Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑγωνεςΟι δηλώσεις της Alfa Romeo Formula 1 Team μετά το Grand Prix...

Οι δηλώσεις της Alfa Romeo Formula 1 Team μετά το Grand Prix της Ιαπωνίας

Kimi Räikkönen (αριθμός μονοθεσίου 7 – “Stelvio“)

14η θέση, Ταχύτερος Γύρος 1:33.190

Ελαστικά: 15 γύροι με τη μέση γόμα, 21 γύροι με τη σκληρή γόμα και 15 με τη μαλακή γόμα

«Ήταν ένα απογοητευτικό αποτέλεσμα. Πάντα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα και στο τέλος του αγώνα το μονοθέσιο ήταν πολύ καλό με τα μαλακά ελαστικά. Κινούμασταν 3 με 4 δευτερόλεπτα ταχύτερα σε σχέση με την αρχή του αγώνα, αλλά χάσαμε πολύ χρόνο και έτσι δεν είχαμε κάποια ελπίδα για ένα καλό αποτέλεσμα. Δεν μπορούσαμε να βρούμε την ισορροπία με τη μέση και τη σκληρή γόμα και το εμπρός μέρος δεν είχε καθόλου πρόσφυση. Πρέπει να δούμε τα δεδομένα και να καταλάβουμε τι έγινε, έτσι ώστε να διορθώσουμε το πρόβλημα και να έχουμε σταθερά την απόδοση που είδαμε στο τελευταίο μέρος του αγώνα.»

 

Antonio Giovinazzi (αριθμός μονοθεσίου 99 – “Giulia”)

16η θέση, Ταχύτερος Γύρος 1:32.369

Ελαστικά: 18 γύροι με τη μέση γόμα, 31 με τη σκληρή και 2 με τη μαλακή γόμα

«Ήταν ένα δύσκολο αγωνιστικό τριήμερο για εμάς. Οι συνθήκες δεν ήταν ιδανικές λόγω των δυνατών ανέμων, όμως σε τελική ανάλυση αυτό είναι κάτι που επηρεάζει όλες τις ομάδες. Ο ρυθμός μας ήταν καλύτερος στα δοκιμαστικά απ’ ότι στον αγώνα σε σχέση με τους ανταγωνιστές μας και αυτό είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να διερευνήσουμε. Το μονοθέσιο είναι καλό, αλλά θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά ώστε να βελτιώσουμε την απόδοση του και να κλείσουμε τη χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!»

Frédéric Vasseur – Επικεφαλής της ομάδας Alfa Romeo Racing και CEO της Sauber Motorsport AG

Alfa Romeo_Japanese-Grand-Prix_591«Ξεκινήσαμε τον αγώνα με την ελπίδα να βρεθούμε στη 10αδα, αλλά από την αρχή φάνηκε ότι κάτι τέτοιο δεν θα ήταν εφικτό. Ο ρυθμός μας ήταν πολύ καλύτερος προς το τέλος του αγώνα που χρησιμοποιήσαμε τη μαλακή γόμα ελαστικών και αυτό είναι κάτι που πρέπει να εξετάσουμε ώστε να διασφαλίσουμε ότι το μονοθέσιο θα παρέχει το ίδιο επίπεδο απόδοσης καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Με τόσο δυνατό ανταγωνισμό θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τις δυνατότητες του μονοθεσίου μας, αλλιώς οι άλλες ομάδες θα έχουν το πάνω χέρι, όπως συνέβη και σήμερα.»

Πηγή: AlfaRomeo

 

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο