Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιαφοραH Jeep κατασκευάζει το πιο σύγχρονο εργοστάσιο αυτοκινήτων στις Η.Π.Α.

H Jeep κατασκευάζει το πιο σύγχρονο εργοστάσιο αυτοκινήτων στις Η.Π.Α.

Η ιστορική σημασία του Detroit για την αυτοκινητοβιομηχανία είναι αναμφισβήτητη. O Όμιλος Fiat Chrysler Automobiles επεκτείνει την παρουσία του σε αυτή τη μητρόπολη του αυτοκινήτου δημιουργώντας μια υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής που θα φιλοξενήσει νέα, συμβατικά και εξηλεκτρισμένα (Plug-in Hybrid), μοντέλα της Jeep.

Jeep USA_AF_GR_002Η συνολική επένδυση για τη νέα μονάδα παραγωγής είναι ύψους 1,6 δις. δολαρίων, ενώ αποτελεί τμήμα μιας συνολικότερη επένδυσης  στις περιοχές του Ντιτρόιτ και του Μίσιγκαν αξίας 7 δις. δολαρίων. Η περαιτέρω ανάπτυξη του Ομίλου στην περιοχή αναμένεται να οδηγήσει στη δημιουργία 6.500 νέων θέσεων εργασίας.

«Πριν τρία χρόνια, η FCA ξεκίνησε την αύξηση της κερδοφορίας της βασιζόμενη στη δύναμη των Jeep και Ram και παράλληλα αναδιαρθρώνοντας τις μονάδες παραγωγής στις Η.Π.Α. Αυτή η νέα επένδυση αντιπροσωπεύει το επόμενο βήμα στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής».

Mike Manley, CEO Ομίλου FCA  

Για την κατασκευή της νέας γραμμής παραγωγής της Jeep εργάζονται περισσότερα από 700 άτομα, ενώ ήδη από τον περασμένο Αύγουστο έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του σκελετού για το νέο τμήμα βαφής συνολικής έκτασης 7.500τ.μ. Με την ολοκλήρωση της νέας μονάδας παραγωγής η FCA θα έχει δημιουργήσει το πιο προηγμένο εργοστάσιο αυτοκινήτων στις Η.Π.Α. με την εφαρμογή συστημάτων κορυφαίας τεχνολογίας σε όλους τους τομείς. Παράλληλα ειδικά στο τμήμα βαφής μια νέα πρωτοποριακή λύση θα επιτρέπει την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών με απόλυτα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, αλλά και το ελάχιστο δυνατό ενεργειακό αποτύπωμα.

Τέλος σε συνδυασμό με τα οικονομικά οφέλη που θα προσφέρει η δημιουργία του νέου εργοστασίου στην τοπική κοινωνία, ο Όμιλος FCA θα δωρίσει περισσότερα από 35εκ. δολάρια για κοινωφελείς σκοπούς που θα βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων.

Πηγή: Jeep

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο