Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑγωνεςAbarth Rally Cup 2020: Η συμμορία των «Σκορπιών»

Abarth Rally Cup 2020: Η συμμορία των «Σκορπιών»

Τρείς ομάδες με Abarth 124 rally θα συμμετέχουν στο Abarth Rally Cup 2020. H συμμορία των «Σκορπιών» θα ξεκινήσει τη δράση της στις 24 Ιουλίου με το Rally di Roma Capitale, το οποίο όπως και οι υπόλοιποι 4 αγώνες του θεσμού της Abarth πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ERC 2020.

Το πιο έμπειρο πλήρωμα του φετινού Πρωταθλήματος είναι οι Πολωνοί Dariusz Poloński και Łukasz Sitek της Team Rallytechnology. Στο Rally di Roma της περσινής χρονιάς κατέκτησαν την πρώτη τους επιτυχία της σαιζόν με την 1η θέση, τόσο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ERC2, όσο και στο Abarth Rally Cup 2019. Το τέλος της προηγούμενης σαιζόν βρήκε τους Πολωνούς στη 2η θέση του Abarth Rally Cup, με τον Πρωταθλητή Andrea Nucita να εξασφαλίζει τον τίτλο μόλις στον τελευταίο αγώνα της σαιζόν.

Απέναντι στον Poloński θα βρεθεί ο Ιταλός Roberto Gobbin, της Winners Rally Team και ο πολύ νεαρός Andrea Mabellini, της Team Napoca Rally. Ο νεαρός οδηγός ξεκίνησε την καριέρα του στις πίστες με το Abarth Trophy, στη συνέχεια κατέκτησε πολλές νίκες σε ράλι της Ιταλίας με αυτοκίνητα της κατηγορίας R5, ενώ τώρα είναι έτοιμος για τη συμμετοχή του σε διεθνείς αγώνες με το Abarth 124 rally.

Το φετινό Abarth Rally Cup αποτελείται από 5 αγώνες. Οι τρεις από αυτούς αγώνες θα πραγματοποιηθούν σε ασφάλτινες επιφάνειες: Rally di Roma Capitale (24-26 Ιουλίου), Rally Hungary (6-8 Νοεμβρίου) και Rally Islas Canarias (26-28 Νοεμβρίου).

Αντίστοιχα τα Rally Liepāja (14-16 Αύγουστος) και Azores Rallye (17-19 Σεπτεμβρίου), θα πραγματοποιηθούν σε χωμάτινες επιφάνειες.

Όπως κάθε χρονιά, η Abarth, θα υποστηρίξει τις συμμετοχές προσφέροντας σε κάθε αγώνα τεχνικές συμβουλές, μηχανικούς, ανταλλακτικά, αλλά και τις εγκαταστάσεις του Abarth Hospitality.

Πηγή: Abarth

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο