Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑγωνεςO Marc Marquez κερδίζει το 8ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

O Marc Marquez κερδίζει το 8ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

O Marc Marquez κερδίζει το 8ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ταϊλάνδη με μια απίστευτη νίκη στην τελευταία στροφή.

motogp thailand marquezΟ Marc Marquez στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο MotoGP με τον τρόπο που μόνο αυτός γνωρίζει: με μία συναρπαστική νίκη που κρίθηκε στην τελευταία στροφή.

Όλος ο θίασος του MotoGP είχε την ευκαιρία στο Buriram της Ταϊλάνδης να δει τη στέψη του Marc Marquez ως Παγκόσμιου Πρωταθλητή για όγδοη φορά. Από την κορυφή της σχάρας εκκίνησης του αγώνα, ο Marquez εξαπέλυσε αμέσως την επίθεσή του ξεκινώντας το κυνήγι του pole man, Fabio Quartararo.

Με τον μοναδικό αντίπαλό του, Andrea Dovizioso, να βρίσκεται στην τέταρτη θέση, ο Marquez μπόρεσε να επικεντρωθεί αποκλειστικά στην κατάκτηση της νίκης στον αγώνα της Ταϊλάνδης.

motogp thailand marquez 01Μετά την πραγματοποίηση των ταχύτερων γύρων και από τους δύο αναβάτες, οι Marquez και Quartararo βρήκαν το ρυθμό τους με τον Marquez να περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να επιτεθεί.

Οι τελευταίοι γύροι του αγώνα ήταν εκρηκτικοί, με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2019 στο MotoGP να επιτίθεται στο νεαρό Γάλλο αναβάτη περνώντας στην πρώτη θέση στην αρχή του τελευταίου γύρου.

Το αποτέλεσμα κρίθηκε στην τελευταία στροφή, με τον Marquez να υπερασπίζεται με μαεστρία τη θέση του έναντι του Quartararo κερδίζοντας με τον δικό του μοναδικό τρόπο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο MotoGP για το 2019.

Με 325 βαθμούς, 9 νίκες, 14 τερματισμούς στο βάθρο, 9 pole position και 10 ταχύτερους γύρους σε αγώνες, ο Marc Marquez στέφεται Παγκόσμιος Πρωταθλητής με τα χρώματα της ομάδας Repsol Honda για έκτη φορά και συνολικά για όγδοη στην καριέρα του. Αυτή η νίκη σηματοδοτεί επίσης την 150ή για την Honda στο MotoGP – επίδοση που δεν έχει καταφέρει μέχρι και σήμερα κανένας άλλος κατασκευαστής.

motogp thailand marquez 05Ο Jorge Lorenzο είχε ένα δύσκολο αγώνα μη μπορώντας να βελτιώσει την αίσθησή του με τη μοτοσικλέτα στις ζεστές συνθήκες που επικράτησαν κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Τερματίζοντας τελικά στην 18η θέση, ο Lorenzo κοιτά πλέον μπροστά εν όψει του επόμενου αγώνα στην Ιαπωνία, στον οποίο ελπίζει να βελτιώσει τόσο την αίσθησή του με τη μοτοσικλέτα, όσο και τα αποτελέσματά του.

 

Marc Marquez

Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP 2019 – 1ος

motogp thailand marquez 02«Είμαι πολύ χαρούμενος, πραγματικά πολύ χαρούμενος. Όταν κανείς έχει ένα προβάδισμα σαν αυτό που είχα, συνειδητοποιεί πόσο κοντά είναι στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Όμως, πρέπει να βρεις κάτι που θα σου δώσει το κίνητρο. Σήμερα το κίνητρο ήταν η νίκη στον αγώνα, και αυτό ακριβώς έκανα. Ο Fabio ήταν γρήγορος κατά τη διάρκεια του αγώνα, όμως ποτέ δεν παρέδωσα τα όπλα, ακόμα και στο μέσον του αγώνα όταν όλα έδειχναν ότι θα μπορούσε να μένει μπροστά. Ήταν ένας μοναδικός τρόπος να κερδίσω το πρωτάθλημα – ακόμα και αν αυτό ήταν κάτι που δεν το σκεφτόμουν στον τελευταίο γύρο! Φτάνοντας στο parc ferme, με όλη την ομάδα της Repsol Honda εκεί, ήταν κάτι το φανταστικό. Ήταν πραγματικά ονειρικό να κατακτήσω τον τίτλο μπροστά σε όλο το fun club με μια ωραία γιορτή. Κάθε χρονιά είναι ξεχωριστή, καθώς δεν είναι εύκολο να είναι όλα τέλεια πολεμώντας για την κατάκτηση του τίτλου. Είχε ένα δύσκολο χειμώνα, εξαιτίας του τραυματισμού μου, αλλά τόσο εγώ, όσο και η ομάδα και το HRC τα καταφέραμε καλά. Τώρα θα απολαύσουμε για λίγο αυτό το συναίσθημα!»

Yoshishige Nomura

Πρόεδρος HRC

«Ο Marc Marquez έκανε για μια ακόμα φορά καταπληκτική δουλειά κατακτώντας τον έκτο τίτλο του στο MotoGP στην 60η επέτειο της Honda στα Grand Prix. Τον ευχαριστώ ολόψυχα για την ατρόμητη οδήγησή του που μαγεύει τους οπαδούς του, την οποία υποστηρίζει από επίπονη προπόνηση και από ώριμη προσέγγιση στους αγώνες. Είμαι ευγνώμων για όλη την υποστήριξη που είχε στο δρόμο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από το δυναμικό της ομάδας, τους πολλούς χορηγούς που υποστηρίζουν τις αγωνιστικές μας δραστηριότητες και τους οπαδούς του MotoGP παγκοσμίως.»

Jorge Lorenzo

18ος

motogp thailand marquez 04«Πρώτα απ’ όλα, θέλω να συγχαρώ τον Marc και όλη την ομάδα της Repsol Honda καθώς τα οκτώ Παγκόσμια Πρωταθλήματα είναι ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα. Σε ότι με αφορά, είναι δύσκολο να αποδεχτώ αυτό το αποτέλεσμα καθώς είναι πολύ απογοητευτικό. Έβαλα τα δυνατά μου για να είμαι όσο το δυνατόν πιο γρήγορος, αλλά στις πιο ζεστές συνθήκες δυσκολευόμουν να σταματήσω τη μοτοσικλέτα. Τώρα κοιτάμε μπροστά, στον αγώνα στο Motegi, στον οποίο ελπίζουμε να είμαστε πιο δυνατοί.».

Πηγή: Honda

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο