Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑγωνες5ος Αγώνας Dirt Games Markopoulo Park 2019 - Αποτελέσματα

5ος Αγώνας Dirt Games Markopoulo Park 2019 – Αποτελέσματα

Το να περιμένει κανείς κάτι λιγότερο από εντυπωσιακές μάχες μέχρι το νήμα στον τελικό ενός γύρου των EKO Racing Dirt Games μοιάζει απίθανο. Η… παράδοση κρατήθηκε για ακόμα μια φορά και ειδικότερα στον 5ο και προτελευταίο γύρο του θεσμού, που διεξήχθη στο πάντα φιλόξενο Markopoulo Park, στις 17 Νοεμβρίου.

Η θερμοκρασία ανέβηκε από νωρίς το πρωί, με τη διεξαγωγή των δύο ημιτελικών γύρων στα 600 κ.εκ. Ο πρώτος ημιτελικός έδειξε ήδη τις «διαθέσεις» των ομόσταυλων Νώντα Καρανικόλα και Γιώργου Ζυμαρίδη της La Base Greece, που, αμφότεροι με La Base RX-01, ξεχώρισαν από τον ανταγωνισμό και πήραν το εισιτήριο για τον τελικό, τερματίζοντας στην πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα, με ελάχιστα μέτρα διαφορά μεταξύ τους.

Μαζί τους στον τελικό προκρίθηκε ο «Filon», ο οποίος, μάλιστα, με το Semog Trophy σημείωσε και τον ταχύτερο χρόνο του πρώτου ημιτελικού.

Απέναντί τους, από το δεύτερο γύρο των ημιτελικών, το εισιτήριο πρώτος πήρε ο Μιχάλης Τακιδέλλης, ο οποίος με το Speedcar Xtrem άντεξε στην ασφυκτική πίεση που του άσκησε ο «Panagiotis Roustemis» μέχρι και τον τρίτο γύρο.

Εκεί ο νεαρός οδηγός της Planetkartcross Greece με το Kamikaz 3 σοφά επέλεξε να περάσει από τον joker lap, εξασφαλίζοντας τη δεύτερη θέση χάρη στη διαφορά που είχε χτίσει από τον τρίτο του δεύτερου προκριματικού, Γιάννη Ρέγγο με Semog Bravo.

Με τη σειρά εκκίνησης του τελικού πλέον να παίζει το ρόλο της, ο Μιχάλης Τακιδέλλης κινήθηκε στο όριο και στους έξι γύρους, έδειξε εντυπωσιακή αντοχή στην ακατάπαυστη -μέχρι και τον τέταρτο γύρο- πίεση του Γιώργου Ζυμαρίδη και χτίζοντας μια διαφορά ασφαλείας από εκεί και μετά, είδε πρώτος την καρό σημαία.

Στο βάθρο τους ακολούθησε ο Νώντας Καρανικόλας ο οποίος είχε καταφέρει νωρίτερα να αφήσει πιο πίσω τους «Panagiotis Roustemis» και «Filon», σε μια δική τους, πραγματικά εντυπωσιακή μάχη.

Στην έκτη θέση τερμάτισε ο Γιάννης Ρέγγος με το Semog Bravo εξασφαλίζοντας και το Έπαθλο Ιδιωτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι με την επίδοση των δύο πρώτων η ομάδα La Base Greece εξασφάλισε και το Έπαθλο Κατασκευαστών για το 2019.

Στην κατηγορία των 750 κ.εκ. η πρώτη θέση ήταν ξεκάθαρα υπόθεση του Γιώργου Γεωργίου. Ο Κύπριος οδηγός με το Semog Bravo τέθηκε από την αρχή του τελικού επικεφαλής και οδηγώντας καθαρά δεν απειλήθηκε ποτέ από τον ανταγωνισμό.

Πίσω του τερμάτισε ο συμπατριώτης του Νίκος Θωμά με SpeedcarXtrem, ενώ το βάθρο στην κατηγορία συμπλήρωσε ο Κωνσταντίνος Σωτηρόπουλος με SR Crosscar.

Τα EKO Racing Dirt Games ανανεώνουν το ραντεβού τους για τις 14-15 Δεκεμβρίου, με τον καταληκτικό αγώνα για το 2019, που θα διεξαχθεί στο Αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων και θα «κρίνει» και τους τίτλους στις δύο κατηγορίες.

Μετά και τον πέμπτο γύρο τα σενάρια παραμένουν ανοιχτά, με τη «μάχη» στα 600 κ.εκ. να αφορά τους Γιώργο Ζυμαρίδη και «Panagiotis Roustemis» τους οποίους πλέον χωρίζουν 7,5 βαθμοί στην κατάταξη, όταν αντίστοιχα, στα 750 κ.εκ. προηγείται ο Χαράλαμπος Γαζετάς με 3,5 βαθμούς διαφορά από τον Γιώργο Γεωργίου, την ίδια ώρα που στη μάχη για τον τίτλο βρίσκεται και ο Παναγιώτης Αποστόλου, που βρίσκεται επίσης 3,5 βαθμούς πίσω από τον Κύπριο οδηγό.

Πηγή: DirtGames

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο