Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝεαFiat 500e και Leonardo Di Caprio (Video)

Fiat 500e και Leonardo Di Caprio (Video)

Η ώρα για το νέο πλήρως ηλεκτρικό Fiat 500 ήρθε. Το νέο μοντέλο, που δεν αντικαθιστά το παλιό, θα φέρει μονό ηλεκτροκινητήρα. Οι Ιταλοί κατάφεραν με τη γνωστή τους τέχνη να κρατήσουν και να ενισχύσουν τα ρετρό στοιχεία ενώ όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες βλέπουμε πως το νέο μικρό μπαίνει με θράσος σε premium χωράφια.

Παράλληλα η αύξηση διαστάσεων υπόσχεται πιο άνετη παραμονή στο ποιοτικό και όμορφο εσωτερικό. Πιο αναλυτικά το νέο 500 βασίζεται σε μια νέα ηλεκτρική πλατφόρμα και το αμάξωμα διατηρεί παρόμοιες αναλογίες και συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις.

Το μήκος είναι 3,63 m (+6 cm), το πλάτος 1,69 m (+6cm), το ύψος 1,48 m και το μεταξόνιο είναι 2,32 m (+2cm) με θετικό αντίκτυπο στους χώρους της καμπίνας.

Στα μηχανικά, κίνηση στο μοντέλο δίνει ένας ηλεκτροκινητήρας με απόδοση 118 PS .

Η επιτάχυνση 0-100km/h ολοκληρώνεται σε 9″ (0-50 km/h σε 3,1″) ενώ η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 150 km/h. Όπως ορίζει η νομοθεσία, στο μέλλον το ηλεκτρικό 500 θα εξοπλίζεται με σύστημα AVAS που θα εκπέμπει ήχο προειδοποίησης των πεζών σε ταχύτητες έως 20 km/h. Ειδικά για το μοντέλο, η FIAT επέλεξε τον χαρακτηριστικό ήχο του Amacord του Nino Rota θέλοντας να αναδείξει το ιταλικό του ταπεραμέντο.

Οι μπαταρία λιθίου που είναι τοποθετημένη στο πάτωμα του αυτοκινήτου έχει χωρητικότητα 42 kWh και επιτρέπει αυτονομία έως 320 km (WLPT) ανάμεσα σε κάθε φόρτιση.

Με τον ταχυφορτιστή 85kW, η μπαταρία χρειάζεται 35 λεπτά για να φτάσει στο 80% της ενέργειάς της, ενώ όπως αναφέρει η FIAT μέσα σε 5 λεπτά έχει προστεθεί αρκετή ενέργεια για αυτονομία 50 km. Φυσικά υπάρχει και η δυνατότητα φόρτισης μέσω οικιακής πρίζας, ή με το σύστημα Easy Wallbox.

Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρία προγράμματα οδήγησης – Normal (κανονική λειτουργία), Range (οδήγηση μόνο με το πεντάλ του γκαζιού) και Sherpa (ειδική λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας ώστε να φτάσει το όχημα στον κοντινότερο σταθμό φόρτισης).

Το νέο 500 είναι το πρώτο αυτοκίνητο της κατηγορίας με αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2. Φυσικά οι Ιταλοί εφοδίασαν το νέο μοντέλο με όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας καθώς και ψηφιακές οθόνες τόσο στο μέσο του ταμπλό όσο και μπροστά από τον οδηγό.

Οι τρεις μοναδικές εκδόσεις του Νέου ηλεκτρικού 500 αποτελούν ακόμα μία πράξη με στόχο την προστασία του πλανήτη. Η Fiat σε συνεργασία με τους Armani, Bvlgari και Kartell δημιούργησε τρία αυτοκίνητα που ξεχωρίζουν για το στιλ και τη δημιουργικότητα τους, χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.

Η τιμή της πλούσιας έκδοσης “La Prima” του νέου 500 θα ξεκινά από τα €37.900 στην Ιταλία. Στη χώρα μας θα το βρείτε από τον ερχόμενο Οκτωβρη.

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο