Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝεαΑγοραΤο Autoholix στην έκθεση αυτοκινήτου «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ 2019»

Το Autoholix στην έκθεση αυτοκινήτου «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ 2019»

Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 ξεκίνησε η έκθεση «Αυτοκίνηση 2019» και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την ερχόμενη Κυριακή. Η γενική είσοδος είναι 8 € ενώ η τιμή του μειωμένου εισιτηρίου 5 € (καθημερινές: 15:00-21:00, Σαββατοκύριακο: 10:00-21:00, περισσότερες χρηστικές λεπτομέρειες στο www.autokinisiexpo.gr).

Στους χώρους της έκθεσης ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να δει από κοντά (32 πρεμιέρες, 150 νέα μοντέλα) νέα μοντέλα αυτοκινήτων που σύντομα θα δούμε στους δρόμους, ανάμεσα σε τόσα άλλα που ήδη γνωρίζουμε.

Είναι σημαντικό για τον επισκέπτη, καταναλωτή, φίλο της αυτοκίνησης η ταυτόχρονη, συγκριτική θεώρηση σχεδόν του συνόλου των επιλογών. Επιπλέον του δίνεται και φέτος η δυνατότητα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο να οδηγήσει αρκετά νέα μοντέλα. Επομένως, θυμηθείτε να έχετε μαζί σας το δίπλωμα οδήγησης!

Φέτος, μετά από πολλά χρόνια, αποτυπώνεται μία σημαντική αλλαγή στον εκθεσιακό χώρο. Παρατηρείται μία ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας των περιπτέρων με τη σύγχρονη σχεδίασή τους και την εκτεταμένη χρήση εποπτικών μέσων να κυριαρχούν στο χώρο.

Μία αναβάθμιση, που ενισχύεται περαιτέρω με την παρουσία πρωτότυπων μοντέλων (concept cars) με τα οποία ορισμένοι κατασκευαστές κόσμησαν τα περίπτερα τους αλλά και την έκθεση συνολικά.

Παρατηρείται, λοιπόν, μία ουσιαστική προσπάθεια ποιοτικής αναβάθμισης της έκθεσης καθώς επιτρέπεται στον επισκέπτη να έχει ερεθίσματα από το, όχι απαραίτητα, κοντινό μέλλον της αυτοκίνησης.

Ευχόμαστε από του χρόνου κιόλας να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο αυτή η προσπάθεια και επιπλέον των πρωτοτύπων μοντέλων να δούμε περισσότερες εταιρείες (γιατί όχι το σύνολο) καθώς και ορισμένα «εξωτικά» αυτοκίνητα που κατά κανόνα ο μέσος καταναλωτής μπορεί να «δει» μόνο μέσα από τον υπολογιστή του.

Στην «Αυτοκίνηση 2019» οι κατασκευαστές μας παρουσιάζουν αρκετές ηλεκτρικές προτάσεις και δεκάδες νέα μοντέλα μεταξύ των οποίων:

Alfa Romeo

Φινέτσα και επιδόσεις:

Στο περίπτερο της Alfa Romeo δείτε από κοντά τα μοντέλα Giulia και Stelvio.

BMW

Ποιότητα και οδήγηση:

Η BMW παρουσιάζει μαζί με το αμιγώς ηλεκτρικό BMW i3s, δύο νέες καινοτόμες προτάσεις σε πανελλαδική πρεμιέρα με υβριδική Plug-in τεχνολογία την BMW X3 και την BMW Χ5 καθώς και όλα τα υπόλοιπα μοντέλα της.

Dacia

Value for Money:

Στο περίπτερο της Dacia θα δείτε από κοντά το νέο Dacia Duster, σε 2κίνητη και 4κίνητη έκδοση εξοπλισμένα από τους κινητήρες βενζίνης Energy 1.3 TCe 130 και 150 ίππων, αλλά και με τον 1.5 Blue dCi των 115 ίππων. Δίπλα του το δημοφιλές crossover Sandero Stepway στη νέα έκδοση Techroad.

DS

Παράδοση και άνεση:

Στο πολυτελές περίπτερο της DS Automobiles έχετε την ευκαιρία να δείτε τα νέα ETense μοντέλα, το Plug-in υβριδικό DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4, αλλά και το πρώτο 100% ηλεκτρικό όχημα, το DS 3 CROSSBACK E-TENSE με την γνωστή ποιότητα υλικών και την Γαλλική τεχνογνωσία.

Fiat

Στιλ και χρηστικότητα:

Στο περίπτερο της Fiat βρίσκονται το 500 Star και το 500Χ Sport, το Fiat Panda και το Fiat Tipo για όσους αναζητούν ένα ευρύχωρο, αξιόπιστο και πλούσια εξοπλισμένο μοντέλο με ιδιαίτερα προσιτή τιμή αγοράς.

Ford

Οικογενειακό αυτοκίνητο και αγάπη για την οδήγηση:

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος η η Ford βρίσκεται στο πρώτο περίπτερο της έκθεσης, με πρωταγωνιστικό ρόλο τα μοντέλα Ford Performance, το κορυφαίο στην κατηγορία του Fiesta ST, την εμβληματική Mustang, καθώς και το αγωνιστικών προδιαγραφών Ranger Raptor των 213 ίππων.

Παράλληλα, στον χώρο των SUV θα βρίσκεται το EcoSport, το Kuga, το Edge και το Ranger Wildtrack η πλήρης γκάμα των Ford SUV. Στον χώρο των ST-Line θα βρίσκονται οι αντίστοιχες σπορτίφ εκδόσεις των Fiesta και Focus με το εκρηκτικό Fiesta ST.

Την ίδια στιγμή, στους εξωτερικούς χώρους της έκθεσης, ο επισκέπτης θα μπορεί να δοκιμάσει τα μοντέλα Fiesta, Focus, Ecosport, Kuga, και Ranger.

Hyundai

Αξιοπιστία και οικογενειακό αυτοκίνητο:

Κατά την διάρκεια της έκθεση έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά τις τρεις πρεμιέρες της Hyundai, το ολοκαίνουργιο i10, το νέο Kona Hybrid και το 1o ηλεκτρικό compact SUV ΚONA Electric.

Επίσης στον εκθεσιακό της χώρο θα δείτε τα:  i20, i30, i30 fastback Turbo, i30N, Kona και το Tucson 48V Hybrid.

Jeep

OFF Road και τεχνολογία:

Στο περίπτερο της Jeep θα δείτε τα γνωστά Jeep Renegade, Jeep Compass και το εμβληματικό Jeep Compass Cherokee Wrangler, με παράδοση στα 4×4.

Kia

Εστιασμένη στην χαρά της οδήγησης:

Η Kia παρουσιάζει για πρώτη φορά το νέο XCeed, το νέο ηλεκτρικό crossover e-Niro και το νέο Kia e-Soul.

Δυναμική είναι και η εμφάνιση των υπόλοιπων μοντέλων της μάρκας όπως: το μίνι αυτοκίνητο πόλης Picanto GT- Line και X-Line, το ολοκαίνουργο Kia Ceed, το Kia Proceed, το κόμπακτ Kia Stonic Crossover με στιλ SUV και το νέο Sportage 48V Hybrid.

Mazda

Τεχνολογία και οδήγηση:

Μετά από πολλά χρόνια απουσίας από την Ελλάδα η ΜAZDA από φέτος βρίσκεται στην Αυτοκίνηση 2019 και παρουσιάζει τα νέα της μοντέλα CX-30, CX-3, CX-5, MX-5, 2, 3 και 6.

 

Mercedes

Κορυφαία Ποιότητα:

Στο εντυπωσιακό περίπτερο της Mercedes καθίστε όση ώρα μπορείτε.

Αποκαλυπτήρια 2 νέων μοντέλων της μάρκας, του νέου compact και του μοναδικού 7θέσιου SUV οχήματος της κατηγορίας GLB ενώ το πανελλαδικό της ντεμπούτο θα κάνει και η αμιγώς ηλεκτρική EQC.

Επίσης εντυπωσιακά μοντέλα της AMG κοσμούν το περίπτερο της όπως: η νέα B-Class, η νέα CLA, η νέα A-Class Sedan και η νέα A-Class.

Τρια πρωτότυπα (concept) μοντέλα ξαφνιάζουν ευχάριστα αφού πρόκειται για αυτοκίνητα που κάνουν εμφανίσεις μόνο σε Διεθνή Σαλόνια Αυτοκινήτου στον κόσμο και αποτελούν τον προπομπό των αυτοκινήτων που θα κυκλοφορούν στους δρόμους μελλοντικά.

MINI

Go Kart driving Style:

Πάντα στο μοντέρνο/νεανικό stand της MINI παρουσιάζονται μοναδικά μοντέλα όπως: το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό MINI, το ΜΙΝΙ 60 Years Edition, το νέο ΜΙΝΙ John Cooper Works Clubman, το ΜΙΝΙ Countryman, το ΜΙΝΙ Countryman Plug-in Hybrid και το νέο ΜΙΝΙ Clubman.

Opel

Τεχνολογία και Οικογενειακό αυτοκίνητο:

Η Opel φέτος αποκαλύπτει το Νέο Corsa και το Νέο Astra με εντυπωσιακή σπορ σχεδίαση, νέους, αποδοτικότερους κινητήρες και premium καινοτομίες, ενώ παρουσιάζει το πρωτοποριακό Corsa-e Rally, μία σπορ ηλεκτρική έκδοση 136 ίππων.

Στο περίπτερο της Opel υπάρχουν και τα SUV, Crossland X και Crandland X, καθώς και το Zafira Life.

Peugeot

Power of Choice:

Τα λιοντάρια της Peugeot στέκεται δίπλα στο πολυαναμενόμενο μοντέλο της μάρκας 208 και e-208 ενώ πιο πίσω το ντεμπούτο του κάνει και το δημοφιλές SUV 3008 στην τετρακίνητη έκδοση του HYBRID4.   

Ωστόσο στο περίπτερο της Peugeot βρίσκονται τα μοντέλα Peugeot Rifter, 5008, αλλά και η ριζοσπαστική μπερλίνα της γαλλικής μάρκας, Peugeot 508.

Renault

Γαλλική Παράδοση:

Η φετινή συμμετοχή της Renault είναι σημαντική, καθώς πριν λίγο καιρό έγινε το λανσάρισμα του CLIO στην ελληνική αγορά.

Δίπλα του τα νέα Renault TWINGO και KADJAR, το σκληροπυρηνικό MEGANE R.S. των 280 ίππων, το πολυτελές και ευρύχωρο MEGANE Grand Coupe, αλλά και το CAPTUR.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν ακόμα την ευκαιρία να οδηγήσουν το All-new CLIO στο χώρο των test drives.

Seat

Ισπανική Αντεπίθεση:

Στην SEAT Τεχνοκάρ, μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν τα εντυπωσιακά SUVs καθώς και τα ιδιαίτερα οικονομικά μοντέλα φυσικού αερίου TGI.

Από κοντά βρίσκεται όλη η γκάμα μοντέλων SEAT: με το δημοφιλές Ibiza, το μοναδικό crossover Arona και σε CNG, τo δυναμικό Leon, το Ateca και το Tarraco.

Παράλληλα, στον εξωτερικό χώρο της έκθεσης έχετε την δυνατότητα να δείτε και να οδηγήσετε μοντέλα της Seat.

Skoda

Πολυτέλεια και κορυφαία σχέση τιμής/χαρακτηριστικών:

Η SKODA αποκαλύπτει σε πανελλήνια πρεμιέρα τα νέα της μοντέλα: compact SUV KAMIQ, ανανεωμένο SUPERB, ΚΑROQ, KODIAQ και SCALA.

Φυσικά, φιλοξενεί στο περίπτερο ως εκθέματα και δύο ποδήλατα SKODA, συμπεριλαμβανομένου του κορυφαίου ηλεκτρικού ποδηλάτου της γκάμας, του e-ΒΙΚΕ.

Smart

Super Mini και ευέλικτο:

Η smart έχει σημαντική παρουσία στην Έκθεση με ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο smart ΕQ fortwo 4ης γενιάς, την ειδική έκδοση smart fortwo champagne και ένα παιχνιδιάρικο smart forfour στην έκδοση dark matter!

Subaru

H αρχόντισσα της τετρακίνησης:

Με δύο πρεμιέρες η SUBARU δίνει το παρόν στην φετινή έκθεση με τεχνολογία e-BOXER τα νέα FORESTER 2.0 e-BOXER και SUBARU XV 2.0 e-BOXER που ανήκουν στην κατηγορία Mild Hybrid.

To ολοκαίνουργιο FORESTER, για την ακρίβεια η 5η γενιά του θρυλικού SUV της μάρκας, εκτός από τον e-BOXER χρησιμοποιεί την νέα Παγκόσμια Πλατφόρμα της SUBARU (SGP) η οποία ήδη λανσαρίστηκε με τα XV και Impreza από το 2018.

Είναι εξοπλισμένο με 2-λιτρο βενζινοκινητήρα και ηλεκτρικό κινητήρα, ο οποίος τοποθετημένος μέσα στο κιβώτιο τύπου CVT, διατηρεί αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά της συμμετρικής τετρακίνησης της Subaru. To ίδιο κινητήριο σύνολο χρησιμοποιείται και στο 2-λιτρο XV.

Volkswagen

Η Βασίλισσα του Ομίλου:

Μόλις δύο εβδομάδες μετά την παγκόσμια αποκάλυψή του το ολοκαίνουργιο Golf βρίσκεται στην «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ 2019».

Δίπλα στο Golf θα δείτε και τις πρεμιέρες των νέων μοντέλων: T-Roc R 300 ίππων, T-Roc Cabriolet compact SUV, Tiguan Allspace, e-up με αυτονομία 260 χλμ., Passat GTE με plug-in υβριδική.

Η παρουσία της Volkswagen ολοκληρώνεται με το best-seller της μάρκας στην Ελλάδα. Το Polo, με 3 διαφορετικές προτάσεις.

Volvo

Σουηδική τεχνολογική υπεροχή:

Στη φετινή «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ 2019» παρουσιάζονται στο περίπτερο της VOLVO, μεταξύ άλλων, η νέα έκδοση του XC40 Τ3 1.5L, με αναβαθμισμένη ισχύ 163hp και αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, το V60 Cross Country D4 AWD Auto 190hp, η κορυφαία Plug-in υβριδική έκδοση του XC60 και το ανανεωμένο XC90, με εξελιγμένο σύστημα κίνησης που ενσωματώνει Ήπια-Υβριδική τεχνολογία.

 

Ελπίζω όλοι σας να βρείτε τον χρόνο και την διάθεση ώστε να επισκευτείτε την καλύτερη ίσως έκθεση που έχουμε δει στην Ελλάδα!

 

Δρ. Σωτήρης Μαρσέλος / Ισμήνη Φαμπιάτου

Αρχιτέκτονας Μηχανικός ΑΠΘ

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο