Η Abarth ζεσταίνει τις μηχανές της εν αναμονή την επανεκκίνηση των αγωνιστικών δραστηριοτήτων του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Στο μεσοδιάστημα, ο Επικεφαλής των Fiat & Abarth για την περιοχή ΕΜΕΑ, κ. LucaNapolitano, και ο Συντονιστής του ERC, κ. Jean-BaptisteLey, συζητούν την αγωνιστική επιτυχία του Abarth 124 rally, αλλά και του θεσμού AbarthRallyCup, το οποίο αποτελεί μέρος του FIA European Rally Championship.

To 124 rally, αποτελεί έναν πραγματικό πρέσβη της μάρκας, έχοντας συμμετάσχει σε 150 διεθνείς αγώνες και σε 25 εθνικά και διεθνή πρωταθλήματα. Συνολικά έχει αγγίξει τις 100 νίκες στην κατηγορία R-GT, ενώ έχοντας κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή του FIA R-GT Cup το 2018 και το 2019, αποτελεί τον ηγέτη στην κατηγορία του.

Συνολικά σε τρεις χρονιές αγωνιστικών υποχρεώσεων, τα Abarth 124 rally, κάλυψαν περισσότερα από 300.000χλμ., εντυπωσιάζοντας με την ταχύτητα, την αποτελεσματικότητα, αλλά και την εξαιρετική αντοχή και αξιοπιστία τους.  

Κατά τη διάρκεια του ERC του 2019 – το οποίο περιλάμβανε το Abarth Rally Cup- τα αυτοκίνητα κάλυψαν περισσότερα από 4.000χλμ. διαδρομών, εκ των οποίων τα 1.200 σε ειδικές διαδρομές. Συνολικά στις 88 ειδικές που πραγματοποιήθηκαν, τα Abarth 124 rally κέρδισαν τις 57, ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα που βρήκε στο 65% των ειδικών νικητή τον «Σκορπιό».

Ο κ. Jean-Baptiste Ley σημείωσε: «Την περασμένη χρονιά, το AbarthRallyCup διαδραμάτισε πολύ σημαντικό ρόλο στο ERC. Ανυπομονούμε να δούμε το Abarth 124 rally και πάλι σε δράση μόλις ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα FIAERC

Με κίνηση στους πίσω τροχούς και κορυφαία ευελιξία, το Abarth 124 rally, ήταν εξαιρετικά ανταγωνιστικό και εντυπωσιακό τόσο στους ασφάλτινους, όσο και στους χωμάτινους αγώνες.

Από τις επίπεδες και εξαιρετικά γρήγορες ειδικές των Barum Rally Zlín στη Τσεχία και του Ράλι Ουγγαρίας, στο δύσκολο τερέν των χωμάτινων αγώνων Rally Liepāja στη Λετονία και του Ράλι Πολωνίας και από εκεί στα βουνά των Rally Islas Canarias και Rally di Roma Capitale, το 124 rally αγωνίστηκε με επιτυχία σε πλήθος διαφορετικών συνθηκών.

Στο τέλος, ο Ιταλός Andrea Nucita επικράτησε στο Abarth Rally Cup, με τον Πολωνό Dariusz Poloński και τον Ισπανό Alberto Monarri να τερματίζουν στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Αντίστοιχα στο πλαίσιο του θεσμού FIA R-GT 2019, το Abarth 124 rally κυριάρχησε, κατακτώντας τις τρεις πρώτες θέσεις. Παράλληλα ο Ιταλός Enrico Brazzoli κέρδισε στο Monte Carlo στο Tour de Corse και το Sanremo.

Πηγή: Abarth