Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑγωνεςH Alfa Romeo Racing στο Abu Dhabi

H Alfa Romeo Racing στο Abu Dhabi

Στον τελευταίο αγώνα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 για το 2019, που θα πραγματοποιηθεί στην πίστα Yas Marina του Abu Dhabi την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, η Alfa Romeo Racing, στοχεύει να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο μια χρονιά που έκρυβε ιδιαίτερες συγκινήσεις.

Alfa_Romeo_Abu-Dhabi_77Στον προηγούμενο αγώνα, στη Βραζιλία, η ομάδα κατακτώντας την 4η και 5η θέση πέτυχε το καλύτερο αποτέλεσμα της τα τελευταία 10 χρόνια.

Η επίδοση αυτή αποτέλεσε μια επιβράβευση για τη σκληρή δουλειά όλων των μελών της ομάδας, παρ’ όλα αυτά οι πανηγυρισμοί έχουν δώσει ήδη τη θέση τους στη συγκέντρωση ώστε να μεγιστοποιηθεί η πιθανότητα για ένα καλό αποτέλεσμα στην αυλαία του πρωταθλήματος.

Η σχεδιασμένη από τον Hermann Tilke πίστα στο Abu Dhabi χαρακτηρίζεται από τη μεγάλη ευθεία μήκους 1,2χλμ. και φιλοξενεί έναν από τους πιο εντυπωσιακούς αγώνες της σαιζόν.

 

Kimi Räikkönen (αριθμός μονοθεσίου 7 – “Stelvio“)

«Ανυπομονώ για τον τελευταίο αγώνα της σαιζόν στο Abu Dhabi. Το αποτέλεσμα στη Βραζιλία έδωσε αυτοπεποίθηση σε όλα τα μέλη της ομάδας και θέλουμε να κλείσουμε τη χρονιά με τον καλύτερο τρόπο. Φυσικά ανυπομονώ και για τις διακοπές, αλλά αυτή τη στιγμή εστιάζω μόνο στον αγώνα. Ξέρουμε ότι μπορούμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα και θα κάνουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε.»

Antonio Giovinazzi (αριθμό μονοθεσίου 99 – “Giulia”)

«Αυτός ο αγώνας σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της πρώτης μου σαιζόν στη Formula 1. Έχουμε έναν πολύ σημαντικό αγώνα μπροστά μας και είμαστε εστιασμένοι ώστε να κάνουμε το καλύτερο. Το Abu Dhabi είναι ακόμα μια πίστα που μπορούμε να περιμένουμε ένα καλό αποτέλεσμα και ελπίζουμε ότι θα έχουμε ένα πολύ δυνατό κλείσιμο της χρονιάς.»

Frédéric Vasseur – Επικεφαλής της ομάδας Alfa Romeo Racing και CEO της Sauber Motorsport AG

«Φτάνουμε στο Abu Dhabi μετά από ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στη Βραζιλία. Ελπίζουμε ότι θα μετατρέψουμε αυτή την επιτυχία σε θετική ενέργεια και για τον τελευταίο αγώνα, στον οποίο διακυβεύονται πολλά. Εκτός από την 7η θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών ένα καλό αποτέλεσμα θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη στους μήνες που ακολουθούν για την προετοιμασία της επόμενης αγωνιστικής χρονιάς.»

 

Grand Prix Abu Dhabi :

Χρονιά που πραγματοποιήθηκε το 1ο Grand Prix στην πίστα Yas Marina: 2009

Αριθμός γύρων: 55

Μήκος γύρου: 5.554χλμ.

Συνολική απόσταση αγώνα: 305.355χλμ.

Ταχύτερος γύρος: 1:40.279 Sebastian Vettel (2009)

Πηγή: Alfa Romeo

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο