Η Kosmocar, Επίσημος Εισαγωγέας των Volkswagen, Audi, Skoda και Ducati, πρωτοπόρος σε θέματα αυτοκίνησης στην ελληνική αγορά τα τελευταία 50 χρόνια, επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον τομέα των e-Bikes, όπως αποκαλούνται τα πάσης φύσης ποδήλατα τα οποία φέρουν μπαταρία και για την κίνησή τους χρησιμοποιούν υποβοήθηση από κάποιον ηλεκτροκινητήρα.
Η επίσημη ανακοίνωση έγινε από την κ. Λάνα Μανδύλα, εκ των μετόχων-ιδιοκτητών της εταιρείας, στο περιθώριο εκδήλωσης υπογραφής μνημονίου συνεργασίας για την αναβάθμιση του Υμηττού και την ανάδειξή του σε παγκόσμιο σημείο αναφοράς στην περιβαλλοντική ανάπτυξη, ανάμεσα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού (ΣΠΑΥ).
Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, η Kosmocar αποδέχθηκε σχετική τιμητική πρόκληση του ΣΠΑΥ και θα έχει ρόλο τεχνικού συμβούλου στην υλοποίηση της διάδοσης της χρήσης των ηλεκτρικών ποδηλάτων.
Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, Πρόεδρος του ΣΠΑΥ. Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στους πρόποδες του Υμηττού, στο Πυροφυλάκιο της Αργυρούπολης, παρέστησαν εκτός άλλων ο κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, ο κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, Γ.Γ. Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, ο κ. Ευθύμης Μπακογιάννης, Γ.Γ. Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος και 10 από τους 11 Δήμαρχους που συμμετέχουν στον ΣΠΑΥ.
Η αυτοκίνηση την τελευταία δεκαετία αλλάζει πρόσωπο. Έννοιες που πριν μερικά χρόνια δεν βρίσκονταν καν στο λεξιλόγιό μας, είτε είναι πλέον πολύ οικείες, ήδη σήμερα, όπως η ηλεκτροκίνηση, ή θα είναι σε λιγότερο από δέκα χρόνια, όπως η αυτόνομη οδήγηση.
Οι σύγχρονες μάρκες εξελίσσονται από απλούς κατασκευαστές σε πάροχους κινητικότητας, συμπεριλαμβάνοντας στο portfolio τους πάσης φύσης υπηρεσίες και προηγμένες λύσεις μετακίνησης, για τον άνθρωπο του 21ου αιώνα.
Ταυτόχρονα, παρά τις προ ετών αντίθετες προβλέψεις, η αστυφιλία στον πλανήτη παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις. Έρευνα των Ηνωμένων Εθνών κατέδειξε ότι το 55% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει σήμερα σε αστικό περιβάλλον, ποσοστό που σταδιακά τα επόμενα 30 χρόνια θα ανέλθει στο 68%.
Με τις σημερινές ανάγκες μετακίνησης να αυξάνονται και να μεταβάλλονται με ραγδαίους ρυθμούς, οι πολίτες και τα κράτη αναζητούν σύγχρονους, ευέλικτους και οικολογικούς τρόπους κινητικότητας.
Παράλληλα, την προσπάθεια ενισχύουν τόσο η αυξανόμενη ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος όσο και η αναζήτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής, με την άθληση να είναι όλο και περισσότερο ενταγμένη στην καθημερινότητα των πολιτών και μία συνεπακόλουθη ελάφρυνση του κόστους του συστήματος υγείας.
Απάντηση σε όλα αυτά τα θέματα έρχονται να δώσουν τα e-Βikes, μία σύγχρονη μορφή αστικής μετακίνησης η οποία γνωρίζει ολοένα αυξανόμενη απήχηση στις πολύβουες μεγαλουπόλεις του δυτικού κόσμου.
Τα οφέλη από την χρήση των e-Βikes είναι πολλά και ποικίλα. Πέρα από το προφανές «πράσινο» περιβαλλοντικό αποτύπωμα, τα e-Βikes προσφέρουν στον κάτοχό τους ένα αίσθημα ευεξίας, ενώ παράλληλα δίνουν λύση και στο χωροταξικό πρόβλημα των πόλεων, καθώς καταλαμβάνουν μικρότερο χώρο σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο μέσο αστικής μετακίνησης.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νέα επιχειρηματική δραστηριότητα της Kosmocar, θα δοθούν στη δημοσιότητα τις προσεχείς εβδομάδες.
ΣΠΑΥ:
Ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), στον οποίο μετέχουν ένδεκα Δήμοι που βρίσκονται στους πρόποδες του όρους, συγκριμένα οι Δήμοι Αγίας Παρασκευής, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Βύρωνα, Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Καισαριανής, Κρωπίας, Παιανίας, Παπάγου-Χολαργού, με την ενεργή σύμπραξη του υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έχουν εξαγγείλει την πρωτοβουλία «11 Δήμοι, 1 Αποστολή: Η Αναγέννηση του Υμηττού μας».
Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αναγέννηση του Υμηττού, την προστασία του και κυρίως τη δυνατότητα να γίνει προσβάσιμο όρος στους πολίτες, να μπορούν να το επισκέπτονται, να το περιδιαβαίνουν, να γνωρίσουν και να χαρούν την ομορφιά και τη φύση του.
Κοινός άξονας όλων των εμπλεκόμενων είναι ότι δεν στοχεύουν σε ένα αστικό πάρκο, αλλά στη διατήρηση και προφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος, της χλωρίδας και της άγριας πανίδας του όρους. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στο σύνδεσμο: ΣΠΑΥ
Πηγή: Kosmocar