Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιαφοραΤα Νέα Opel Corsa και Corsa-e απέσπασαν το Βραβείο AUTOBEST

Τα Νέα Opel Corsa και Corsa-e απέσπασαν το Βραβείο AUTOBEST

Το Opel Corsa είναι ένα απόλυτα ολοκληρωμένο μοντέλο: το Σεπτέμβριο, η έκτη γενιά γιόρτασε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (IAA) – για πρώτη φορά και σε ηλεκτρική έκδοση Corsa-e.

Τώρα, το μικρό bestseller απέσπασε τον περίοπτο τίτλο “Best Buy Car of Europe in 2020”. Η επιτροπή AUTOBEST, που αποτελείται από έγκριτους εκπροσώπους του ειδικού Τύπου από 31 χώρες, επέλεξε το νέο Opel ως νικητή που σημαίνει ότι το αυτοκίνητο προσφέρει την καλύτερη σχέση αξίας/τιμής.

Opel-Grandland-X-Hybrid4-Opel-Corsa-e-509560Είναι κάτι που επιβεβαίωσαν οι ειδικοί κατά τη διάρκεια σχολαστικών δοκιμών στην τελική φάση του διαγωνισμού στην Κωνσταντινούπολη. Και με το Corsa-e, η Opel προσφέρει ένα ηλεκτρικό μικρό αυτοκίνητο για όλους, που συνδυάζει την πρακτικότητα ενός Corsa με λειτουργία μηδενικών εκπομπών CO2 και ηλεκτρική αυτονομία έως 337 km.

Ταυτόχρονα, το βραβείο που απέσπασε το νέο Opel Corsa πετυχαίνει ένα hat- trick στο AUTOBEST: κανένα άλλο μοντέλο δεν έχει κερδίσει τον τίτλο “Best Buy Car of Europe” σε τρεις διαδοχικές γενιές.

Τόσο το 2007, όσο και το 2015, η τέταρτη και πέμπτη γενιά Corsa αντίστοιχα επικράτησαν στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης. Πέρσι, το Opel Combo Life απέσπασε το βραβείο AUTOBEST.

Τώρα, τα νέα Opel Corsa και Corsa-e συνεχίζουν την παράδοση. Η συνταγή της επιτυχίας: το νέο Opel Corsa συνδυάζει υψηλή καθημερινή χρηστικότητα με κορυφαίες τεχνολογίες, οικονομία, συναρπαστική σχεδίαση και άφθονη απόλαυση πίσω από το τιμόνι.

Κάθε έκδοση Opel Corsa είναι εξοπλισμένη με πολυάριθμα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης. Μεταξύ αυτών, σύστημα αναγνώρισης επικείμενης σύγκρουσης (forward collision alert) με αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης και ανίχνευση πεζού καθώς και ευφυής έλεγχος ταχύτητας, προειδοποίηση παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας (lane departure warning) και  αναγνώριση σημάτων οδικής κυκλοφορίας (traffic sign recognition).

Το Opel Grandland X plug-in hybrid και το Corsa-e σηματοδότησαν εφέτος την απαρχή της επέλασης ηλεκτρικών μοντέλων της Opel. Όλα τα μοντέλα Opel θα εξηλεκτριστούν μέχρι το 2024 – οι πελάτες θα μπορούν να επιλέγουν μία έκδοση “e” από το κάθε μοντέλο.

Επίσης, τα ηλεκτρικά ελαφρά επαγγελματικά οχήματα γίνονται όλο και πιο σημαντικά για τις παραδόσεις στο κέντρο των πόλεων (το λεγόμενο “last mile”). Το Vivaro-e van θα λανσαριστεί κατά τη διάρκεια της επόμενης χρονιάς. Ηλεκτροκίνητες εκδόσεις των Opel Combo Life, Combo Cargo και Zafira Life αναμένονται μέσα στο 2021.

Πηγή: Opel

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο