Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιαφοραNissan NP300 για τις μετακινήσεις του Πάπα

Nissan NP300 για τις μετακινήσεις του Πάπα

Ένα διασκευασμένο Nissan NP300, χρησιμοποιήθηκε ως  το όχημα μετακινήσεων του Πάπα Φραγκίσκου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο νησί του Μαυρίκιου, στον Ινδικό Ωκεανό, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Nissan NP300 Popemobile (4)Από το 1965, η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία χρησιμοποιεί ειδικής κατασκευής αυτοκίνητα για τον Ποντίφικα, όταν ο Πάπας Παύλος VI χρησιμοποίησε ένα τέτοιο όχημα για να χαιρετήσει τα πλήθη στη Νέα Υόρκη. Με την πάροδο των χρόνων, αρκετοί κατασκευαστές είχαν την τιμή να κατασκευάσουν οχήματα, αλλά αυτή ήταν η πρώτη φορά που τιμήθηκε η Nissan και πιο συγκεκριμένα η  Nissan NSC ABC Motors, στο Μαυρίκιο.

Η ABC Motors  προσέφερε  το σασί του  Nissan NP300,  το οποίο στη συνέχεια στάλθηκε στην θυγατρική εταιρεία ABC Coachworks, για να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Βατικανού. Επιτηρούμενο από τη Μητρόπολη του Μαυρίκιου, το έργο αυτό ήταν μοναδικό για την εταιρεία, που συνήθως ειδικεύεται στην κατασκευή λεωφορείων, πούλμαν και ασθενοφόρων. Παράλληλα, η συγκεκριμένη εταιρεία τροποποιεί  οχήματα για την αστυνομία και  την πυροσβεστική.

“Η ABC Automobile, ως μια μεγάλη οικογένεια, έβαλε όλη την αγάπη της  στο σχεδιασμό ενός οχήματος για τον Πάπα, αντάξιου των προσδοκιών και των προτύπων του Βατικανού”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ABC Automobile, Dean Ah-Chuen.

Nissan NP300 Popemobile (3)Ο Διευθυντής Πωλήσεων  της Nissan Group of Africa, Jim Dando, δήλωσε ότι η απόφαση του Βατικανού να χρησιμοποιήσει το θρυλικό σασί της Nissan, αποτελεί μια απτή   απόδειξη της αξιοπιστίας και της δημοτικότητας του οχήματος, σε όλες τις Αφρικανικές αγορές.

Το σασί του Nissan NP 300, με τις ειδικές πινακίδες SCV1,  συντομογραφία του Λατινικού Status Civitatis Vaticanae (Κράτος της Πόλεως του Βατικανού),  θα τεθεί σε μόνιμη έκθεση από τη Μητρόπολη,  ως μνημείο της επίσκεψης του Πάπα στο νησί.

Πηγή: Nissan

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο