Wednesday, January 19, 2022
HomeΔιαφοραΑπόψειςFord KUGA και οι Δέκα Λόγοι για να πάρεις SUV!

Ford KUGA και οι Δέκα Λόγοι για να πάρεις SUV!

Είχαμε κανονίσει να πάμε σε εκείνο το Αιγαιοπελαγίτικο νησί και η ιδέα να πάρω μαζί μας ένα Ford KUGA τριγύριζε στο μυαλό μου καθώς οι άπλετοι χώροι, ο οικονομικός κινητήρας και η ικανή απόσταση από το έδαφος το κάνουν ιδανικό για την μετακίνηση στους δύσκολους χωματόδρομους που οδηγούν στην αγαπημένη μας παραλία.

Ford kuga autoholix 2020 09

Όλα όσα περνούσαν από το χέρι μου τα είχα προβλέψει… όμως σε έναν κόσμο που φροντίζει τα απρόοπτα να έρχονται πάντα την τελευταία στιγμή, τα σχέδια μας τα βλέπει η τύχη και γελά.

Μια σημαντική συνάντηση που έπρεπε να γίνει λίγες ώρες πριν την αναχώρηση του πλοίου κόστισε στην οικογένειά μας ένα μέρος των διακοπών μας, ωστόσο το Ford KUGA ήταν ήδη φορτωμένο με όλες τις αποσκευές, τις ομπρέλες και ότι χρειάζονταν ώστε εάν προλάβαινα να έπαιρνα όλη την οικογένεια και να φεύγαμε βιαστικά για Λαύριο.

Δεν τα κατάφερα… όμως το αποτέλεσμα ήταν να γίνει ο αγώνας του ΠΠ Καρτ στην Καλαμάτα στις 30 Αυγούστου και έτσι το μόνο που έμενε καθώς γυρνούσα στο σπίτι τρεις ώρες μετά την αναχώρηση του πλοίου-και καθώς ήταν αδύνατον να ξαναβρούμε εισιτήρια- ήταν να αντιμετωπίσω την αναμενόμενη γκρίνια όλων!

Ford kuga autoholix 2020 07

Τουλάχιστον η καλοκαιρινή μπόρα που είχε ξεσπάσει μου έδινε ένα άλλοθι, ενώ και η ιδέα του να γράψω ένα άρθρο που θα εξηγούσε γιατί ο κόσμος αγαπά τα SUV- με αφορμή το Ford KUGA- θα έκανε σίγουρα τον άντρα μου να ηρεμίσει.

Καθώς ο άντρας μου είναι οπαδός των SUV και εγώ πολέμια, η προοπτική του να κάνουμε ένα κοντινό ταξίδι σε κάποιο ορεινό προορισμό και στον δρόμο να του δώσω την δυνατότητα να με πείσει με επιχειρήματα γιατί αγαπά τα SUV’s θα τον έκανε να δεχτεί τα πάντα!

Και τον ξέρω καλά!!

Κανονίστηκε λοιπόν, και χωρίς ξεφορτώσουμε το Ford KUGA από τα πράγματα του νησιού το μόνο που χρειάστηκε ήταν να ρυθμίσουμε το συρόμενο κάθισμα στην θέση που μεγαλώνει τον χώρο αποσκευών για να χωρέσουν οι ειδικές μπάλες του μπάσκετ μαζί με τους σάκους προπόνησης.

Στον Δρόμο για το Βουνό…

«Άντε μάνα.. επειδή το Kuga έχει καλούς χώρους πίσω θα σε αφήσω σήμερα να καθίσεις μπροστά»!

Ford kuga autoholix 2020 01

Η πατροπαράδοτη συνήθεια που έχει μεταδοθεί από γενιά σε γενιά νεοελλήνων– και θέλει τους υψηλόσωμους άντρες της οικογένειας να κάθονται στο μπροστινό κάθισμα και τα γυναικόπαιδα να συνωστίζονται πίσω δεν ήταν δυνατόν να μην επηρεάσει την οικογένεια μας -και ειδικά τον «μεγάλο» μου γιό…

‘Έχοντας κλίσει τα 13 του χρόνια πριν λίγους μήνες, κάποιος από ‘κει ψηλά τον τραβάει και ψηλώνει μερικούς πόντους κάθε εβδομάδα που περνά, οπότε όλοι έχουμε αρχίσει να βρίσκουμε λογικό να κάθεται στο μπροστινό κάθισμα μαζι με τον μπαμπά του που έτσι και αλλιώς οδηγεί στα ταξίδια έτσι ώστε να πηγαίνουμε αργά…με ρυθμούς ΚΤΕΛ.

Οι ισορροπίες έχουν ανατραπεί από μόνες τους και απλά δεν γνωρίζω τι θα γίνει του χρόνου όταν η κόρη μου που με έχει ήδη φτάσει στο ύψος, ή ο μικρός μου γιος θελήσουν να βρεθούν και εκείνοι στο μπροστινό κάθισμα.

Δύο λύσεις βλέπω… Ή θα αρχίσω να οδηγώ και εγώ απελπιστικά αργά για να κάθομαι στο κάθισμα του οδηγού, ή με βλέπω να μετακομίζω σιγά σιγά στον χώρο των αποσκευών!

Ford kuga autoholix 2020 13

Έχοντας να καταγράψω από πρώτο χέρι τους λόγους που τα SUV έχουν κυριαρχήσει την αγορά, δέχτηκα ευχαρίστως την πρόταση του μπασκετμπολίστα μας και κάθισα δίπλα στον πατέρα του που είχε ήδη πάρει το ύφος του τρελού επιστήμονα για να μου εξηγήσει γιατί και το επόμενο αυτοκίνητο που θέλει να πάρει δεν θα είναι από την λίστα εκείνων που αρέσουν σε εμένα!  

1.Ευκολότερη Πρόσβαση στο εσωτερικό.

Για να μπεις μέσα σε ένα SUV δεν χρειάζεται να σκύψεις καθώς τα καθίσματα βρίσκονται ακριβώς στο ύψος που χρειάζεται για να καθίσεις, ενώ χάρη στην ψηλότερη οροφή του, το άνοιγμα της πόρτας είναι πολύ μεγαλύτερο από εκείνο ενός sedan.

Ford Kuga 1.5 TDCi autoholix 07

Αυτό κάνει τα SUV αγαπητά σε όσους έχουν πρόβλημα με την μέση τους, ή που απλά δεν θέλουν σκύβουν για να μπουν στο αυτοκίνητο τους-κάτι που είναι μια αλήθεια για όλους μας ειδικά όταν παρκάρουμε το αυτοκίνητο κολλητά με ένα πεζοδρόμιο.

Παρατηρώ ταυτόχρονα ότι στο αυτοκίνητο που οδηγούμε, ότι ο χώρος για το κεφάλι των επιβατών είναι άπλετος και (επιτέλους) θα βολέψει πανύψηλους οδηγούς, ενώ χάρη στο μεγάλο μεταξόνιο και το επίπεδο πάτωμα πίσω υπάρχει άπλετος χώρος για τρεις ενήλικες στο πίσω κάθισμα.

Κάτι που πράγματι μας οδηγεί στο επόμενο πλεονέκτημα.

2. Αυξημένοι Χώροι/ Άνεση

Ford kuga autoholix 2020 05

Χάρη στο αυξημένο ύψος της καμπίνας οι επιβάτες εκτός από την πιο άνετη είσοδο, απολαμβάνουν μια σημαντική αύξηση των οφέλιμων χώρων.

Πράγματι οι εσωτερικοί χώροι είναι εντυπωσιακοί τόσο για σας μπροστινούς επιβάτες όσο και για σας πίσω. Παντού υπάρχει η αίσθηση του άπλετου χώρου τόσο για τα πόδια όσο και για το κεφάλι.

Έχοντας το μπροστινό κάθισμα ρυθμισμένο για έναν οδηγό περίπου 1,90μ πήρα το μέτρο μου και μέτρησα περίπου 90 εκ. από την πλάτη μέχρι το εμπρός κάθισμα, 1,1 μέτρο από την βάση του καθίσματος μέχρι την οροφή, ενώ το φάρδος του πίσω επίπεδου καθίσματος ξεπερνά τα 1,30 μέτρα.

Ford kuga autoholix 2020 10

Αυτό όμως που ξεχωρίζει στο Ford Kuga είναι το φαρδύ και συρόμενο σε μήκος 15 εκατοστών(!) πίσω κάθισμα, που φιλοξενεί 3 ενήλικα άτομα με εντυπωσιακή άνεση ειδικά όταν το πίσω κάθισμα είναι τραβηγμένο τέρμα πίσω.

Οι πλάτες στο πίσω κάθισμα χωρίζονται σε ποσοστό 60:40 και το κάτω μέρος τους σύρεται σε δύο διαφορετικά τμήματα, επίσης με ποσοστό 60:40, προκειμένου να αυξάνεται ο χώρος των αποσκευών αν χρειαστεί.

Ford kuga autoholix 2020 14

Ο χώρος αποσκευών έχει τετράγωνο και επίπεδο πάτωμα προσφέροντας από 475-645 λίτρα ανάλογα με την θέση του πίσω καθίσματος.

Τέλος, η πίσω πόρτα του νέου Ford Kuga εξοπλίζεται με ένα εύκαμπτο κάλυμμα του χώρου αποσκευών που μπορεί εύκολα να πάρει τη μορφή των ογκωδών αντικειμένων που μεταφέρονται και το οποίο μετακινείται σε συνδυασμό με την πίσω πόρτα με αποτέλεσμα οι πλαϊνοί μηχανισμοί στήριξης να είναι περιττοί.. και να μην χρειάζεται να το αφαιρέσετε. Απλά πράγματα γεμάτα εξυπνάδα!

3. Θέση Οδήγησης με καλύτερη Ορατότητα

Η θέση οδήγησης των SUV κάνει τον οδηγό να κάθεται αρκετά ψηλά και να απολαμβάνει την καλή ορατότητα μέσα στην κίνηση.

Ford kuga autoholix 2020 04

Χάρη στις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες η ορατότητα προς τα πίσω και τα πλάγια είναι άριστη, κάτι που διευκολύνει πολύ το παρκάρισμα και την κίνηση μέσα στα στενά της πόλης.

Τα καθίσματα του KUGA είναι ευρύχωρα και παρέχουν ικανοποιητική πλευρική στήριξη στις στροφές, ενώ τοποθετούν και τον οδηγό σωστά πίσω από τον πίνακα οργάνων σε μια εργονομική στάση.

4.Ποιοτικότερος Εσωτερικός Διάκοσμος και πλούσιος εξοπλισμός

Τα  SUV από εργαλεία εκτός δρόμου που ήταν κάποτε, έχουν πλέον εξελιχθεί σε Premium οικογενειακά καθημερινά μοντέλα που συνήθως έχουν στο εσωτερικό τους υλικά κορυφαίας ποιότητας.

Ford kuga autoholix 2020 12

Πράγματι, ανοίγοντας την πόρτα του Ford Kuga αμέσως αντιλαμβάνεσαι ότι τα πλαστικά είναι μαλακά και ποιοτικά, ενώ και η ποιότητα συναρμογής βρίσκεται στα επίπεδα που μας έχει συνηθίσει η Ford και έτσι στο εσωτερικό δεν ακούγεται ο παραμικρός τριγμός από τα πλαστικά ή τις πόρτες.

Η εργονομία βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, όλα τα χειριστήρια και οι διακόπτες βρίσκονται εκεί που πρέπει και έχουν ποιοτική λειτουργία, ενώ στην κεντρική κονσόλα υπάρχει μια μεγάλη οθόνη 8’’χειρισμού αφής, μέσω της οποίας ο οδηγός ελέγχει το ηχοσύστημα, το GPS, τον κλιματισμό και το κινητό τηλέφωνο.

Επιπρόσθετα μέσω ενός πλήκτρου στο τιμόνι ο οδηγός ενεργοποιεί το σύστημα SYNC 3, με το οποίο αν ξέρει καλά Αγγλικά, μπορεί να ενεργοποιεί και να χειρίζεται με αξιόπιστο τρόπο όλα τα παραπάνω συστήματα.

5. Τα SUV είναι πλέον φιλικά στο αστικό περιβαλλον

Τα τετραγωνισμένα, ψηλόλιγνα σχήματα του παρελθόντος έχουν δώσει την θέση τους σε χαμηλότερα αεροδυναμικά αμαξώματα που διαχειρίζονται την αντίσταση του αέρα πιο αποτελεσματικά.

Ford kuga autoholix 2020 09

Το νέο Kuga είναι το πρώτο SUV που βασίζεται στη νέα, παγκόσμια και ευέλικτη πλατφόρμα της Ford με μετάδοση της κίνησης στους εμπρός τροχούς, η οποία υποστηρίζει σημαντικές βελτιώσεις στην αεροδυναμική, προς όφελος της απόδοσης, καθώς και μειώσεις σε βάρος, έναντι των απερχόμενων μοντέλων, μέχρι 80 kg.

Σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο έχει 89 χλστ. μεγαλύτερο μήκος κ (4.614 χλστ.), είναι 44 χλστ. φαρδύτερο (1.883 χλστ). και κυρίως έχει πιο μακρύ μεταξόνιο κατά 20 χλστ. (2.710 χλστ.), ωστόσο παρά τις αυξημένες διαστάσεις, το νέο αμάξωμα είναι ταυτόχρονα 10% πιο άκαμπτο.

Το SUV της Ford έχει μια πιο αστική εμφάνιση από εκείνη του προηγούμενου μοντέλου και διατηρεί όλα τα σχεδιαστικά στοιχεία του αυτοκινήτου πάνω στο οποίο στηρίζεται (Ford Focus), ενώ ενσωματώνει και πολλά στοιχεία την νέα Coupe Utility Vehicle γραμμή που εισήγαγε πρόσφατα το ξεχωριστό Ford Puma που του χαρίζει αεροδυναμικό συντελεστή Cx κάτω από 0.29.

6. Τα SUV έχουν οικονομικά κινητήρια σύνολα

Καθώς τα περισσότερα SUV που κυκλοφορούν στους δρόμους είναι πλέον δικίνητα, οι κατασκευαστές μπόρεσαν να προσφέρουν εκδόσεις με μικρότερους σύγχρονους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου-κάτι που τα κάνει σχεδόν όσο οικονομικά, όσο και τα sedan.

Ford Kuga 1.5 TDCi autoholix 04

Σίγουρα κάποιος με μια μεγάλη οικογένεια θα εκτιμήσει ότι οι αυξημένοι εσωτερικοί χώροι που προσφέρει το μεγαλύτερο αμάξωμα αξίζουν την κατά 10% υψηλότερη κατανάλωση σε σχέση με ένα sedan, ή hatchback.

Το νέο Kuga προσφέρεται με κινητήρες πετρελαίου, βενζίνης αλλά και με plug-in υβριδική, ήπια υβριδική και πλήρη υβριδική τεχνολογία κίνησης.

Το αυτοκίνητο που ταξιδέψαμε εμείς εξοπλίζεται με τον 4κύλινδρο, δεκαεξαβάλβιδο ντίζελ κινητήρα, EcoBlue των 1.5 λίτρων που αποδίδει 120 ίππους στις 4.000 σ.α.λ. και 300 Nm ροπής στις 1.750-2.250 σ.α.λ

Εδώ η κίνηση μεταφέρεται στους μπροστινούς τροχούς μέσω ενός σαφέστατου εξατάχυτου κιβωτίου και η μέση κατανάλωση στα περίπου 750 χιλιόμετρα της διαδρομής μας ήταν 5,7 λίτρα/100 χλμ.

7. Άνετη και Ασφαλής Ανάρτηση

Μπορεί τα SUV να έχουν συνήθως αυξημένο ύψος-κάτι που αναπόφευκτα επηρεάζει την δυναμική τους συμπεριφορά, από την άλλη πλευρά οι μεγαλύτερης διαμέτρου τροχοί με τα φαρδύτερα ελαστικά μετριάζουν το μειονέκτημα, ενώ σε συνδυασμό με τις μεγαλύτερες διαδρομές των αναρτήσεων διαχειρίζονται με καλύτερο τρόπο τις ανωμαλίες του οδοστρώματος –που τόσο μας ταλαιπωρούν στην Ελλάδα.

Ford Kuga 1.5 TDCi autoholix 03

Λακκούβες κάθετες, λακκούβες εγκάρσιες, χαντάκια, αναχώματα, σαμαράκια, πτώματα μικρών ζώων, … μάσκες και γάντια covid19… και ότι άλλο περιμένει να βρει κανείς στους δρόμους της πιο αφρικανικής πρωτεύουσας της Ευρώπης ευτυχώς φιλτράρεται από την καταπληκτική ανάρτηση του Ford Kuga!

Η ανάρτηση του Ford Kuga  αποτελείται από γόνατα McPherson εμπρός και μια διάταξη πολλαπλών συνδέσμων πίσω και είναι σοφά σχεδιασμένη για να προσφέρει αρκετή άνεση στην πόλη χωρίς όμως πουλάει την οδική συμπεριφορά στο επαρχιακό δίκτυο και τον αυτοκινητόδρομο.

