Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιαφοραΝέα συλλεκτικά μοντέλα Corsa και Corsa-e υπό κλίμακα 1:43

Νέα συλλεκτικά μοντέλα Corsa και Corsa-e υπό κλίμακα 1:43

Μια φορά κι ένα καιρό, ο Άγιος Βασίλης με τα ξωτικά του απέσυραν το έλκηθρο με τους ταράνδους και προτίμησαν το νέο Opel Corsa-e. Η κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας ιόντων λιθίου ήταν αρκετή για το φωτισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου αλλά και τη διανομή των δώρων!

Μπορεί το Corsa του Άι Βασίλη να είναι δεσμευμένο αποκλειστικά για επείγουσες μεταφορές τις επόμενες εβδομάδες, για τα συλλεκτικά Corsa όμως δεν υπάρχει καμία δέσμευση και μπορούν να φτάσουν στα χέρια των συλλεκτών πολύ σύντομα, με τη μορφή μεταλλικών (die cast) μοντέλων της Minichamps.

Opel-Corsa-e-Model-Car-510121Οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο του 2020 και οι μινιατούρες θα διατίθενται στην ελκυστική τιμή των 29.90€ (λιανική τιμή με ΦΠΑ στη Γερμανία).

Στα διάφανα κουτιά τους, τα μοντέλα υπό κλίμακα 1:43 σε απόχρωση “Summit White” (Corsa) ή “Power Orange” (Corsa-e) εντυπωσιάζουν όπου κι αν τοποθετηθούν. Ο Dirk Hannig, ειδικός στις μινιατούρες Opel, συνεργάστηκε με τους ειδικούς της Minichamps μελετώντας και την παραμικρή λεπτομέρεια.

Όπως στο πραγματικό αυτοκίνητο, η οροφή και οι εξωτερικοί καθρέφτες έχουν γυαλιστερό μαύρο χρώμα. Πίσω από τους περίτεχνους τροχούς (που μοιράζονται το ίδιο “BiColor” σχέδιο με το original μοντέλο) διακρίνονται καθαρά οι δαγκάνες των φρένων.

Μικροσκοπικά αντίγραφα του λογοτύπου της Opel με το σήμα του κεραυνού κοσμούν αριστοτεχνικά την εμπρός μάσκα και την πίσω πόρτα. Ακόμα και το εσωτερικό περιλαμβάνει εκδόσεις των αληθινών αναπαυτικών καθισμάτων σε μικρογραφία.

Μια τέτοια εμμονή με τη λεπτομέρεια απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό. Κάθε μοντέλο αποτελείται από περίπου 80 κομμάτια, που κατασκευάζονται με 50 διαφορετικά εργαλεία. Η διαδικασία εξέλιξης από τα πρώτα τρισδιάστατα δεδομένα μέχρι το τελικό προϊόν διαρκεί πάνω από 12 μήνες.

Ακόμα και τα εργαλεία ακριβείας που χρησιμοποιήθηκαν στην παραγωγή τους χρειάστηκαν τέσσερις μήνες για να κατασκευαστούν. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, δημιουργήθηκαν οι μίνι ρέπλικες των νέων Opel Corsa και Opel Corsa-e, προσεγμένες μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.

Πηγή: Opel 

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο