Στον αγώνα με τον οποίο ξεκινά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) του 2020, το θρυλικό Rally Montecarlo, εκκινεί το Abarth 124 rally 2020 με πλήρωμα τους Βέλγους Luc Caprasse και Renaud Herman. Το αγωνιστικό αυτοκίνητο της Abarth παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα πλαίσια του ίδιου αγώνα πριν από 4 χρόνια, και από τότε έχει κατακτήσει 2 Παγκόσμιους Τίτλους στην κατηγορία FIA R-GT και περισσότερες από 100 νίκες.

Για το 2020 οι μηχανικοί της Abarth εξέλιξαν περεταίρω το 124 rally ώστε η υψηλή απόδοση και αξιοπιστία να συνοδευτούν από ακόμα μεγαλύτερη φιλικότητα προς στον οδηγό, ανεξάρτητα από την ποιότητα ή το είδος του οδοστρώματος.

Αυτό το χαρακτηριστικό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε αγώνες όπως το Rally Montecarlo, όπου η μεγαλύτερη δυσκολία είναι ο άστατος και συχνά απρόβλεπτος καιρός. Η ύπαρξη τόσο στεγνών, όσο και βρεγμένων επιφανειών θα κάνουν δύσκολη της επιλογή ελαστικών, όμως το 124 rally έχει ήδη αποδείξει τις προηγούμενες χρονιές την εξαιρετική ισορροπία και απόδοση που διαθέτει.

Το 2017, 2018 και 2019 τα πληρώματα με το Abarth 124 rally πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις καταφέρνοντας να βρεθούν μπροστά ακόμα και από συμμετοχές με τετρακίνητα αγωνιστικά. Ο αγώνας στο Montecarlo σηματοδοτεί την έναρξη τόσο του WRC, όσο και του FIA R-GT, στο οποίο ο «Σκορπιός» της Abarth έχει κυριαρχήσει τα δύο τελευταία χρόνια.

Το Montecarlo Rally 2020 θα διαρκέσει από την Πέμπτη 23/1 έως την Κυριακή 26/1, οπότε και τα πληρώματα που θα τερματίσουν θα έχουν καλύψει περισσότερα από 1.000χλμ., εκ των οποίων τα 304,28χλμ. σε ειδικές διαδρομές.

Πηγή: Abarth