Η MINI συνεχίζει την παραγωγή θεαματικών βίντεο κλιπ εν όψει της κυκλοφορίας του πρώτου, πλήρως ηλεκτρικού μοντέλου της μάρκας – MINI Cooper SE. Νέα ταινία μικρού μήκους με ιλιγγιώδη πλοκή εμπνευσμένη από την κλασική κινηματογραφική ταινία του 1969.

Στην ταινία μικρού μήκους “The Getaway Car”, που προβάλλεται στα κανάλια social media του BMW Group, το νέο MINI Cooper SE αποδεικνύει ότι είναι το ιδανικό όχημα απόδρασης από την καθημερινή αστική κυκλοφορία.

Το βίντεο κλιπ γυρίστηκε στη μητροπολιτική πόλη του Τορίνο στη Β. Ιταλία – όπως πάντα με το χαρακτηριστικό, παιχνιδιάρικο στυλ ΜΙΝΙ.

Ο οδηγός του νέου MINI Cooper SE ξεφεύγει από τα εκνευριστικά μποτιλιαρίσματα τις ώρες αιχμής κόβοντας δρόμο μέσα από κάποια στενά που τον οδηγούν κατευθείαν στην οροφή του κτιρίου Lingotto στην ομώνυμη περιοχή στη Via Nizza.

Το ιστορικό βιομηχανικό συγκρότημα ήταν κάποτε το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής ενός Ιταλού κατασκευαστή αυτοκινήτων – συμπεριλαμβανομένης μιας πίστας δοκιμών στην οροφή που είχε διάταξη σιρκουί μήκους ενός χιλιομέτρου.

Σήμερα, οι εγκαταστάσεις του Lingotto φιλοξενούν μεταξύ άλλων ένα εμπορικό κέντρο και ξενοδοχεία. Η πίστα δοκιμών στην οροφή παρέμεινε ανέπαφη ακόμα και μετά τη μετατροπή. Εδώ το νέο MINI Cooper SE συναντά ένα κόκκινο κλασικό Mini Cooper που κάνει βόλτα στην ιστορική πίστα, θυμίζοντας μία θρυλική σκηνή από την κλασική ταινία του 1969 “The Italian Job” (Ληστεία Αλά Ιταλικά).

Στην αστυνομική κωμωδία, τρία κλασικά Mini Cooper πρωταγωνιστούν – μαζί με το Βρετανό ηθοποιό Michael Caine – ως οχήματα απόδρασης μετά από μία θεαματική κλοπή χρυσού. Το αποκορύφωμα είναι ένα ανελέητο κυνηγητό στους δρόμους του Τορίνο που επίσης καταλήγει στην οροφή του κτιρίου Lingotto.

Στη Χολιγουντιανή έκδοση του 2003, το “The Italian Job” μεταφέρθηκε στο Los Angeles. Τρία σύγχρονα MINI χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά των κλοπιμαίων, ενώ μία συναρπαστική σκηνή καταδίωξης υπήρχε και πάλι στο σενάριο.

Το 2019, το επαναστατικό εγχείρημα των ληστών ονομάζεται “The E-talian Job”. Με μηδενικές εκπομπές ρύπων και σχεδόν αθόρυβα, το ηλεκτρικό ΜΙΝΙ ξεφεύγει από τις δύσκολες συνθήκες κυκλοφορίας της πόλης και ανακαλύπτει το τέλειο μέρος για ένα γύρο διασκεδαστικής οδήγησης στο κέντρο του Τορίνο.

Ο ηλεκτροκινητήρας 135 kW/184 hp είναι πραγματικά συναρπαστικός χάρη στην άμεση απόκριση. Η μπαταρία υψηλής τάσης τοποθετημένη χαμηλά, κάτω από το αμάξωμα, μεταφέρει το κέντρο βάρους του αυτοκινήτου αισθητά χαμηλότερα.

Και το σετάρισμα της ανάρτησης είναι τέτοιο ώστε η ηλεκτροκίνηση να εναρμονίζεται με τη χαρακτηριστική αίσθηση go-kart ΜΙΝΙ για πρώτη φορά – και όχι μόνο στην οροφή του διάσημου κτιρίου Lingotto.

Το νέο MINI Cooper SE έχει επιτάχυνση 0 – 60 km/h σε 3,9 δεύτερα και από στάση στα 100 km/h σε 7,3 δλ. Πέρα από τη έμφυτη ευελιξία του, ανάμεσα στα μοναδικά χαρακτηριστικά του είναι ο πλούσιος στάνταρ εξοπλισμός, καινοτόμα συστήματα απεικόνισης και ελέγχου και σύστημα ανάκτησης ενέργειας μέσω πέδησης δύο σταδίων που ρυθμίζεται μέσω ενός διθέσιου διακόπτη.

Με αυτονομία που κυμαίνεται μεταξύ 235 και 270 km, το νέο MINI Cooper SE είναι επίσης άριστα προετοιμασμένο για βιώσιμες μετακινήσεις στην πόλη, αλλά και για πιο μακρινές αποδράσεις από την καθημερινότητα.

Πηγή: Mini