Ευβοιωτικό Ράλλυ Ασφάλτου 2019 ‖ 5-6 Οκτωβρίου 2019 – Συμμετοχές/Πρόγραμμα

2019_Rally_Euvoiotiko_0

Στην κορυφή της λίστας των συμμετεχόντων βρίσκεται ο Πρωταθλητής Ράλλυ Ασφάλτου του 2018, και νικητής των τριών από τους τέσσερις φετινούς αγώνες -των Ράλι Κρήτης, Ηπειρωτικού και ΔΕΘ- Γιώργος Αναπολιοτάκης, με τον Αθανάσιο Τσιούκα στο δεξί μπάκετ του «εκρηκτικού» Ford Fiesta R5. Ένα ακόμα αυτοκίνητο προδιαγραφών R5, επίσης Ford Fiesta, με πλήρωμα τους Γιώργο Βασιλάκη και Νίκο Μουζάκη, θα πάρει επίσης εκκίνηση.

Κορυφαίες επιδόσεις αναμένονται και από τους πρωταγωνιστές του Πρωταθλήματος Νίκο και Δημήτρη Καρπάνο με το Mitsubishi Lancer EvoX και Λ. Αλυγιζάκη με EvoIX, καθώς και από τους Κανδηλιώτη/Χασιώτη και Σπανό-Κρητικό/Γκοτοβό με Lancer EvoV/VI και Subaru Impreza WRX STi αντίστοιχα, που συμπληρώνουν την εξάδα της κατηγορίας C1-C2 αντίστοιχα.

2019_Rally_Euvoiotiko_03Αλλά και στη C3, η μάχη αναμένεται σπουδαία καθώς οι Δημήτρης και Μανώλης Κτιστάκης (ένα από τα πολλά πληρώματα από την Κρήτη που τιμούν τον αγώνα) με το Peugeot S16 Base θα αντιμετωπίσουν τους Πλάγο-Ρέντη (Honda Civic Type R) που είχαν πετύχει στο περσινό Ράλλυ Ευβοϊκού κορυφαίους χρόνους σε επίπεδο γενικής.

Η Κατηγορία C3 συγκεντρώνει έξι πληρώματα, η C4 περιλαμβάνει τέσσερις συμμετοχές, η C5 τρεις και η C6 επτά.

Στον αγώνα έχουν δηλώσει συμμετοχή και τέσσερα πληρώματα της Κατηγορίας των Ιστορικών Αυτοκινήτων και, παρότι το Ευβοιωτικό Ράλλυ δεν προσμετρά στο αντίστοιχο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ασφάλτου Ιστορικών, οι αγωνιζόμενοι θα έχουν δική τους κατάταξη, και έπαθλα, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό.

Πρόγραμμα

Η πανηγυρική εκκίνηση έχει προγραμματιστεί για τις 20:00 το απόγευμα του Σαββάτου 5/10, στην κεντρική πλατεία της Θήβας. Αμέσως μόλις πάρουν εκκίνηση, τα πληρώματα θα κατευθύνονται προς το Αρχαιολογικό Μουσείο, για να εκκινήσουν την Υπερειδική.

Η Κυριακή 6/10 περιλαμβάνει τον «βασικό κορμό» του αγώνα, τρεις επαναλήψεις των Ειδικών Διαδρομών «Λουκίσσια» και «Πλατανάκι», καθώς και στο τέλος της ημέρας τη δεύτερη διεξαγωγή της Υπερειδικής – πριν τον Τερματισμό στις 16:30, και την Απονομή των επάθλων στις 18:00, στο υπέροχο προαύλιο του Μουσείου.

Τίποτα από αυτά δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την πολύτιμη υποστήριξη των χορηγών του αγώνα, του κεντρικού χορηγού «Texaco Tsellos» στη Θήβα, καθώς και της εταιρείας ανταλλακτικών, λιπαντικών, αξεσουάρ, ειδών φανοποιίας  και εργαλείων «AUTOPAP» και του Ξενοδοχείου «Διονύσειο».

Σύσσωμη η κοινωνία της Θήβας και της Χαλκίδας, της Βοιωτίας και της Εύβοιας, βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της οργανωτικής επιτροπής της Ελληνικής Λέσχης Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής: με την πολύτιμη αρωγή τους, συγκεκριμένα, το έργο της οργάνωσης συνδράμουν ο Δήμος Θηβαίων και η Κοινότητα Θήβας, ο Δήμος Χαλκιδέων και η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Κι ακόμη, το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Βοιωτίας και το Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας, ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας και ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας, και βεβαίως η Αστυνομική Διεύθυνση της Θήβας και της Χαλκίδας.

Πηγή: ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.