Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑγωνεςArriba Alfa Romeo Racing - Autódromo Hermanos Rodríguez

Arriba Alfa Romeo Racing – Autódromo Hermanos Rodríguez

Στην πίστα Autódromo Hermanos Rodríguez μεταφέρεται αυτό το Σαββατοκύριακο η πολύχρωμη γιορτή της Formula 1. H Alfa Romeo Racing Formula 1 Team θα προσπαθήσει να επιστρέψει στα καλά αποτελέσματα σε μία ιδιαίτερα ξεχωριστή πίστα με μεγάλη ιστορία.

Autódromo Hermanos Rodríguez 01Το 1952, ο Hermanos Rodríguez, πατέρας των δύο διασημότερων αδερφών στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο Μεξικό -Ricardo και Pedro Rodríguez- ήταν σύμβουλος του Προέδρου του Μεξικό Adolfo Lopez Mateo.

Η εισήγηση του στον πρόεδρο ήταν καθοριστικής σημασίας ώστε ένα χρόνο αργότερα η χώρα της Λατινικής Αμερικής να αποκτήσει μια πίστα προδιαγραφών Formula 1. Το 1963 πραγματοποιήθηκε ο πρώτος αγώνας της Formula 1 με νικητή τον θρυλικό Jim Clark.

Autódromo Hermanos Rodríguez 00Ο αγώνας επέστρεψε στο πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος το 2015,  με την πίστα σε μεγάλο βαθμό να διατηρεί τη χάραξη του 1959. Κύριο χαρακτηριστικό αποτελεί το μεγάλο υψόμετρο (2.000μέτρα) στο οποίο βρίσκεται η πίστα, στοιχείο που καταπονεί ιδιαίτερα τους οδηγούς και τις μηχανές.

Οι οδηγοί της Alfa Romeo Racing Formula 1 Team, Kimi Räikkönen και Antonio Giovinazzi είναι έτοιμοι να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις δυνατότητες του μονοθεσίου C38 και να επιστρέψουν την ομάδα στις βαθμολογούμενες θέσεις.

Frédéric Vasseur – Επικεφαλής της ομάδας Alfa Romeo Racing και CEO της Sauber Motorsport AG

«Προσεγγίζουμε τους 4 τελευταίους αγώνες της σαιζόν με αυτοπεποίθηση ότι θα μπορέσουμε να βρισκόμαστε πάντα στις βαθμολογούμενες θέσεις.

Όλοι στην ομάδα προσπαθούν σκληρά, τόσο στο εργοστάσιο, όσο και στην πίστα ώστε να διασφαλίσουν ότι θα έχουμε τη μέγιστη απόδοση από το μονοθέσιο μας. Η πίστα του Μεξικό έχει μερικά μοναδικά χαρακτηριστικά.

Έχει αρκετά ανώμαλο οδόστρωμα, βρίσκεται σε μεγάλο υψόμετρο και η μικρή ατμοσφαιρική πίεση επηρεάζει την απόδοση του μονοθεσίου. Παράλληλα οι μεγάλες ευθείες συνδυάζονται με ιδιαίτερα κλειστές στροφές. Οι δοκιμές και η δυνατότητα να ρυθμίσουμε σωστά το μονοθέσιο θα παίξουν κρίσιμο ρόλο για τον αγώνα και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να δείξουμε τη δυναμική μας.»

Kimi Räikkönen (αριθμός μονοθεσίου 7 – “Stelvio“)

«Το Μεξικό μας δίνει την ευκαιρία να επιστρέψουμε στους βαθμούς. Δεν έχει σημασία τι κάναμε στους τελευταίους αγώνες, εστιάζουμε στο τώρα και πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι θα κάνουμε σωστά τη δουλειά μας.

Αν το κάνουμε αυτό σίγουρα θα παλέψουμε για τους βαθμούς και αυτό είναι που έχει σημασία. Ξέρουμε ότι οι τέσσερις τελευταίοι αγώνες είναι πολύ σημαντικοί και θα συνεχίσουμε να δίνουμε το 100% ώστε να κλείσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τη χρονιά.»

Antonio Giovinazzi (αριθμό μονοθεσίου 99 – “Giulia”)

«Οι επόμενοι δύο αγώνες θα είναι κρίσιμης σημασίας για εμάς. Είναι σημαντικό να πετύχουμε μια καλή επίδοση στο Μεξικό και να συνεχίσουμε με την ίδια δυναμική και στις Η.Π.Α. Δεν έχω αγωνιστεί ποτέ στο Μεξικό, αλλά συμμετείχα σε δύο περιόδους δοκιμών και μου αρέσει πολύ η πίστα.

Η χάραξη με τις μεγάλες ευθείες μου θυμίζει τη Monza, αλλά οι συνθήκες θα είναι πολύ διαφορετικές λόγω του μεγάλου υψόμετρου. Ελπίζω ότι το μονοθέσιο μας θα ταιριάξει με την πίστα και θα μπορέσουμε να παλέψουμε για τους βαθμούς.»

Το Grand Prix του Μεξικό με τη γλώσσα των αριθμών:

Χρονιά που πραγματοποιήθηκε το 1ο Grand Prix στην πίστα του Μόντρεαλ: 1963

Αριθμός γύρων: 71

Μήκος γύρου: 4.304χλμ.

Συνολική απόσταση αγώνα: 305.354χλμ.

Ταχύτερος γύρος: 1:18.741 Valtteri Bottas (2018)

Πηγή: AlfaRomeo

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο