Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιαφοραΈναρξη παραγωγής για τη νέα BMW Σειρά 4 Coupé

Έναρξη παραγωγής για τη νέα BMW Σειρά 4 Coupé

Λανσάρισμα στην παραγωγή γιόρτασαν πέντε νέα μοντέλα στο εργοστάσιο του BMW Group στο Dingolfing. Πρώτη είναι η BMW Σειρά 4 Coupé, η οποία συνεχίζει την παράδοση του sports coupé στο εργοστάσιο της BMW στην Κάτω Βαυαρία με τον εξατομικευμένο και σπορ χαρακτήρα της.

BMW 4 Series Coupé 03

Την ίδια στιγμή, ξεκινά η παραγωγή για αναβαθμισμένα μοντέλα της BMW Σειράς 5 Sedan, όπως η BMW M5 και η BMW Σειρά 5 Touring. Όλα τα οχήματα με τετρακύλινδρους και εξακύλινδρους κινητήρες θα προσφέρουν τώρα πιο αιχμηρή σχεδίαση, αλλά και πολύ αποδοτική ήπια υβριδική τεχνολογία 48-volt – διασφαλίζοντας βελτιωμένες επιδόσεις με μικρότερη κατανάλωση και αυξημένη οδηγική άνεση.

Εξίσου ωφελείται και η νέα BMW Σειρά 6 Gran Turismo, η οποία εντυπωσιάζει τους πελάτες με τις εξαιρετικές της ικανότητες σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

Η νέα BMW Σειρά 4 Coupé.

Τα κομψά σπορ coupé αποτελούν ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία μοντέλων της BMW και έχουν μακρά παράδοση στο εργοστάσιο του BMW Group στο Dingolfing, ξεκινώντας με την BMW Σειρά 6 Coupé το 1976.

44 χρόνια αργότερα, η νέα BMW Σειρά 4 Coupé αρχίζει τώρα να παράγεται στην Κάτω Βαυαρία, φέρνοντας τη μοναδική σχεδίαση και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της στην πολυτελή μεσαία κατηγορία. Οι μεγαλύτερες αγορές πωλήσεων για το δίθυρο coupé είναι οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία και η Γερμανία.

Η νέα BMW Σειρά 4 χρησιμοποιεί ευφυή δομή ελαφρού βάρους που υποστηρίζει τη μοναδική σπορ συμπεριφορά της: Το καπό, τα εμπρός πλαϊνά πάνελ και οι πόρτες της νέας BMW Σειράς 4 Coupé κατασκευάζονται από αλουμίνιο στο τμήμα πρεσών του Dingolfing.

Βασικά εξαρτήματα του πλαισίου προέρχονται από το παρακείμενο εργοστάσιο του BMW Group, Plant 02.10: Η μονάδα παραγωγής εξαρτημάτων του Dingolfing προμηθεύει το εργοστάσιο οχημάτων με γαλβανισμένες βάσεις στον εμπρός άξονα, εμπρός και πίσω άξονα και κεντρικό άξονα μετάδοσης.

Ο πανίσχυρος εξακύλινδρος εν σειρά βενζινοκινητήρας 275 kW/374 hp προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις, επιταχύνοντας το όχημα από 0 στα 100 km/h σε 4,5 δευτερόλεπτα.

Μία BMW M440i xDrive Coupé (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 7,1–6,8 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 163 – 155 g/km) θα κάνει το ντεμπούτο της στην κορυφή της γκάμας.

Δύο τετρακύλινδροι βενζινοκινητήρες και ένας τετρακύλινδρος diesel θα διατίθενται από τον Οκτώβριο του 2020 που θα λανσαριστεί το μοντέλο στην αγορά. Δύο εξακύλινδροι εν σειρά κινητήρες diesel θα πλαισιώσουν επίσης τη γκάμα το Μάρτιο του 2021.

Η σχεδίαση εσωτερικού και οι επιλογές εξοπλισμού στοχεύουν εμφανώς σε μία συναρπαστική  οδηγική εμπειρία. Η νέα BMW Σειρά 4 Coupé εφοδιάζεται με αναδιπλούμενη επέκταση ζώνης ασφαλείας και παρμπρίζ με ακουστικό κρύσταλλο (στάνταρ).

Το λανσάρισμα της νέας BMW Σειράς 4 Coupé στην παγκόσμια αγορά θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2020, με τιμή εκκίνησης από 45.800 ευρώ.

Αναβάθμιση μοντέλων BMW Σειράς 5 και BMW Σειράς 6 Gran Turismo.

Τέσσερα αναβαθμισμένα μοντέλα BMW Σειράς 5 και Σειράς 6 θα αρχίσουν να κατασκευάζονται επίσης στο εργοστάσιο του Dingolfing τον Ιούλιο του 2020, μαζί με τη νέα BMW Σειρά 4.

Η BMW Σειρά 5 έχει γράψει μία πραγματικά επιτυχημένη ιστορία στο Εργοστάσιο του BMW Group στο Dingolfing από το 1972. Περισσότερα από 630.000 οχήματα της τρέχουσας γενιάς έχουν ήδη πωληθεί σε όλο τον κόσμο.

Στοχευμένες βελτιστοποιήσεις δημιουργούν τώρα τις τέλειες προϋποθέσεις για τη συνέχιση της επιτυχίας της BMW Σειράς 5. Για παράδειγμα, η μάσκα της BMW έχει αναβαθμιστεί και οι προβολείς LED έχουν αποκτήσει νέα γραφικά εσωτερικά, ενώ τα πίσω φώτα υιοθετούν τώρα 3D σχεδίαση.

Η BMW M GmbH έχει χαρίσει στην υψηλών επιδόσεων BMW M5 sedan (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 10,6–10,5 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 242–239 g/km) πιο αιχμηρή εμφάνιση, συμπεριλαμβανομένης μιας επανασχεδίασης της εμπρός και πίσω ποδιάς. 

Η BMW Σειρά 5 προσφέρει τώρα περισσότερες επιλογές ηλεκτροκίνησης: Η BMW 530e Sedan (κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): εκπομπές 1,8-1,7, CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 42-39, κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 14,8-13,7) διατίθεται από την αρχή με την τελευταία γενιά κυψελών μπαταριών – που παρέχει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία από 62 έως 67 χιλιόμετρα.

Η μπαταρία θα κατασκευάζεται στο Plant 02.20, το Competence Centre του BMW Group για Παραγωγή E-Drive. Από το φθινόπωρο του 2020, η BMW Σειρά 5 Touring θα διατίθεται επίσης για πρώτη φορά ως plug-in υβριδική. Η BMW 545e xDrive Sedan (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 2,4–2,1 l/100 km, κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στο μικτό κύκλο: 16,3–15,3 kWh/100 km, εκπομπές CO2 από τη χρήση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 54–49 g/km) θα είναι το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο με εξακύλινδρο βενζινοκινητήρα.

Αυτό σημαίνει ότι από το Νοέμβριο του 2020, θα διατίθενται πέντε ηλεκτροκίνητες εκδόσεις μόνο για την BMW Σειρά 5. 

Επιπλέον, όλοι οι τετρακύλινδροι και εξακύλινδροι κινητήρες θα διατίθενται με πολύ αποδοτική ήπια υβριδική τεχνολογία 48-volt (στάνταρ).

Ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες, η μίζα γεννήτρια είτε επιτρέπει την ανάκτηση ενέργειας μέσω πέδησης, η θα παρέχει στιγμιαία αύξηση ισχύος 11 hp.

Αντίστοιχα οφέλη αυτής της τεχνολογίας απολαμβάνει και η BMW Σειρά 6 Gran Turismo, που αποδεικνύεται ιδιαίτερα δημοφιλής σε αγορές όπως η Νότια Κορέα και η Ινδία, χάρη στην ελκυστική της εμφάνιση και την εξαιρετική άνεση που προσφέρει σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

Πηγή: BMW

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο