Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΔιαφοραΠάνω από 500.000ό Nissan LEAF στους δρόμους

Πάνω από 500.000ό Nissan LEAF στους δρόμους

H φετινή Παγκόσμια Ημέρα EV είχε ξεχωριστό χαρακτήρα για τη Nissan, καθώς σηματοδότησε την παραγωγή του 500.000ού LEAF, του πρώτου παγκοσμίως αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου, μαζικής παραγωγής.

Nissan LEAF 13Με μισό εκατομμύριο LEAF να έχουν ήδη πωληθεί σε όλη την Υφήλιο, ολοένα και περισσότεροι υποψήφιοι αγοραστές ανακαλύπτουν τα πλεονεκτήματα αυτού του πρωτοποριακού οχήματος μηδενικών εκπομπών.

Το ορόσημο επιτεύχθηκε στο εργοστάσιο της Nissan,  στο Sunderland  της Αγγλίας, σχεδόν μια δεκαετία μετά την πρώτη πώληση του μοντέλου. Από τότε, το εργοστάσιο έχει κατασκευάσει περισσότερα από 175.000 LEAF.

Στις παραγωγικές εγκαταστάσεις της Nissan  στο Sunderland, το LEAF εξακολουθεί να κατασκευάζεται  στα υψηλότερα πρότυπα, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι κάθε LEAF ενσωματώνει την καινοτομία και τον ενθουσιασμό, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην πρόοδο για την αειφόρο κινητικότητα.

Το Nissan LEAF έχει κερδίσει βραβεία σε όλο τον κόσμο, όπως το Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς του 2011, το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς του 2011 και το Αυτοκίνητο της Χρονιάς της Ιαπωνίας το 2011 και το 2012. Το πιο σημαντικό, το αυτοκίνητο έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη εκατοντάδων χιλιάδων πελατών.

Nissan LEAF 1Όσο για το 500.000ό LEAF, αυτό  βρήκε τον τυχερό  ιδιοκτήτη του  στην  Maria Jansen, στη Νορβηγία.

Το LEAF προσφέρει σε οδηγό και επιβαίνοντες προηγμένες τεχνολογίες για τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας, άνεσης και  ελέγχου στο δρόμο. Σε αυτές περιλαμβάνεται και το βραβευμένο ProPILOT, ένα σύστημα “hands-on, eyes-on” που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να σταματήσει, να επανεκκινήσει και να παραμείνει στο κέντρο της λωρίδας του, όπως και η τεχνολογία του e-Pedal για οδήγηση με ένα πεντάλ.

Ανοίγοντας το δρόμο για ένα ηλεκτροκίνητο μέλλον

Nissan LEAF 12Με περισσότερα από 14,8 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα  χωρίς καυσαέρια από το 20101, οι ιδιοκτήτες των LEAF σε όλο τον κόσμο έχουν βοηθήσει στην αποτροπή περισσότερων από 2,4 δισεκατομμυρίων κιλών εκπομπών CO2.

Κατά τη διάρκεια των πρόσφατων περιορισμών λόγω της πανδημίας,  η ποιότητα του αέρα βελτιώθηκε σε όλο τον κόσμο λόγω της μείωσης των εκπομπών CO2. Στην Ευρώπη, μελέτες δείχνουν ότι το 68% των ανθρώπων υποστηρίζουν την λήψη  μέτρων για την αποτροπή της επιστροφής σε προηγούμενα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Στην Ελλάδα, η Nissan προσφέρει τα αμιγώς ηλεκτρικά Nissan LEAF, e-NV200 και e-EVALIA που τώρα μπορούν αποκτηθούν από ιδιώτες και επαγγελματίες (ταξί, αστικές διανομές κ.α.)  με σημαντικά κίνητρα και οφέλη, στο πλαίσιο  του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» που πρόσφατα θέσπισε η κυβέρνηση. Περισσότερες πληροφορίες για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της Nissan είναι διαθέσιμες στο https://www.nissan.gr/vehicles/electric-vehicles.html

Πηγή: Nissan 

RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο