Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιαφοραΔημοσιεύτηκε ο έκτος Aπολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας της Mercedes-Benz Ελλάς

Δημοσιεύτηκε ο έκτος Aπολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας της Mercedes-Benz Ελλάς

Το 2013 η Mercedes-Benz Ελλάς εξέδωσε για πρώτη φορά Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας, αποτελώντας την πρώτη εταιρεία από το χώρο του αυτοκινήτου που προέβη σε τέτοιου είδους κίνηση όσον αφορά στη διαφάνεια.

Σήμερα, έξι χρόνια μετά, συνεχίζει σταθερά να εκδίδει ετήσιο Απολογισμό παραμένοντας η μοναδική εταιρεία από το χώρο στην Ελλάδα και καθιστώντας πλέον αυταπόδεικτο ότι η Υπεύθυνη Λειτουργία αποτελεί δομικό κομμάτι της εταιρικής της κουλτούρας και λειτουργίας.

Η Ακεραιότητα, η Κοινωνία, η Χώρα, οι Εργαζόμενοι και το Περιβάλλον αποτελούν τους πυλώνες της Υπευθυνότητας για τη Mercedes-Benz Ελλάς. Η εταιρεία εστιάζει σε αυτούς και σε όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους Κοινωνικούς Εταίρους, αντανακλώντας την εξωστρέφεια και τη δέσμευσή της για υπεύθυνη ανάπτυξη και στους πέντε προαναφερόμενους τομείς.

O Απολογισμός αφορά στην περίοδο 01.01.2018 – 31.12.2018 και σε όλες τις δραστηριότητες της Mercedes-Benz Ελλάς στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των δραστηριοτήτων της στον τομέα των οικονομικών υπηρεσιών, ενώ έχει συνταχθεί ακολουθώντας τις Κατευθυντήριες Οδηγίες GRI Standards του Global Reporting Initiative σε επίπεδο συμφωνίας «Core».

Σε αυτόν παρουσιάζει τη φιλοσοφία της, τις ενέργειές της, τα επιτεύγματά της, καθώς και τις περιοχές για περαιτέρω βελτίωση, κάνοντας αναφορά σε 29 μελλοντικούς στόχους, 67 δημοσιοποιήσεις GRI και συνολικά σε 205 ποσοτικούς δείκτες (από 195 την προηγούμενη χρονιά).

Τα κυριότερα σημεία του Απολογισμού της έχουν ως εξής:

    • Παρήγαγε ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές (φωτοβολταϊκά) που αντιστοιχεί στο 28,5% της συνολικής της ανάγκης σε ηλεκτρική ενέργεια.
    • Αύξησε τον αριθμό των οχημάτων με τουλάχιστον ένα προηγμένο σύστημα οδικής ασφάλειας που πουλήθηκαν κατά 1,4%, σε σχέση με το 2017.
    • Διέθεσε το 89% του συνολικού προϋπολογισμού αγορών σε εγχώριους προμηθευτές.
    • Έχει συνεισφέρει στη δημιουργία 781 θέσεων εργασίας στο Εξουσιοδοτημένο Δίκτυο Διανομέων και Επισκευαστών.
    • Δεν δέχθηκε κανένα παράπονο για θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων, περιβάλλοντος ή παραπλανητικής διαφήμισης.
    • Έχει παραδώσει Κώδικα Ηθικής Ακεραιότητας στο 100% των εργαζόμενών της.
    • H Mercedes-Benz Ελλάς πέτυχε να μειώσει τη συνολική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και τις συνολικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 4,3% και 4,8% αντίστοιχα (δηλαδή 68,9 MWh και 75,9 τόνοι CO2), σε σχέση με το 2017.

Στο παρακάτω link, μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό έντυπο.

Πηγή: Mercedes

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο