Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιαφοραH FCA Heritage στην 38η Διεθνή Έκθεση Κλασσικών Αυτοκινήτων «Automotoretrò»

H FCA Heritage στην 38η Διεθνή Έκθεση Κλασσικών Αυτοκινήτων «Automotoretrò»

Στην 38ο διεθνή έκθεση κλασσικών αυτοκινήτων Automotoretrò (30 Ιανουαρίου – 2 Φεβρουαρίου) που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του πρώην εργοστασίου της Fiat στο Lingotto (Τορίνο), η FCA Heritage, το τμήμα της FCA που είναι αφιερωμένο στην ιστορία και στα κλασσικά οχήματα του ομίλου, θα έχει εντυπωσιακή παρουσία με σειρά μοναδικών μοντέλων των Alfa Romeo, Fiat, Lancia και Abarth.ALFA 24 HP 1910

Στο χώρο της FCA Heritage το κοινό θα μπορεί να απολαύσει την ALFA 24HP του 1910. Το συγκεκριμένο μοντέλο σηματοδοτεί τη γέννηση της μάρκας  A.L.F.A. (Società Anonima Lombarda Fabbrica Automobili) που πραγματοποιήθηκε πριν από 110 χρόνια στις 24 Ιουνίου του 1910. Alfa Romeo 6C 1500 Super Sport 1928

Το 24HP μαζί με το 12HP είναι τα πρώτα δείγματα της συνεργασίας του Ugo Stella (πρώτου Διευθύνοντα Συμβούλου της μάρκας) και του σχεδιαστή Giuseppe Merosi. Στο πλευρό της 24HP θα βρεθεί και η πανέμορφη 6C 1500 SS, η οποία κέρδισε το Mille Miglia του 2019.

Το 2020 σηματοδοτεί επίσης τα 40α γενέθλια του Fiat Panda. Fiat Panda 1980_01Ενός πραγματικού συμβόλου για τη μάρκα, αλλά και γενικότερα την αυτοκίνηση.

Ο έξυπνος σχεδιασμός με τις συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις και την κορυφαία εκμετάλλευση του εσωτερικού χώρου συνοδεύτηκε από σειρά μηχανολογικών καινοτομιών, όπως είναι η τοποθέτηση συστήματος τετρακίνησης για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο πόλης.

Το αυτοκίνητο που θα παρουσιαστεί στην έκθεση θα είναι ένα από τα πρώτα Panda 30 (1980) που κατασκευάστηκαν.

Lancia Delta HF Integrale and Lancia Delta HF Integrale EvoluzioneΤέλος στα πλαίσια της παρουσίασης της νέας σειράς γνήσιων ανταλλακτικών της Mopar για κλασσικά αυτοκίνητα της FCA, το κοινό θα δει από κοντά σε μία Lancia Delta HF Intergrale που βρίσκεται στη φάση ανακατασκευής του νέους προφυλακτήρες του μοντέλου που κατασκευάζονται και πάλι με τις πρωτότυπες μήτρες και μεθόδους παραγωγής.

Πηγή: FCA

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο