Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑγωνεςΗ Nissan e.dams Formula E με αναβαθμισμένο κινητήριο σύνολο

Η Nissan e.dams Formula E με αναβαθμισμένο κινητήριο σύνολο

Η εκτός από την ανανεωμένη εμφάνισή της για την έκτη σεζόν του πρωταθλήματος ABB FIA της Formula E, έχει ανανεώσει και το κινητήριο σύνολο του αγωνιστικού της αυτοκινήτου,  για να αντιμετωπίσει τις επικείμενες προκλήσεις.

Nissan e.dams Formula E 2Η σεζόν ξεκινά στις 22 και 23 Νοεμβρίου στην πίστα Diriyah, της Σαουδικής Αραβίας.

Το επερχόμενο Σαββατοκύριακο, με τους διπλούς αγώνες, σηματοδοτεί το ντεμπούτο για το αναβαθμισμένο κινητήριο σύνολο της Nissan e.dams, που υποβλήθηκε σε αλλαγές λόγω των νέων κανονισμών του πρωταθλήματος.

Η λύση του ενός μοτέρ αντικαθιστά το πρωτοποριακό σύστημα διπλού κινητήρα που έφερε ρεκόρ για την ομάδα στην πέμπτη σεζόν. Οι προκαταρκτικές δοκιμές, κατέδειξαν ότι το αναβαθμισμένο κινητήριο σύνολο είναι πολλά υποσχόμενο, πραγματοποιώντας κορυφαίους χρόνους σε πρόσφατες δοκιμές στην Βαλένθια της Ισπανίας.

Η Nissan e.dams θα διανύσει τη δεύτερη σεζόν της στον πρωτάθλημα, επωφελούμενη από την συνοχή της ομάδας της, διατηρώντας το ήδη υψηλό επίπεδο αφοσίωσης και προσήλωσης στην καινοτομία.

Nissan e.dams Formula E 1“Η πρώτη μας σεζόν μας ήταν μια λαμπρή πλατφόρμα για την προβολή της ηλεκτρικής κινητικότητας και θα συνεχίσουμε να πιέζουμε τα όρια μας, κατά τη διάρκεια της έκτης σεζόν”, δήλωσε ο Michael Carcamo, διευθυντής του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού της Nissan. “Αντιμετωπίζουμε νέες προκλήσεις φέτος, με το αναβαθμισμένο μας κινητήριο σύνολο  και τον αυξημένο ανταγωνισμό, καθώς και με νέους παίκτες να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα”.

Ως ηγέτιδα δύναμη στην αγορά των αμιγώς ηλεκτροκίνητων  οχημάτων στην Ευρώπη, η Nissan συμμετέχει  στη Formula E, για να αποδείξει την ισχύ και την απόδοση της τεχνολογίας των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της, καθώς αποτελούν βασικό πυλώνα του οράματος Nissan Intelligent Mobility.

Nissan e.dams Formula E 5Με την συμμετοχή της στην Formula E, η Nissan κεφαλαιοποιεί την εμπειρία της με στόχο την περαιτέρω βελτίωση των ηλεκτρικών της οχημάτων και αντιστρόφως. Για παράδειγμα, το λογισμικό διαχείρισης ενέργειας του αγωνιστικού αυτοκινήτου της Formula E της Nissan, διαθέτει γραμμές κώδικα που χρησιμοποιούνται στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο Nissan LEAF, αλλά και τα επερχόμενα οχήματα έχουν επηρεαστεί έντονα από την αγωνιστική μηχανή.

Ο εναρκτήριος  αγώνας της νέας σεζόν,  θα είναι ο πρώτος για την Nissan e.dams χωρίς τον ιδρυτή της ομάδας, Jean-Paul Driot. Ωστόσο, οι γιοι του, Γκρέγκορι και Ολιβιέ, θα το αντικαταστήσουν επάξια για τις επερχόμενες σεζόν.

Nissan e.dams Formula E 6“Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για αυτό που ο πατέρας μας πέτυχε στον  μηχανοκίνητο αθλητισμό”, δήλωσαν από κοινού οι Gregory και Olivier Driot. “Ο στόχος μας είναι να συνεχίσουμε ό,τι πέτυχε με την αφοσίωσή του και την αποφασιστικότητά του. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στη μνήμη του, τόσο στην έκτη σεζόν, όσο και στις επερχόμενες.”

Πηγή: Nissan

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο