Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιαφοραH Jaguar Land Rover Ελλάδος αρωγός στον αγώνα κατά του COVID-19

H Jaguar Land Rover Ελλάδος αρωγός στον αγώνα κατά του COVID-19

Σε έναν ιδιαίτερο αγώνα, ακολουθώντας διαφορετικούς δρόμους, κλήθηκαν να κινηθούν τους τελευταίους μήνες τα αυτοκίνητα της Jaguar Land Rover Ελλάδος. Στον δρόμο της προσφοράς και της φροντίδας προς τον συνάνθρωπο.

Στα δύσκολα μονοπάτια της πρώτης γραμμής στη μάχη κατά του COVID-19, στηρίζοντας τις Ιατρικές και Κοινωνικές Δομές της χώρας που αγωνίζονται για να προσφέρουν το καλύτερο στους συμπολίτες μας.

JLR Greece_Girokomeio Peiraios (2)

Η Jaguar Land Rover Ελλάδος, μετά τη ανακοίνωση αυστηρών μέτρων μετακίνησης από την Πολιτεία, ανταποκρίθηκε στο αίτημα δομών για να καλύψει για όσο διάστημα απαιτείται τις έκτακτες και αυξημένες ανάγκες που δημιουργήθηκαν.

Αφουγκραζόμενη το κάλεσμά τους, ενίσχυσε με τα οχήματά της το έργο δομών που προσφέρουν φροντίδα σε άτομα με νοητική στέρηση και σύνδρομο DOWN, σε άτομα τρίτης ηλικίας, καθώς και πάσχοντες της επάρατης νόσου.

Ειδικότερα:

Ο Όμιλος ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ, επίσημος Εισαγωγέας οχημάτων Jaguar Land Rover στην Ελλάδα, παραχώρησε ένα Land Rover Discovery Sport στο Ίδρυμα Περιθάλψεως ατόμων με Νοητική Υστέρηση ή Σύνδρομο Down “ΜΑΡΙΑ ΚΟΚΚΟΡΗ”, που τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Από το 2007, το ίδρυμα «Μαρία Κόκκορη» λειτουργεί 4 Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.), ως στέγες μακράς διαμονής 24ωρης φιλοξενίας, στις οποίες εισάγονται επαρκώς λειτουργικά άτομα.

JLR Greece_Kokkori (1)

Παράλληλα, διατηρεί Κέντρο Ημέρας όπου γίνονται δεκτά αυτοεξυπηρετούμενα άτομα 12 έως 30 ετών, κατόπιν αξιολόγησης της διεπιστημονικής ομάδας του χώρου. Βασικός στόχος είναι η ανάδειξη των ιδιαίτερων ικανοτήτων των ενοίκων μέσω των κατάλληλων εξατομικευμένων προγραμμάτων και ψυχοπαιδαγωγικών ομάδων.

Κατά την περίοδο αυτή, το όχημα που παραχωρήθηκε στο ίδρυμα, χρησιμοποιείται για την καθημερινή μεταφορά των ενοίκων στους ιατρούς και θεραπευτές τους.

Παράλληλα το ιατρικό προσωπικό του Ιδρύματος παρέχει κατ’οίκον φροντίδα στους μόνιμους συμμετέχοντες στο Κέντρο Ημέρας, οι οποίοι λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας, δεν μπορούν να προσέλθουν στους χώρους του ιδρύματος.

Ο επίσημος συνεργάτης της JLR Ελλάδος, Γ. ΤΖΩΡΤΖΗΣ Α.Ε., παραχώρησε ένα Land Rover Discovery Sport στο Γηροκομείο Πειραιά, το οποίο φιλοξενεί 200 ηλικιωμένους.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι οικογένειες των φιλοξενούμενων δεν επιτρέπεται να επισκεφτούν τη μονάδα, προς αποφυγή διασποράς της νόσου. Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει πρόβλημα στη μεταφορά των ηλικιωμένων, όταν χρειάζεται να προσέλθουν σε νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις και ιδίως στις περιπτώσεις των ατόμων που χρήζουν αιμοκαθάρσεως.

Το όχημα που παραχωρήθηκε, χρησιμοποιείται κυρίως για τη μεταφορά των ηλικιωμένων σε νοσοκομείο, ιδίως των αιμοκαθαιρούμενων ατόμων, αλλά και για μεταφορά ιατρικού υλικού.

Η εταιρεία ΣΠΑΝΟΣ Α.Ε, επίσημος συνεργάτης της JLR Ελλάδος, παραχώρησε ένα Land Rover Discovery Sport στη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ», η οποία φροντίζει σωματικά, ψυχικά, κοινωνικά και πνευματικά ασθενείς με καρκίνο και νόσο του κινητικού νευρώνα και τις οικογένειες τους.

Η Ανακουφιστική Φροντίδα δεν αντικαθιστά τη θεραπεία που ακολουθεί ο ασθενής, αλλά παρέχεται συμπληρωματικά με αυτή. Εφαρμόζεται έγκαιρα, από την αρχή της νόσου, σε συνδυασμό με θεραπείες όπως η χημειοθεραπεία και η ακτινοθεραπεία και συμπεριλαμβάνει τη διερεύνηση και διαχείριση ενοχλητικών συμπτωμάτων και επιπλοκών.

Στοχεύει μέσα από την ολιστική προσέγγιση να βελτιώνει την ποιότητα της ζωής των ασθενών και να δίνει αξία σε κάθε στιγμή της.

Το όχημα που παραχωρήθηκε, χρησιμοποιείται από το ιατρικό προσωπικό της «Γαλιλαίας» προκειμένου να παρέχει τις υπηρεσίες της κατ’οίκον.

Όποτε προκύψει ανάγκη η JLR θα βρίσκεται κοντά σε όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη. Ας ελπίσουμε σύντομα τα οχήματά μας να ξαναβρεθούν στους δρόμους για να μετακινούν ανθρώπους με αφορμή εκδηλώσεις χαράς και οδηγικής απόλαυσης.

Πηγή: Jaguar Land Rover

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο