Monday, March 27, 2023
HomeΝεαΠαγκόσμιες πρεμιέρες της Mitsubishi Motors στο σαλόνι αυτοκίνητου του Τόκιο 2019

Παγκόσμιες πρεμιέρες της Mitsubishi Motors στο σαλόνι αυτοκίνητου του Τόκιο 2019

Η Mitsubishi Motors Corporation (MMC) αποκάλυψε το μικρό, ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο SUV MI-TECH CONCEPT και το SUPER HEIGHT K-WAGON CONCEPT Kei car στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο 2019.

 1. MI-TECH CONCEPT

SUV MI-TECH CONCEPT 01Το MI-TECH CONCEPT κατασκευάστηκε με προδιαγραφές ενός “μικρού, plug-in υβριδικού ηλεκτρικού SUV, παντός εδάφους και καιρού, που προσφέρει απαράμιλλη οδηγική απόλαυση και αυτοπεποίθηση σε όλες τις συνθήκες.

Το πρωτότυπο ενσαρκώνει το σλόγκαν της MMC, “Drive Your Ambition” με ένα ελαφρύ, συμπαγές, νέο σύστημα PHEV, ένα ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης τεσσάρων μοτέρ, και προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού και ενεργητικής ασφάλειας—και όλα αυτά συγκεντρωμένα σε ένα μικρών διαστάσεων ηλεκτροκίνητο SUV.

Δυναμική Σχεδίαση Buggy

SUV MI-TECH CONCEPT 0Ως φουτουριστικό όχημα περιπέτειας, το MI-TECH CONCEPT υιοθετεί ένα δυναμικό αμάξωμα τύπου buggy που ενσαρκώνει άριστα την ουσία της μάρκας Mitsubishi.

Χρωματικά, οι σχεδιαστές επέλεξαν ένα μοντέρνο ανοιχτό μπλε σε συνδυασμό με μία χάλκινη απόχρωση για ένα σχεδιαστικό μοτίβο που θυμίζει ηλεκτρικό πηνίο και δίνει το παρών στη μάσκα, τους εσωτερικούς τροχούς και το εσωτερικό και παραπέμπει στη ηλεκτροκίνηση.

Το εμπρός τμήμα υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία Dynamic Shield ως στοιχείο ταυτότητας της MMC. Κυριαρχεί ένα σατινέ χρώμα στο κέντρο της μάσκας, ενώ μία χάλκινη απόχρωση υποδηλώνει την ιδιότητά του ως ηλεκτροκίνητου οχήματος. Προβολείς σχήματος Τ ενσωματώνονται στο εμπρός τμήμα διαμορφώνοντας μία χαρακτηριστική εξωτερική εμφάνιση.

Στον κάτω προφυλακτήρα ενσωματώνονται αλουμινένιες ποδιές για της προστασία του αμαξώματος, ενώ το εσωτερικό φέρει έναν αεραγωγό.

Στο πλάι, οι υπερμεγέθεις θόλοι των τροχών και τα τεράστια ελαστικά προδίδουν τις μεγάλες, παντός εδάφους ικανότητες του οχήματος πέραν της στιβαρότητας ενός SUV, σε επίπεδο σταθερότητας και πρόσφυσης.

Το αμάξωμα αποπνέει κύρος και ευφυία, ενώ η σχεδίαση παραπέμπει σε μεταλλικό γλυπτό κατασκευασμένο με χειρουργική ακρίβεια. Η χρήση του πλαϊνού σκαλοπατιού στα ανάγλυφα μαρσπιέ εξυπηρετεί τόσο στιλιστικούς όσο και πρακτικούς σκοπούς.

Σχεδιαστικά, το πίσω τμήμα θυμίζει ένα μεγάλο, τολμηρό εξάγωνο γλυπτό  που δίνει έμφαση στη στιβαρότητα SUV. Τα πίσω φώτα σχήματος T είναι της ίδιας φιλοσοφίας με τα εμπρός.

