Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑγωνεςDirt Games / Markopoulo Park 28-29 Σεπτεμβρίου || Συμμετοχές

Dirt Games / Markopoulo Park 28-29 Σεπτεμβρίου || Συμμετοχές

Διάλειμμα τέλος και επιστροφή στη δράση για τους πρωαγωνιστές του EKO Racing Dirt Games! Τρεις μήνες μετά την τελευταία συνάντηση των συμμετεχόντων στο θεσμό, οι οδηγοί είναι έτοιμοι για την τρίτη αναμέτρηση της χρονιάς στο Markopoulo Park.

Dirt GamesΜετά την Ατομική Χρονομέτρηση στο EKO Racing Διαδρόμιο, τα Crosscar θα αγωνιστούν και πάλι υπό καθεστώς Rallycross στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα μήκους 1,1 χλμ. στο εσωτερικό του Ιπποδρόμου.

Η αυλαία της χρονιάς στον ίδιο χώρο είχε προσφέρει μοναδικές στιγμές σε όσους τυχερούς βρέθηκαν στο Markopoulo Park τις ημέρες του αγώνα, με το θέαμα να είναι εγγυημένο και για το Σαββατοκύριακο 28-29 Σεπτεμβρίου στον ίδιο χώρο.

Η συγκεκριμένη αναμέτρηση θα αποτελέσει τον 3ο γύρο του θεσμού και, με το πρόγραμμα να αποτελείται συνολικά από έξι, εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες ή λάθη. Οι διαφορές στις βαθμολογίες Οδηγών και Ομάδων είναι μικρές και, με τις ισορροπίες να είναι εξαιρετικά λεπτές, από εδώ και έπειτα κάθε αγώνας έχει τεράστια σημασία.

Dirt GamesΜε δεδομένο το γεγονός ότι στους αγώνες υπό καθεστώς Rallycross οι δύο οδηγοί δεν μπορούν να μοιραστούν την ίδια χωμάτινη φόρμουλα, 24 οδηγοί δήλωσαν συμμετοχή στις κατηγορίες των 600 κ.εκ., των 750 κ.εκ. και σε αυτήν της Junior.

Αριθμός άκρως ικανοποιητικός, ειδικά από τη στιγμή που στη λίστα συμμετοχών συμπεριλαμβάνονται για ακόμα μία φορά σπουδαία ονόματα του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Όπως είθισται, τις περισσότερες συμμετοχές συγκεντρώνει η κατηγορία των 600 κ.εκ., με όλους τους βασικούς διεκδικητές του τίτλου να δηλώνουν το «παρών».

Ο Γιάννης Χεκιμιάν (Speedcar Motul Team Greece), που παρά τον αποκλεισμό του στον προηγούμενο αγώνα ισοβαθμεί στην κορυφή της βαθμολογίας με τον Γιώργο Ζυμαρίδη, θα προσπαθήσει να επαναλάβει την επιτυχία που είχε σημειώσει στην αυλαία του θεσμού φέτος, όταν είχε ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στον Ιππόδρομο Αθηνών.

Τη νίκη, όμως, επιθυμεί και ο περσινός κάτοχος του τίτλου στην κατηγορία, Γιώργος Ζυμαρίδης (LaBase Team Greece), που αναζητά την πρώτη του νίκη με το La Base RX-01. O Έλληνας οδηγός επέστρεψε από την Ιταλία και την εμπειρία της συμμετοχής στο μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Autocross, αγώνα όπου συμμετείχε μαζί με τον Παναγιώτη Ρουστέμη.

Ο νεαρός οδηγός, που οδηγεί το Kamikaz 3 της Planet Kartcross Greece, βρίσκεται σε τροχιά τίτλου, και σίγουρα θα αποτελέσει έναν από τους διεκδικητές της νίκης.

Το ίδιο ισχύει και για τον Στέφανο Καμιτσάκη (Speedcar Motul Team Greece) με το Speedcar Xtrem, που με δεδομένη την εμπειρία του από αγώνες πίστας θα παίξει σημαντικό ρόλο στη μάχη της κορυφής.

Παρομοίως και στην περίπτωση του Τάκη Καϊτατζή με το Planet Kartcross Kamikaz 3, ο οποίος και είναι ικανός για τη νίκη σε κάθε αγώνα και επιφάνεια.

Όπως έχουμε δει από τους προηγούμενους αγώνες του θεσμού, κορυφαίους χρόνους μπορούν να σημειώσουν και οι Νώντας Καρανικόλας (La Base Team Greece) και Άρης «Ιαβέρης» (Planet Kartcross Team Greece), ενώ οι Γιώργος Δημούσης (Semog Trophy) και Μιχάλης Τακιδέλης (Speedcar Xtrem) έχουν αποτελέσει αρκετές φορές την ευχάριστη έκπληξη με τις επιδόσεις τους.

Ενδιαφέρον θα έχουν οι επιδόσεις και του Γιάννη Ρέγγου με το Semog Bravo, αλλά και του Κωνσταντίνου Χαλιβελάκη με το Speedcar Xtrem, όντας σε περίοδο προσαρμογής με τη νέα του αγωνιστική κατασκευή, ενώ την επανεμφάνισή του θα κάνει και ο «ΗΑΚ» με το SR Crosscar του περσινού Κυπελλούχου Γιώργου Ζυμαρίδη!

Στην κατηγορία των 750 κ.εκ. οι πρωταγωνιστές αναμένεται να είναι οι συνήθεις… ύποπτοι! Οι Παναγιώτης Αποστόλου και Χαράλαμπος Γαζετάς, αμφότεροι με Speedcar Xtrem, θα παλέψουν στα εκατοστά για τη νίκη, όπως εξάλλου και στις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις της χρονιάς.

Βέβαια, επειδή δεν πρόκειται για ατομική χρονομέτρηση, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το αποτέλεσμα, αφού υφίστανται αρκετές παράμετροι που μπορούν να αλλάξουν το αποτέλεσμα. Έτσι, οι Γιώργος Γεωργίου (Semog Bravo), Κοσμάς Βαρθαλίτης (Kosvar 750) και Γιώργος Βασιλάκης (La Base RX-01) είναι δεδομένο ότι δε θα παραδώσουν εύκολα τα όπλα και είναι έτοιμοι για μάχη!

Ενδιαφέρον, όμως, παρουσιάζει και η κατηγορία Junior, αφού δίπλα στους Κωνσταντίνο Τακιδέλη (Speedcar Xtrem) και Αχιλλέα Χριστοδούλου (La Base) θα δούμε και τον Γιάννη Καρδαμάκη!

O τελευταίος είναι ο νικητής της κατηγορίας Senior στο PICK της Πάτρας, ο οποίος και θα λάβει μέρος, με όλα τα έξοδα πληρωμένα από την ΕΚΟ, χορηγό των Dirt Games και του PICK.

Στα αγωνιστικά αυτοκίνητα το ενδιαφέρον εντοπίζεται στην μάχη των 1600 κ.εκ. με τους Κώστα Μαχαίρα και Νίκο Χρέππα να διασταυρώνουν για μια ακόμα φορά τα «ξίφη» τους Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, το Σαββατοκύριακο αναμένεται εκρηκτικό στο Markopoulo Park, με το θέαμα και το συναγωνισμό να είναι εγγυημένα.

Όπως σε κάθε αγώνα υπό καθεστώς Rallycross, έτσι και τώρα, η δράση θα αρχίσει από το Σάββατο στις 11 π.μ. με τη διαδικασία των προκριματικών «Q» για τις κατηγορίες των 600 και των 750 κ.εκ. Το πρόγραμμα της Κυριακής ξεκινάει από τις 10:30 π.μ. και θα περιλαμβάνει την ατομική χρονομέτρηση και τους ημιτελικούς-τελικούς για τους αγώνες Rallycross.

Και τις δύο ημέρες η είσοδος είναι ελεύθερη για τους θεατές, οι οποίοι θα απολαύσουν από κοντά και τα εντυπωσιακά Legend cars των Fanny Flutters ενώ την Κυριακή, στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του Markopoulo Park, θα υπάρχουν εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους, όπως φουσκωτά παιχνίδια, άλογα πόνι και άλλα!

Ο θεσμός το 2019 τρέχει με την premium βενζίνη EKO Racing 100 και με τα φτερά του Red Bull, ενώ τον υποστηρίζει η Citroen. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin, η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού, η COSMOTE TV καλύπτει το θεσμό τηλεοπτικά και το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ είναι χορηγός επικοινωνίας

Πηγή: DirtGames

Please follow and like us:
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο