Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝεαΤο νέο Nissan Roox κατηγορίας «Kei wagon»

Το νέο Nissan Roox κατηγορίας «Kei wagon»

Το νέο Nissan Roox, ένα αυτοκίνητο kei τύπου wagon, που προσφέρει στους υποψήφιους αγοραστές του έναν ισχυρότερο κινητήρα, μια ευρύχωρη καμπίνα, καθώς και την βραβευμένη τεχνολογία υποστήριξης οδηγού, θα κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία στις 19 Μαρτίου.

Nissan Roox (3)Το νέο Roox διαθέτει πλήθος τεχνολογιών του Nissan Intelligent Mobility, συμπεριλαμβανομένου του προηγμένου συστήματος υποστήριξης του οδηγού ProPILOT, σχεδιασμένο για να μειώνει το άγχος της οδήγησης σε μεγάλες αποστάσεις, καθώς και σε καταστάσεις κυκλοφοριακής συμφόρησης σε αυτοκινητόδρομους.

Οι τεχνολογίες ασφάλειας όπως το σύστημα  Intelligent Forward Collision Warning παρέχουν στους οδηγούς μεγαλύτερη εμπιστοσύνη. Παράλληλα, η πιο ήσυχη καμπίνα και τα καθίσματα Zero Gravity, που είναι σχεδιασμένα για να ανακουφίζουν από την κόπωση, είναι μεταξύ των πολλών βελτιώσεων, που υπόσχονται στους οδηγούς και τους επιβάτες μια άνετη διαδρομή.

Η Nissan σχεδίασε και ανέπτυξε το «υπερυψωμένο» mini όχημα υπό τη διαχείριση της NMKV, μιας  κοινοπραξίας της Nissan και της Mitsubishi Motors. Αξίζει να σημειωθεί ότι η προηγούμενη γενιά του μοντέλου, που κυκλοφόρησε το 2009 με την ονομασία Nissan Dayz Roox, είχε πωλήσει περίπου 612.000 αυτοκίνητα.

Nissan Roox (4)Το νέο Nissan Roox είναι εξοπλισμένο με ένα νέο ραντάρ υψηλής ευαισθησίας  που υπολογίζει την κατάσταση των προπορευόμενων οχημάτων που είναι αρκετά πιο μακριά, επιτρέποντας την ομαλότερη λειτουργία του cruise control. Επίσης, το νέο Nissan Roox είναι εξοπλισμένο με τον ισχυρό κινητήρα BR06 του Nissan Dayz, που όμως έχει βελτιστοποιηθεί για το νέο μοντέλο.

Υιοθετώντας την πλατφόρμα του Nissan Dayz, ο χώρος της καμπίνας του νέου Roox έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την μεγιστοποίηση της άνεσης των επιβαινόντων, εξασφαλίζοντας παράλληλα άφθονο χώρο για αποσκευές.

Η είσοδος και η έξοδος είναι εύκολη, χάρη στις συρόμενες πίσω πόρτες με άνοιγμα 650 χιλιοστών. Οι πίσω πόρτες ανοίγουν αυτόματα  με το πέρασμα του ποδιού κάτω από το αυτοκίνητο, προσφέροντας ασύγκριτη ευκολία κατά την μεταφορά τσαντών, ή όταν κρατάμε στην αγκαλιά μας μικρά παιδιά.

Για πρώτη φορά σε ένα mini όχημα, ένας αισθητήρας μπορεί να ανιχνεύσει απότομη επιβράδυνση δύο προπορευόμενων οχημάτων. Με αυτό τον τρόπο, το σύστημα Intelligent Forward Collision Warning προειδοποιεί τον οδηγό, με οπτική και ηχητική ειδοποίηση, για τη μείωση του κινδύνου πρόσκρουσης προς τα εμπρός.

Στις λοιπές τεχνολογίες ασφάλειας περιλαμβάνονται  τα συστήμNissan Roox (1)ατα Adaptive LED Headlight, Traffic Sign recognition, Intelligent Driver Alertness και Front Vehicle Movement Alert.

Η υιοθέτηση του Intelligent Emergency Braking με την χρήση ραντάρ υψηλής ευαισθησίας, βελτιώνει τη νυχτερινή οδήγηση, ενώ το σύστημα αερόσακου του καθίσματος του οδηγού ενισχύει την προστασία των ποδιών. Ταυτόχρονα, η δομή ασφαλείας έναντι των επιπτώσεων από πλευρική πρόσκρουση,  έχει επίσης ενισχυθεί.

Εκτός από ένα αυτόματο σύστημα αναφοράς ατυχημάτων, η λειτουργία SOS Call διατίθεται στάνταρ σε όλη τη σειρά Highway Star. Αυτό το σύστημα επιτρέπει στον οδηγό να πραγματοποιήσει τηλεφωνική κλήση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Πηγή: Nissan

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο