Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑγωνεςΟ Marc Marquez έγραψε ιστορία στην Αυστραλία - Δηλώσεις

Ο Marc Marquez έγραψε ιστορία στην Αυστραλία – Δηλώσεις

Ο Marc Marquez έγραψε ιστορία στην Αυστραλία, καθώς έγινε ο πιο επιτυχημένος αναβάτης της Honda κατακτώντας στο τέλος ενός απίστευτου αγώνα στο Phillip Island την 55η νίκη του στη μεγάλη κατηγορία.

Η Κυριακή βρήκε τον Marc Marquez να ξεκινά για όγδοη συνεχόμενη φορά στο Phillip Island της Αυστραλίας από την πρώτη σειρά της εκκίνησης. Από την πρώτη στιγμή ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2019 βρέθηκε στην “καρδιά” μιας απίστευτης μάχης ανάμεσα σε εννέα αναβάτες που προσπαθούσαν να βρουν το ιδανικό πλασάρισμα για τη συνέχεια.

Οδηγώντας με απίστευτη ακρίβεια και ταχύτητα, ο Marquez βρέθηκε πολύ γρήγορα στο γκρουπ των πρωτοπόρων, μαζί με τους Cal Crutchlow και Maverick Viñales.

Στον 10ο γύρο ο αγώνας άρχισε να παίρνει νέα τροπή, με τον Maverick Viñales να προσπαθεί να απομακρυνθεί από τους διώκτες του. Όμως, τόσο ο Marquez όσο και ο Crutchlow, πραγματοποιώντας γύρους στο χαμηλό 1’29, μπόρεσαν να διατηρήσουν μια απόσταση μερικών μόλις δεκάτων του δευτερολέπτου από τον Viñales.

Γράφοντας συνεχώς γύρους στο 1’29, ο 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής κυνήγησε με αποφασιστικότητα τον Viñales και αξιοποιώντας την καλύτερη τελική ταχύτητα της RC213V, πήρε την πρωτοπορία του αγώνα στον τελευταίο γύρο.

Περνώντας πρώτος τη γραμμή του τερματισμού, ο Marquez απέσπασε έτσι στο Phillip Island την 11η νίκη του για το 2019.

Με την 55η νίκη στη μεγάλη κατηγορία, ο Marquez καθίσταται ο πιο επιτυχημένος αναβάτης της Honda σπάζοντας το ρεκόρ των 54 νικών του Mick Doohan που κατείχε ο Αυστραλός αναβάτης από το 1998.

Τώρα, μόνο ο Valentino Rossi (89) και ο Giacomo Agostini (68) έχουν περισσότερες πρώτες νίκες στο ενεργητικό τους στη μεγάλη κατηγορία. Αυτή ήταν η δεύτερη φορά από το 2014 που ο Marc Marquez επιτυγχάνει την πέμπτη συνεχόμενη νίκη του σε μια χρονιά και παράλληλα τον 14η διαδοχικό του τερματισμό φέτος στις δύο πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης.

Με τη νίκη αυτή και με τη Honda να στοχεύει πλέον στο “triple-crown”, η Repsol Honda Team βρίσκεται έναν μόλις βαθμό πίσω από την Ducati Team στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.

Η ημέρα άρχισε δύσκολα για τον Jorge Lorenzo, ο οποίος ξεκίνησε μόλις από την 19η θέση σημειώνοντας χρόνο 1’31.179. Δυστυχώς, οι δυσκολίες συνεχίστηκαν, με τον Lorenzo να τερματίζει έναν απαιτητικό αγώνα 27 γύρων στην 16η θέση.

Ο Cal Crutchlow επέστρεψε στο βάθρο των νικητών κατακτώντας επάξια τη δεύτερη θέση, επίδοση που σηματοδοτεί το πρώτο 1-2 για την Honda μετά από εκείνο στο GP Ιαπωνίας του 2018, στο οποίο ο Marc Marquez πήρε τη νίκη, και μαζί το έβδομο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, μπροστά από τον Cal Crutchlow.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του MotoGP κατευθύνεται τώρα στη Μαλαισία για το τρίτο και τελευταίο σκέλος των τριών αγώνων σε Ασία και Αυστραλία – τον 18ο γύρο του θεσμού που θα πραγματοποιηθεί στη γνώριμη πίστα της Sepang.

Marc Marquez – 1ος

“Ήταν ένα τρελό Σαββατοκύριακο με τον καιρό και με όλα τα άλλα. Ο Maverick ήταν πολύ γρήγορος σήμερα, αλλά ήμουν σε θέση να τον ακολουθήσω προετοιμάζοντας σιγά σιγά τη νίκη. Ο Viñales άρχισε να πιέζει και να είναι γρήγορος στην κορυφή, όμως ήξερα πως αν κατάφερνα να είμαι κοντά του για τέσσερις ή πέντε γύρους, τότε ήταν πιθανό να πάρω τη νίκη. Η ομάδα της Repsol Honda έκανε καταπληκτική δουλειά παρά τον περιορισμένο χρόνο που είχαμε στην πίστα. Αναγκαστήκαμε να ρισκάρουμε με το μαλακό πίσω ελαστικό, το οποίο έφτασε στα όριά του στο τέλος. Όμως, μπορέσαμε να κερδίσουμε! Είναι πραγματικά κάτι το ξεχωριστώ που πήρα την 55η νίκη μου με τη Honda, νιώθω απίστευτα με την οικογένεια της Honda και είμαι ενθουσιασμένος που απολαμβάνω αυτή τη στιγμή μαζί τους και την ομάδα.”

Jorge Lorenzo – 16ος

“Πριν φτάσουμε εδώ γνώριζα ότι θα αντιμετωπίσω δυσκολίες, όμως πάντα ελπίζεις ότι τα πράγματα θα αλλάξουν και ότι θα μπορέσεις να είσαι γρήγορος. Από τις Ελεύθερες Δοκιμές 1 δυσκολευτήκαμε από τον αέρα και το κρύο. Είναι το χειρότερο αποτέλεσμα μετά την επιστροφή από τον τραυματισμό μου στο Assen, δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια. Με νορμάλ συνθήκες στη Μαλαισία τα πράγματα θα είναι καλύτερα, καθώς πρόκειται για μια πίστα που μου ταιριάζει περισσότερο και πιστεύω ότι μπορούμε να επιστρέψουμε σε έναν παραπλήσιο ρυθμό με αυτόν που είχαμε στο Motegi.”

Πηγη: Honda 

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο