Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚλασσικο ΑυτοκινητοΆνθρωποιFerruccio Lamborghini και Lamborghini 350 GTV - Η Αθανασία της Αυτοκίνησης!

Ferruccio Lamborghini και Lamborghini 350 GTV – Η Αθανασία της Αυτοκίνησης!

Lamborghini 350 GTV 10

Ο Ferruccio Lamborghini γεννήθηκε στις 28 Απριλίου 1916 στην Περούτζια και έγινε γνωστός από το εργοστάσιο κατασκευής τρακτέρ και αγροτικών μηχανημάτων την Lamborghini Trattori S.p.A που δημιούργησε αμέσως μετά τον πόλεμο.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, βρέθηκε στην Ρόδο ως μηχανικός και επισκευαστής στο 50° μικτό τμήμα μηχανικού στην Ιταλική στρατιωτική βάση του νησιού!

Σαν τελείωσε ο πόλεμος είδε ότι μπορούσε να αγοράσει φτηνά τους κινητήρες που είχαν μείνει στον στρατό από τον πόλεμο και με αυτούς κατάφερε να γίνει ένας πετυχημένος βιομήχανος.. που φυσικά είχε και αυτός τα πάθη του.

Ο Καυγάς με τον Ferrari

Εκτός από τα αυτονόητα 😉 , του άρεσαν πολύ οι ταυρομαχίες και τα γρήγορα αυτοκίνητα! Ο ίδιος ήταν μάλιστα ιδιοκτήτης μιας Ferrari 250 GT που όμως σύμφωνα με τον θρύλο αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα με τον συμπλέκτη,..

Lamborghini 350 GTV 02Ο Ferruccio Lamborghini μίλησε στον Enzo Ferrari για το πρόβλημα και ο Ferrari φέρεται να του απάντησε:

«Το πρόβλημα δεν είναι με το αυτοκίνητο αλλά με τον οδηγό»!

Έτσι λέγεται ότι ο Lamborghini ασχολήθηκε με τον σχεδιασμό Supercars με κινητήρες V12 και σήμα τον ταύρο-από την αγαπημένη του ενασχόληση, όμως η αλήθεια θα πρέπει να βρίσκεται κάπου μεταξύ του πάθους του για τα γρήγορα αυτοκίνητα και την καλώς εννοούμενης ζήλειας του για τον Ferrari, που σίγουρα στην αρχή θα λειτούργησε όχι μόνο σαν αντίπαλος/ανταγωνιστής άλλα και σαν πρότυπο!

Η πορεία στην Αθανασία

Γρήγορα λοιπόν έστησε ένα μικρό εργοστάσιο στην πόλη Sant’Agata και για να πραγματοποιήσει το όνειρο του «απήγαγε» σχεδιαστές του Ferrari όπως ο Franco Scaglione και ο Gian Paolo Dallara..

Τα υπόλοιπα… είναι μια ιστορία μιας ιδέας που γεννήθηκε από έναν άνθρωπο και χρειάστηκε να φτάσει και να ξεπέρασει πολλά εμπόδια μέχρι να αποκτήσει την εντυπωσιακή, υγιή –άλλα αποστειρωμένη μορφή του σήμερα…

Αθάνατος!

Εμείς οι Autoholix- τιμώντας τον άνθρωπο που με το πάθος του σημάδεψε την αυτοκίνηση και που έφυγε από τον κόσμο μας στις 20 Φεβρουαρίου του 1993, γνωρίζουμε ότι το μόνο που θα ήθελε να κάνουμε για εκείνον θα ήταν να θυμηθούμε πως ξεκίνησε ο θρύλος που κράτησε το όνομα του Αθάνατο!

Έτσι ξεκίνησαν όλα λοιπόν!

Lamborghini 350 GTV

Το Lamborghini 350 GTV-το οποίο ήταν ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο της Lamborghini και προκάτοχος της Lamborghini 350 GT σχεδιάστηκε για να είναι πρώτο μοντέλο παραγωγής Lamborghini.

Όπως πάντα όμως  η ιστορία είχε τον τελευταίο λόγο!

Το Lamborghini 350 GTV με το αμφιλεγόμενο ημι-fastback design, σχεδιάστηκε από τον Franco Scaglione και κατασκευάστηκε από την Carrozzeria Sargiotto στο Τορίνο. Υπεύθυνοι για την κατασκευή του σωληνωτού σασί ήταν ο Giorgio Neri και ο Luciano Bonacini στην Modena.

Σε ότι αφορά την εξέλιξη του κινητήρα, με αυτή ασχολήθηκε ένας σπουδαίος μηχανικός, ο Giotto Bizzarrini. Ο Giotto σχεδίασε έναν V12 κινητήρα 60º και 3,5 λίτρων, που τροφοδοτούνταν από έξι καρμπυρατέρ Weber που έδειναν ισχύ 342 ίππων στις 8.000 σ.α.λ. και ροπή 326 Nm.

Τότε πίστευαν ότι ο αυτοκίνητο θα μπορούσε να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα μεταξύ 240 – 280 km/h.

Το ντεμπούτο του Lamborghini 350 GTV έγινε το 1963 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τορίνο. Παρά τις πολύ καλές κριτικές που έλαβε από το εξειδικευμένο τύπο και τους επισκέπτες της έκθεσης.

Ο Ferruccio Lamborghini δεν ήταν ικανοποιημένος με την σχεδίαση και την ρύθμιση του κινητήρα του 350GTV με αποτέλεσμα να ζητήσει τον επανασχεδιασμό των Lamborghini 350 GTV από την Carrozzeria Touring και να χαμηλώσει την ισχύ του κινητήρα στα 270 HP (201 kW) στις 6.500 σ.α.λ. ώστε να γίνει πιο φιλικός στην οδήγηση.

Έχοντας αλλάξει τον σχεδιασμό και την ρύθμιση του κινητήρα η Lamborghini 350 GT βγήκε σε παραγωγή. Ωστόσο η Lamborghini συνέχισε να εκθέτει το Lamborghini 350 GTV σαν προτότυπο σε εκθέσεις.

Όταν έκανε το ντεμπούτο του στην έκθεση του Τορίνο το αυτοκίνητο ήταν βαμμένο με μεταλλικό μπλε χρώμα, ωστόσο πληροφορίες λένε ότι ο κινητήρας δεν ήταν τοποθετημένος στο αυτοκίνητο και ότι στην θέση του είχαν βάλει τούβλα ώστε το αυτοκίνητο να στέκεται στο σωστό ύψος.

Επίσης το αυτοκίνητο δεν είχε δαγκάνες φρένων, πεντάλ και υαλοκαθαριστήρες.

Μετά τις εκθέσεις, το Lamborghini 350 GTV αποθηκεύτηκε από την ίδια τη Lamborghini σε ένα ασφαλές μέρος. Στα μέσα όμως της δεκαετίας του ’80, ο Bernandoni Romano αντιπρόσωπος αυτοκινήτων και ο ξάδελφος του κατάφεραν να πείσουν την διοίκηση να το πουλήσουν.

1963_Lamborghini_350_GTV_3Αν και οι Bernandoni και Pasini δεν έλαβαν θετική απάντηση,  έπεισαν την δοιήκηση να επιτρέψει στον ειδικό Emilianauto de Boloni να αναλάβει την ανακατασκευή του πλαισίου για να ενσωματώσει τον κινητήρα V12.

Κατόπιν αιτήματος του νέου ιδιοκτήτη του το χρώμα του αυτοκινήτου άλλαξε από μπλε σε πράσινο.

Μετά από όλα αυτά, το Lamborghini 350 GTV πωλήθηκε σε έναν Ιάπωνα συλλέκτη, ο οποίος έβαλε το αυτοκίνητο στη Συλλογή NoRitake.

Ύστερα από αρκετά χρόνια, το αυτοκίνητο εκτίθεται στο μουσείο της Lamborghini στην Ιταλία και μας θυμίζει πως το φλογερό πάθος και η αντισυμβατική σκέψη είναι σίγουρα ένας τρόπος για να γίνει το όνομα σου Αθάνατο!

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Ismini Fabiatou

*Εάν αυτό το άρθρο σας άρεσε σας παρακαλώ κοινοποιήστε το στον σύνδεσμο του Facebook.———————–>>>

Please follow and like us:
Ismini Fabiatouhttps://autoholix.com/ismini-fabiatou-my-racing-cv/
2006 5ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 28η γενικής και 8η στην κατηγορία Η από 198 συμμετοχές.Mercedes SLC 450. Χορηγός: Aventurine SA 2005 – Rover MG Cup, 12αγώνες : 2 δεύτερες θέσεις, 1 τρίτη και 3η στο πρωτάθλημα από 19 συμμετοχές. Χορηγός : Aventurine SA 2001 – Yaris Cup, 6αγώνες : 1η στις γυναίκες 2000 – Yaris Cup, 6αγώνες: 2 pole-position / 4η στους νέους, 1η στις γυναίκες & 5η στο πρωτάθλημα από 25 συμμετοχές. 1999 - Formula 3, 4αγώνες: 4η στο πρωτάθλημα class B1998 – Peugeot Cup, 2αγώνες : Επίσημη οδηγός της Lion Hellas.1997 - Formula 3, 7αγώνες : 2η θέση, 1pole-position, 4η στο πρωτάθλημα. 1996 - Formula 3, 7αγώνες: 4η θέση από 14 συμμετοχές. 1995 - Formula 3, 4αγώνες: 5η θέση από 14 συμμετοχές. 1994 - Καρτ 100cc Super, ένας αγώνας : Τρίτη θέση. 1993 - Καρτ 100cc National : 1πρώτη θέση, 7η στο πρωτάθλημα από 28συμμετοχές. 1992 - Αθηναϊκό έπαθλο Καρτ : 1η Πολυνίκης σε National & Super από 28συμμετοχές.1992 - Καρτ 100cc National Ismini Fabiatou: Α Racing Story
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο