορίκι ακολουθώντας ταμπέλα προς “Δασικό χωριό- Καψίτσα” μετά από περίπου 45χλμ και αφού περάσετε τα χωριά Αγ.Ευθυμία, Βουνιχώρα,Παλαιόκαστρο μόλις μπείτε στο Λιδορίκι στρίβετε δεξιά προς “Μαρτυρικό χωριό Καρούτες”. Μετά από περίπου 8 χλμ και αφού περάσετε μέσα από το χωριό Καρούτες στην έξοδο του οικισμού θα βρεθείτε στο ΣΕΧ της Ε.Δ.

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Στον κεντρικό δρόμο Ιτέας-Άμφισσας-Γραβιάς, στην δεύτερη είσοδο για Άμφισσα, στρίβετε αριστερά, σε 300 περίπου μέτρα στρίβετε δεξιά στην οδό Θ. Μαυρίδη Αρχιπυροσβέστη.Σε 700 μ. συνεχίζετε στην οδό Υλαιθου και σε 700 μ. στρίβετε δεξιά στην Επαρ.Οδ. Σπερχιάδας – Άμφισσας/Σιμόπουλου.σε 300 μ. συνεχίζετε ευθεία και σε αλλά 750 μ. περίπου στρίβετε δεξιά στην στενή διασταύρωση 7,7 χλμ σε δεξιά στροφή θα συναντήσετε αριστερά σας χωματόδρομο όπου και το ΣΤΟΠ της Ε.Δ.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Παρκάρετε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην εμποδίζετε την κίνηση των αγωνιστικών και των οχημάτων ασφαλείας.

ΔΕΝ υπάρχουν ενδιάμεσες προσβάσεις.

ΆΜΦΙΣΣΑ 14.28 χλμ.
Ωράριο 1ου αυτοκινήτου:16:06
Ωράριο κλεισίματος Ε.Δ.: 14:36

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Αποτελείται από το πρώτο φαρδύ ανηφορικό κομμάτι της Ε.Δ, Αγία Ευθυμία και το τελευταίο κατηφορικό τεχνικό κομμάτι της Ε.Δ. Καρούτες τα οποία ενώνονται με ένα γρήγορο φαρδύ τμήμα μέσα σε δασική περιοχή. Είναι η Power Stage του αγώνα ,η οποία δίνει επιπλέον βαθμούς, και μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του Πρωταθλήματος και των Κυπέλλων στις επιμέρους κατηγορίες.

ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ
ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Στον κεντρικό δρόμο Ιτέας-Άμφισσας-Γραβιάς, στην πρώτη είσοδο για Άμφισσα, στρίβετε αριστερά στην πλατεία με κατεύθυνση προς Λιδορίκι ακολουθώντας ταμπέλα προς “Δασικό χωριό- Καψίτσα”. Στα 6,40 χλμ. στρίβετε δεξιά σε στενό δρομάκι με κατεύθυνση προς Δασικό χωριό-Καψίτσα και σε 100 φτάνετε στο ΣΕΧ της Ε.Δ. Υπάρχει άφθονος χώρος για παρκάρισμα.

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ:: Στον κεντρικό δρόμο Ιτέας-Άμφισσας-Γραβιάς, στην δεύτερη είσοδο για Άμφισσα, στρίβετε αριστερά, σε 300 περίπου μέτρα στρίβετε δεξιά στην οδό Θ. Μαυρίδη Αρχιπυροσβέστη.Σε 700 μ. συνεχίζετε στην οδό Υλαιθου και σε 700 μ. στρίβετε δεξιά στην
Επαρ.Οδ. Σπερχιάδας – Άμφισσας/Σιμόπουλου.σε 300 μ. συνεχίζετε ευθεία και σε άλλα 750 μ. περίπου στρίβετε δεξιά στην στενή διασταύρωση. Σε 7,7 χλμ σε δεξιά στροφή θα συναντήσετε αριστερά σας χωματόδρομο όπου και το ΣΤΟΠ της Ε.Δ.

ΔΕΝ υπάρχουν ενδιάμεσες προσβάσεις.