Στον αυτοκινητόδρομο ταξιδεύει ήσυχα χωρίς αεροδυναμικούς θορύβους, ενώ ο θόρυβος από τον πετρελαιοκινητήρα «μένει πίσω» μακριά από τα αυτιά των επιβατών και η κατανάλωση μπορεί να πέσει ακόμα και στα 5.5 λίτρα/100 χλμ εάν αποφασίσετε να κινηθείτε απολύτως νόμιμα ταξιδεύοντας με 130 και 2,300 σαλ.

Τέλος το Ford Kuga χάρη στην σωστά ρυθμισμένη ανάρτηση και τα φαρδιά ελαστικά- και έχοντας μόνο μπροστινή κίνηση, στρίβει σε επαρχιακούς δρόμους με απόλυτη ασφάλεια και με μεγάλη ευκολία.

8.Ασφάλεια σε περίπτωση ατυχήματος

Είναι απλή φυσική… Όπως δείχνει και μια σχετική έρευνα  όταν ένα μεγαλύτερο SUV χτυπήσει ένα μικρότερου όγκου hatchback, επειδή είναι συνήθως βαρύτερο, θα μεταφέρει την κινητική του ενέργεια στο μικρότερο αυτοκίνητο.

Ford Kuga NCAP 2019 02

Ταυτόχρονα οι αυξημένες διαστάσεις επιτρέπουν στους κατασκευαστές να διαμορφώσουν μεγαλύτερες ζώνες παραμόρφωσης προστατεύοντας τους επιβάτες ακόμη περισσότερο.  

Αυτά αντικατοπτρίζονται και στο KUGA που στην δοκιμασία του Euro NCAP βαθμολογήθηκε με 5 αστέρια προσφέροντας 92% προστασία στους ενήλικες, 86% στα παιδία και 82% στους πεζούς.

9. Εκτός δρόμου δυνατότητες      

Πάντα οι καλές παραλίες, η το ξέφωτο με τις φιστικιές στο βουνό που πήγαμε προσεγγίζονται από χωματόδρομους, οπότε το αυξημένο ύψος από το έδαφός και οι μεγάλες διαδρομές στην ανάρτηση είναι ευπρόσδεκτα.

Το αυξημένο ύψος από το έδαφος των περίπου 19εκ. του Kuga είναι υπεραρκετό για light εξορμήσεις, και η ανάρτηση θα φροντίσει για την άνεση των επιβατών.

Είναι ένα όχημα που δεν αρνείται να πατά στο χώμα- και όσο θυμάστε ότι οι μεγάλοι πρόβολοι μπορεί εύκολα να βρουν σε κάποια πέτρα και να τραυματιστούν, όλα μοιάζουν να λειτουργούν σωστά.

Σε κάθε περίπτωση θα σας μετακινήσει με άνεση πολύ πιο μακριά από ότι ένα Hatchback… ενώ αν έχετε αυξημένες απαιτήσεις φυσικά υπάρχουν και οι τετρακίνητες εκδόσεις που συνδυάζονται όμως με τους μεγαλύτερους κινητήρες.

10. Είναι της μόδας

Ότι και να λέμε, οι περισσότεροι άνθρωποι αρέσκονται οδηγούν ογκώδη αυτοκίνητα, ενώ στην περίπτωση των SUV οι περισσότεροι ταυτίζονται με τον περιπετειώδη χαρακτήρα που εκπέμπει το αυτοκίνητο τους. Μπορεί να μην πατήσουν ποτέ χώμα, όμως η σκέψη ότι μπορούν να ταξιδέψουν σε ατέλειωτες χωμάτινες διαδρομές, τελικά ταξιδεύει το μυαλό τους-και αυτό τις περισσότερες φορές αρκεί.

Ford kuga autoholix 2020 02

Το 38% των αυτοκινήτων που πουλιούνται σήμερα παγκοσμίως ανήκουν σε αυτή την κατηγορία με την ζήτηση για SUV να αυξάνεται διαρκώς.

Έτσι όποιος αγοράσει ένα καινούριο SUV είναι πολύ πιθανό να το μεταπωλήσει πιο εύκολα και σε καλύτερη τιμή από ότι ένα Hatchback, αφού θα υπάρχουν πολύ περισσότεροι υποψήφιοι αγοραστές που ψάχνουν για ένα μεταχειρισμένο «εκτός δρόμου όνειρο».

Και αυτό κάνει αδιαμφησβήτητα την αγορά ενός SUV, για πολλούς, μια πιο λογική επιλογή.

Στο ξέφωτο με τις φυστικιές

Όλοι έχουμε τα μυστικά μας σημεία σε αυτό τον κόσμο. Τοποθεσίες που δεν έχουν κάτι το ιδιαίτερο αλλά που μας γεννούν συναισθήματα ή που άλλαξαν την ζωή μας.

Βρεθήκαμε λοιπόν κάτω από τις φυστικιές πολύ περισσότεροι από ότι πιο παλιά… με ένα πορτμπαγκάζ φορτωμένο με ετερόκλητα μπαγκάζια!  Παντόφλες και καρέκλες για την παραλία, μπάλες και παπούτσια του μπάσκετ, τσάντες, μάσκες και ρακέτες του τένις.

Ford kuga autoholix 2020 11

Όλοι και όλα χώρεσαν μέσα στο SUV της Ford σε μια διαδρομή που αντί για το αγαπημένο μας νησί μας έφερε σε ένα πιο σημαντικό- ασήμαντο μέρος.

Στις φυστικίες!   

Μετά από την άδεια του γιου μου ταξίδεψα στο μπροστινό κάθισμα και το σίγουρο είναι ότι στον γυρισμό θα κρατήσω το τιμόνι για να προσπαθήσω μέσα από τα πηδάλια του KUGA να κατανοήσω την συμπεριφορά του στον δρόμο και την απόδοση των ειδικών φακών των στρογγυλών μου γυαλιών AUTOHOLIX EYEGEAR. 😉

Το Ford Kuga είναι ο φρέσκος παίκτης της κατηγορίας των μεσαίων SUV και είναι φυσικό οι προσδοκίες όλων μας να είναι υψηλές.

Σε σχέση με τον υπόλοιπο ανταγωνισμό φέρνει σίγουρα μια ανάσα φρέσκου αέρα στην δύσκολη αυτή κατηγορία προσφέροντας ένα πακέτο χώρων, οδικής συμπεριφοράς και οικονομίας στην χρήση που δύσκολα βρίσκει αντίπαλο.

Η τιμή των περίπου €30,000 του Ford Kuga 1.5 EcoBlue Diesel με τον πλούσιο εξοπλισμό Titanium είναι απόλυτα τίμια, ειδικά αν αναλογιστείτε τον πλούσιο εξοπλισμό που διαθέτει, την δυναμική συμπεριφορά του, τους χώρους , την χαμηλή κατανάλωση και την 8ετή εγγύηση που δίνει η Ford.

Αν έχετε πειστεί για την αξία των SUV’s και θέλετε να διαβάσετε την πλήρη δοκιμή, επισκευτείτε τον παρακάτω σύνδεσμό: Ford Kuga 1.5 EcoBlue Diesel

Σας Ευχαριστώ για την ανάγνωση,

Ισμήνη Φαμπιάτου

Φωτογραφίες

Ismini Fabiatouhttps://autoholix.com/ismini-fabiatou-my-racing-cv/
2006 5ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 28η γενικής και 8η στην κατηγορία Η από 198 συμμετοχές.Mercedes SLC 450. Χορηγός: Aventurine SA 2005 – Rover MG Cup, 12αγώνες : 2 δεύτερες θέσεις, 1 τρίτη και 3η στο πρωτάθλημα από 19 συμμετοχές. Χορηγός : Aventurine SA 2001 – Yaris Cup, 6αγώνες : 1η στις γυναίκες 2000 – Yaris Cup, 6αγώνες: 2 pole-position / 4η στους νέους, 1η στις γυναίκες & 5η στο πρωτάθλημα από 25 συμμετοχές. 1999 - Formula 3, 4αγώνες: 4η στο πρωτάθλημα class B1998 – Peugeot Cup, 2αγώνες : Επίσημη οδηγός της Lion Hellas.1997 - Formula 3, 7αγώνες : 2η θέση, 1pole-position, 4η στο πρωτάθλημα. 1996 - Formula 3, 7αγώνες: 4η θέση από 14 συμμετοχές. 1995 - Formula 3, 4αγώνες: 5η θέση από 14 συμμετοχές. 1994 - Καρτ 100cc Super, ένας αγώνας : Τρίτη θέση. 1993 - Καρτ 100cc National : 1πρώτη θέση, 7η στο πρωτάθλημα από 28συμμετοχές. 1992 - Αθηναϊκό έπαθλο Καρτ : 1η Πολυνίκης σε National & Super από 28συμμετοχές.1992 - Καρτ 100cc National Ismini Fabiatou: Α Racing Story
RELATED ARTICLES
EnglishΕλληνικά