Στο εσωτερικό, ένας οριζόντιος πίνακας οργάνων και η λειτουργική σχεδίαση βοηθούν τον οδηγό στο έργο του. Το οριζόντιο θέμα τονίζεται με χάλκινες γραμμές που έχουν προστεθεί στον πίνακα οργάνων και στο τιμόνι.

Διακόπτες που θυμίζουν πληκτρολόγιο τοποθετούνται πάνω από την κεντρική κονσόλα σε οριζόντια διάταξη, ενώ η εμπρός λαβή λειτουργεί και ως χειριστήριο αφής για ευκολότερους χειρισμούς. Οι λειτουργίες προβάλλονται με σαφή και κατανοητό τρόπο, παρέχοντας μία αίσθηση σιγουριάς στον οδηγό.

Η MMC δημιούργησε μία σχεδίαση που χαρίζει στον οδηγό μεγαλύτερη ξεγνοιασιά. Στο εμπρός παρμπρίζ προβάλλονται όλες οι χρήσιμες πληροφορίες  σε μορφή εικονιδίων (graphics) όπως οδική συμπεριφορά, αναγνώριση εδάφους και βέλτιστη καθοδήγηση διαδρομής.

Ελαφρύ, μικρών διαστάσεων σύστημα PHEV

Η μονάδα ισχύος του νέου συστήματος PHEV είναι ένας ελαφρύς, μικρός αεριοστρόβιλος στη θέση του παραδοσιακού βενζινοκινητήρα.

Καθώς η περιβαλλοντική συνείδηση ενισχύεται και το downsizing κερδίζει έδαφος, το πρωτότυπο όχημα αναδεικνύει τις τεχνολογικές αρετές της ενσωμάτωσης ενός συστήματος κίνησης PHEV σε ένα μικρό SUV. Η γεννήτρια αεροστροβίλων παράγει μεγάλη ισχύ συγκριτικά με το μέγεθος και το βάρος της.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα του στροβιλοκινητήρα είναι η ευελιξία του να λειτουργεί με διάφορους τύπους καυσίμου όπως diesel, κηροζίνη και βιοκαύσιμο, που μπορεί να επιλεγεί ανάλογα με τις περιοχές. Επιπλέον δεν παράγει ρύπους, που σημαίνει ότι πληροί τις περιβαλλοντικές και ενεργειακές απαιτήσεις.

Ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης

SUV MI-TECH CONCEPT 07Η MMC με ιδιαίτερη υπερηφάνεια χρησιμοποίησε το S-AWC*4 Integrated Vehicle Dynamics Control System σε ένα Quad Motor σύστημα 4WD  με εμπρός και πίσω μονάδες Dual-Motor Active Yaw Control (AYC).

Με ηλεκτρικές δαγκάνες φρένων, επιτεύχθηκε ταχύτερη απόκριση, υψηλή ακρίβεια ελέγχου κίνησης και δύναμη πέδησης στους τέσσερις τροχούς παράλληλα με αξιοσημείωτη βελτίωση επιδόσεων στις στροφές και στην ελκτική πρόσφυση.

Σε συνθήκες off-road, όταν οι δύο τροχοί ολισθαίνουν, η δυνατότητα βέλτιστης μετάδοσης σε τέσσερις τροχούς, επιτρέπει τη μεταφορά ελκτικής ισχύος στους δύο τροχούς που παραμένουν στο έδαφος, διασφαλίζοντας την πρόσφυση.

Επομένως, η MMC έχει δημιουργήσει μία ασφαλή, συναρπαστική οδηγική εμπειρία στην οποία ο οδηγός νιώθει άνετα με το αυτοκίνητο σε όλες τις συνθήκες, σε καθημερνές ή κακοτράχαλες διαδρομές, βιώνοντας παράλληλα  νέες συγκινήσεις με υπερστροφές ισχύος 180 μοιρών μέσω ανάποδης περιστροφής δεξιών και αριστερών τροχών.

Προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού και ενεργητικής ασφάλειας

SUV MI-TECH CONCEPT 04Το όχημα φέρει διεπαφή Human Machine Interface (HMI) που προβάλλει διάφορες πληροφορίες που συλλέγει μέσω τεχνολογίας ανίχνευσης, συμπεριλαμβανομένων οπτικών αισθητήρων σε ένα παρμπρίζ επαυξημένης πραγματικότητας (AR).

Με την προβολή πληροφοριών για το όχημα, το δρόμο και τις συνθήκες κυκλοφορίας στο παρμπρίζ AR, οι οδηγοί μπορούν να προειδοποιούνται και να λαμβάνουν ακριβείς αποφάσεις ακόμα και σε συνθήκες κακής ορατότητας.

Το πρωτότυπο είναι επίσης εφοδιασμένο με το πακέτο τεχνολογιών υποβοήθησης νέας γενιάς MI-PILOT, που υποστηρίζει τον οδηγό όχι μόνο σε συμβατικούς ασφάλτινους δρόμους αλλά και σε συνθήκες εκτός δρόμου.

 1. SUPER HEIGHT K-WAGON CONCEPT

SUPER HEIGHT K-WAGON CONCEPT Kei carΤο SUPER HEIGHT K-WAGON CONCEPT είναι ένα ‘Kei wagon’ επόμενης γενιάς που απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν σε πιο μακρινούς προορισμούς και να διανύσουν περισσότερα χιλιόμετρα. Ευρύχωρο όπως αρμόζει σε ένα super height Kei wagon και με τις επιδόσεις και τη λειτουργικότητα που χαρακτηρίζουν την κατηγορία, αλλά με σχεδίαση που ενσαρκώνει καθαρά το DNA ενός SUV της MMC.

 • Εμφατική SUV σχεδίαση

SUPER HEIGHT K-WAGON CONCEPT Kei car 2Στη φυσιογνωμία του οχήματος κυριαρχεί η σχεδιαστική φιλοσοφία Dynamic Shield της MMC χρησιμοποιήθηκε στο εμπρός τμήμα, με ένα ατσάλινο κάθετο στοιχείο να τέμνει την οριζόντια μάσκα.

Παρατηρώντας το από το πλάι, το αυτοκίνητο αποπνέει μία αίσθηση δύναμης, με την καμπίνα να αξιοποιεί τις δυνατότητες του μεγάλου μεταξονίου και να αναδεικνύεται με ζωηρές χαρακτηριστικές γραμμές. Ταυτόχρονα, τα διακοσμητικά των μαρσπιέ και τα τόξα των θόλων των τροχών έγιναν μαύρα για να τονίζουν το χαρακτήρα και τη μοναδικότητα ενός SUV.

Η χρωματική φιλοσοφία επιλέχθηκε με βάση την προσωπικότητα των οδηγών οι οποίοι αγαπούν τις υπαίθριες δραστηριότητες. Έτσι ως καταλληλότεροι αποφασίστηκαν  δίχρωμοι συνδυασμοί λαδί (olive green) και λευκού, με ασημί ράγες οροφής. Οι τροχοί υιοθετούν τα χρώματα του αμαξώματος, για ένα ενιαίο οπτικό αποτέλεσμα.

 • Κορυφαία άνεση και προηγμένο εσωτερικό

SUPER HEIGHT K-WAGON CONCEPT Kei car 3Προσφέροντας την ευρυχωρία ενός super height Kei wagon, ο χώρος επιβατών μεγιστοποιήθηκε στα πίσω  καθίσματα με κριτήριο την οικογενειακή χρήση. Το μεγάλο άνοιγμα πίσω θυρών και ο κορυφαίος χώρος για τα πόδια των πίσω επιβατών δημιουργούν ένα περιβάλλον ιδανικό για χαλάρωση.

