Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιαφορα3ο Connected Cars Conference 2019

3ο Connected Cars Conference 2019

Ηλεκτροκίνηση, αυτονομία και κοινή χρήση αποτελούν τα τρία χαρακτηριστικά που συνθέτουν το μέλλον της αυτοκίνησης. Σήμερα τα αυτοκίνητα «τρέχουν» ολοταχώς για να κατακτήσουν αυτούς τους στόχους, αφού σταδιακά από το 2022, που προβλέπεται ότι θα βγουν στους δρόμους τα πρώτα αυτόνομα οχήματα, και μέχρι το 2030 οι γνωστές αυτοκινητοβιομηχανίες φιλοδοξούν να έχουν έτοιμα τα πλήρως αυτόνομα, ηλεκτρικά, διασυνδεδεμένα αυτοκίνητα.

connectedcars_1200_630Το Connected Cars Conference αποτελεί το σημείο αναφοράς για τα θέματα που σχετίζονται με τις σημαντικές αλλαγές που έρχονται στον χώρο των αυτοκινήτων, της διαχείρισης στόλου οχημάτων και των μεταφορών γενικότερα.

Έχοντας στο ενεργητικό του ήδη δύο επιτυχημένες διοργανώσεις, το Connected Cars Conference 2019 πρόκειται να λειτουργήσει ως η μοναδική πλατφόρμα μεταφοράς της απαραίτητης τεχνογνωσίας και ενημέρωσης σχετικά με τις τεχνολογίες αιχμής που χαρακτηρίζουν τη νέα εποχή του αυτοκινήτου.

Διεθνείς ομιλητές, θεσμικοί φορείς, στελέχη του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας και των ενδιαφερόμενων εμπορικών βιομηχανιών «γκαζώνουν» στην ενημέρωση, προβάλουν και συζητούν hot topics, δίνοντας έμφαση σε τεχνολογικές καινοτομίες, μηχανισμούς διαχείρισης κινητικότητας και ασφάλειας δεδομένων και αναλυτικές πληροφορίες για αποτελεσματική διαχείριση του στόλου οχημάτων των επιχειρήσεων.

Καθοριστικές υπήρξαν οι τοποθετήσεις των Keynote Speakers: Erik Jonnaert, Secretary General European Automobile Manufacturers’ Association (ACEA), ο οποίος μίλησε για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία στο πλαίσιο της μετάβασης σε οχήματα, τα οποία «συνδέονται» όλο και περισσότερο ενώ εκπέμπουν χαμηλότερoυς ρύπους, αλλά και του Jose Luis CriadoPérez, Independent Consultant in Fleets and Mobility, ο οποίος «ταξίδεψε» το κοινό του συνεδρίου στον νέο κόσμο, όπου το αυτοκίνητο αρχίζει να υπάρχει ως υπηρεσία και όχι ως ιδιοκτησία.

Η Θεσμική Εκπρόσωπος Αλεξάνδρα Σδούκου, Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ανέλυσε εις βάθος το πώς διαμορφώνεται το θεσμικό πλαίσιο για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας, ενώ ο Γεώργιος Βασιλάκης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων και Δικύκλων, παρουσίασε τις ενέργειες που θα κάνουν την ουσιαστική διαφορά στην κινητοποίηση ιδιωτών και εταιρειών ως προς την ανανέωση του στόλου τους.

Τέλος, ο Καθηγητής Γιώργος Γιαννής, Διευθυντής του Τομέα Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, εξήγησε το πώς η τηλεματική και τα δεδομένα ευρείας κλίμακας μπορούν να επηρεάσουν την οδική ασφάλεια.

Πηγή: Connectedcars

 

Please follow and like us:
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο