Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑγωνεςΡικιάρντο: "Με μικρότερο ρίσκο και περισσότερες δυνατότητες επιβράβευσης, φέτος είναι λιγότερα...

Ρικιάρντο: “Με μικρότερο ρίσκο και περισσότερες δυνατότητες επιβράβευσης, φέτος είναι λιγότερα αυτά που έχουμε να χάσουμε.

Σύμφωνα με τον Ντάνιελ Ρικιάρντο, η «κουτσουρεμένη» φετινή σεζόν στην F1, δίνει την δυνατότητα στις μικρό-μεσαίες ομάδες να τα δώσουν όλα, αφού έχουν λιγότερο ρίσκο και περισσότερες δυνατότητες επιβράβευσης.

Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν προγραμματιστεί οχτώ αγώνες για την F1, ενώ ακούγεται δυνατά η φημολογία ότι όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν στην Ευρώπη. Οι ειδικοί της F1 επιθυμούν φέτος να γίνουν 13 με 15 αγώνες, ώστε να μην υπάρξει μεγάλη απόκλιση από τους 22 που είχαν ανακοινωθεί από την προηγούμενη χρονιά.

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο δήλωσε στο Sky Sports F1 ότι: “Η (φετινή) προσέγγιση είναι απλά πηγαίνετε και πάτε να πάρετε καλά πλασαρίσματα (από την αρχή της σεζόν). Νομίζω ότι για εμάς, που είμαστε μια μικρό-μεσαία ομάδα, είναι λιγότερα αυτά που είναι να χάσουμε, αφού έχουμε λιγότερο ρίσκο και περισσότερες δυνατότητες επιβράβευσης. Θεωρώ ότι θα εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες και ελπίζω να πάρουμε μερικά μεγάλα αποτελέσματα, είτε πρόκειται για οχτώ αγώνες, είτε για 12 ή 15 – κανείς δεν ξέρει πόσους πόντους θα πάρουμε” .

Ο Αυστραλός πιλότος της Ρενό συνέχισε λέγοντας ότι: ” Θυμάμαι μετά την ανάλυση που είχαμε για το που βρισκόμαστε και για την διαφορά ανάμεσα στην κορυφή και στις χαμηλότερες θέσεις και στις μικρό-μεσαίες ομάδες, τουλάχιστον με τις δικές μας προβλέψεις, ήμασταν όλοι με διαφορά ένα δέκατο. Για αυτό δεν κάναμε testing. Πιστεύω ότι θα υπάρξουν τέσσερις ή πέντε ομάδες, με πολύ, πολύ μικρή διαφορά. Θα ήθελα να πω ότι γεφυρώθηκε το χάσμα από την κορυφή, αλλά φυσικά ομάδες όπως η Μερσέντες θα συνεχίσουν να είναι δύσκολο να προσπεραστούν, τουλάχιστον στην αρχή της σεζόν. Στις μικρό-μεσαίες ομάδες, η Racing Point, η McLaren και όλες οι άλλες ομάδες θα είναι εκεί, επρόκειτο να είναι δύσκολο (το φετινό πρωτάθλημα). Θεωρώ ότι θα είμαστε κάπου εκεί, αλλά πραγματικά είναι σαν να πετάμε το νόμισμα στον αέρα αυτήν την στιγμή, αν θέλουμε να προβλέψουμε ποιος θα είναι στην κορυφή”.

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο