Ο νικητής του πρώτου αγώνα του Abarth Rally Cup 2020, είναι ο 20χρονος Ιταλός AndreaMabellini με συνοδηγό τoν Nicola Arena. Το Ιταλικό πλήρωμα με το Abarth 124 rally της Napoca Rally Team, στο πλαίσιο του αγώνα Rally di Roma Capitale που ανήκει στο πρόγραμμα του ERC, κατέκτησαν παράλληλα την πρώτη θέση στην κατηγορία R-GT, αλλά και τη 2η στην κατηγορία ERC2.

Abarth Rally Cup 2020 10

O Mabellini τερμάτισε μπροστά από το 124 rally του Roberto Gobbin της Winner Rally Team, με την τρίτη συμμετοχή με Abarth 124 rally, εκείνη των Πολωνών Dariusz Polonski και Lukasz Sitek της Rallytechnology Team να εγκαταλείπει στο πρώτο σκέλος του αγώνα.

Η νίκη του Mabellini επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά την απόδοση του “Σκορπιού» σε δύσκολες συνθήκες, προσφέροντας εξαιρετική δύναμη, πρόσφυση και κυρίως ισορροπία, ιδιαίτερα σε ειδικές διαδρομές με μεγάλη μεταβλητότητα στις συνθήκες, όπως είναι η ειδική Colli Romani. Παράλληλα ανέδειξε για ακόμα μια φορά το ξεχωριστό χαρακτηριστικό των αγωνιστικών αυτοκινήτων της Abarth, τα οποία παραδοσιακά αποτέλεσαν ιδανικά οχήματα για αναδείξουν τις δυνατότητες τους νέοι, ταλαντούχοι οδηγοί.

Το Rally di Roma Capitale σηματοδότησε το ξεκίνημα της αγωνιστικής σαιζόν, όμως με συνθήκες που λόγω της πανδημίας του COVID-19 είναι πρωτόγνωρες, αφού δεν επετράπη η ύπαρξη θεατών στις ειδικές, ενώ εξαιρετικά περιορισμένη ήταν και η πρόσβαση στο service park. 

Andrea Mabellini (NapocaRallyTeam): «Είμαι πολύ χαρούμενος που ξεκίνησα τη συμμετοχή μου στο Πρωτάθλημα με μια νίκη σε έναν τόσο δύσκολο και τεχνικό αγώνα. Προσπάθησα να διατηρήσω έναν καλό ρυθμό και να μάθω να οδηγώ γρήγορα και σταθερά το Abarth 124 rally. Το αποτέλεσμα μας δίνει το δικαίωμα να βλέπουμε με αισιοδοξία τους επόμενους αγώνες.»

Roberto Gobbin (WinnersRallyTeam): «Ο στόχος μου ήταν να καταφέρω να τερματίσω σε αυτό το δύσκολο αγώνα που αποδείχθηκε πολύ γρήγορος και επίπονος τόσο σωματικά, όσο και σε μηχανικό επίπεδο. Τα καταφέραμε, είμαστε περήφανοι για αυτό και πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να εκμεταλλευτούμε ακόμα καλύτερα τις δυνατότητες του Abarth 124 rally στη συνέχεια.»

Ο επόμενος αγώνας του Abarth Rally Cup 2020 είναι προγραμματισμένος για τις 13-15 Αυγούστου στη Λετονία, όπου οι οδηγοί θα πρέπει να αντιμετωπίσουν χωμάτινες επιφάνειες.

Πηγή: Abarth