Η φινέτσα και η πολυτέλεια του εσωτερικού αναδεικνύεται άριστα με το καφέ, ως βασικό χρώμα και διάσπαρτες πορτοκαλί πινελιές. Η επένδυση των καθισμάτων είναι από δερματίνη με μοτίβα ρόμβου, που αποπνέουν μία αίσθηση ανώτερης ποιότητας.

 • Ζωηρές επιδόσεις με προηγμένη τεχνολογία υποστήριξης οδηγού και ασφάλεια με έναν ισχυρό κινητήρα και κιβώτιο CVT.

SUPER HEIGHT K-WAGON CONCEPT Kei car 4Το SUPER HEIGHT K-WAGON CONCEPT προσφέρει ζωηρές, αβίαστες επιδόσεις στο δρόμο με χαμηλές η υψηλές ταχύτητες.

Ενσωματώνοντας το πακέτο τεχνολογιών ενεργητικής ασφάλειας e-Assist —με MI-PILOT για υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο, σύστημα πέδησης ανάγκης που περιορίζει τις ζημιές σε μία σύγκρουση, και υποβοήθηση πρόληψης σύγκρουσης από λανθασμένη χρήση των πεντάλ, η MMC υποστηρίζει τον οδηγό στο έργο του παρέχοντας ασφάλεια και ξεγνοιασιά για όλους τους επιβάτες.

 1. MITSUBISHI ENGELBERG TOURER

Το MITSUBISHI ENGELBERG TOURER, ένα SUV με τρεις σειρές καθισμάτων, εξελίσσει το σύστημα Twin Motor PHEV που δημιούργησε η MMC για το Outlander PHEV με την προσθήκη τεχνολογίας  ηλεκτροκίνησης νέας γενιάς και έλεγχο τεσσάρων τροχών.

 • Σύστημα κίνησης PHEV

3. MITSUBISHI ENGELBERG TOURERΗ μπαταρία υψηλής χωρητικότητας τοποθετείται κάτω από το πάτωμα στο κέντρο του οχήματος. Παρά το ότι χρησιμοποιεί το σύστημα Twin Motor που περιλαμβάνει ισχυρούς, αποδοτικούς ηλεκτροκινητήρες μπροστά και πίσω, το PHEV έγινε πιο συμπαγές σε διαστάσεις και η διάταξή του έχει βελτιστοποιηθεί προς όφελος  της ευρυχωρίας, ενώ έγινε εφικτή η προσθήκη μιας τρίτης σειράς καθισμάτων.

Το MITSUBISHI ENGELBERG TOURER έχει ηλεκτρική αυτονομία πάνω από 70 χλμ. (WLTP)*6, ενώ με μία πλήρως φορτισμένη μπαταρία και γεμάτο ρεζερβουάρ καυσίμου, η συνολική αυτονομία του υπερβαίνει τα 700 χλμ. (WLTP). Αυτό σημαίνει ότι ο οδηγός θα μπορεί να απολαμβάνει για ακόμα περισσότερα χιλιόμετρα τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης (ισχυρή, ομαλή και αθόρυβη λειτουργία).

 • Σύστημα τετρακίνησης

Το σύστημα χρησιμοποιεί Active Yaw Control” (AYC), για έλεγχο της κατανομής ροπής μεταξύ των δύο εμπρός τροχών, και μόνιμη τετρακίνηση (4WD) με το σύστημα Twin Motor με μοτέρ υψηλής ισχύος και απόδοσης μπροστά και πίσω. Αυτά συνδυάζονται με το ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου συμπεριφοράς οχήματος Super All Wheel Control (S-AWC) της MMC, που βελτιώνει τις επιδόσεις σε όλες τις οδηγικές συνθήκες με πλήρη έλεγχο της δύναμης πέδησης κάθε τροχό (Anti-Lock Braking System – ABS) και της ισχύος των εμπρός και πίσω μοτέρ (Active Stability Control – ASC).

Πηγή: MITSUBISHI

RELATED ARTICLES
0
  0
  Your Cart
  Your cart is empty