Η Φερράρι πρότεινε την επιστροφή των customer cars στην Formula 1 κατά την διάρκεια των συζητήσεων για την σωτηρία του αθλήματος.

Το “αφεντικό της Φερράρι” στην F1, Ματίας Μπινότο δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: ” Κατά την διάρκεια των συζητήσεων για το πιο θα πρέπει να είναι το μέλλον, ως Φερράρι παρουσιάσαμε τουλάχιστον σαν πρόταση να σκεφτούμε τις customer teams. Αλλά τελικώς η πρόταση μας απορρίφθηκε από το μεγαλύτερο μέρος των ομάδων, της F1, της FIA, το οποίο κατανοούμε πλήρως. Νομίζω ότι είναι μια απόφαση που πήραμε όλοι μαζί”.

EXCLUSIVE: Mattia Binotto on the coronavirus, Sebastian Vettel's ...

Το customer car είναι ένα αγωνιστικό μονοθέσιο που έχει σχεδιαστεί και φτιαχτεί από μια μεγάλη ομάδα, η οποία το πουλάει συνήθως σε μια μικρότερη, που δεν έχει τους τεχνικούς ή χρηματοοικονομικούς πόρους για να το κάνει.

Όταν ρωτήθηκε από το Motorsport.com για την θέση της Φερράρι σε αυτό το ζήτημα, ο Μπινότο τόνισε ότι όλες οι ομάδες είναι σημαντικό να παραμείνουν ανεξάρτητες.

Ο 50χρονος Ιταλός μηχανικός ανέφερε ότι: “Κάθε ομάδα πρέπει να είναι ανεξάρτητη. Πρέπει να είναι ικανοί να κάνουν τις δικές τους σωστές εξελίξεις. Νομίζω με το νέο Concorde Agreement όλοι το κατανοούν τώρα και οι κανονισμοί έχουν γίνει σαφέστατοι για να το κάνουν ξεκάθαρο αυτό. Θα μπορούσε να είναι υπέροχο να έχουμε δέκα ομάδες, δέκα διαφορετικά αυτοκίνητα στο grid.

Θυμίζουμε ότι ο θεσμός των customer cars δεν είναι κάτι άγνωστο στον κόσμο της F1, με πιο χαρακτηριστική την νίκη του Ρομπ Γουόλκερ με την Λότους στο Grand Prix του Μονακό το 1961.