Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑγωνεςΜε ελαστικά YOKOHAMA έγινε νέο ρεκόρ στο 98ο Pikes Peak

Με ελαστικά YOKOHAMA έγινε νέο ρεκόρ στο 98ο Pikes Peak

Ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο που τρέχει με τα αγωνιστικά ελαστικά ADVAN της YOKOHAMA κατέλαβε το πρωτάθλημα στο 98ο Pikes Peak International Hill Climb, που πραγματοποιήθηκε στις 30 Αυγούστου στο Κολοράντο των ΗΠΑ.

Το πρωτάθλημα κέρδισε ο Clint Vahsholtz, ο οποίος αγωνίστηκε στο τμήμα Open Wheel με ένα Ford Open του 2013. Ο Vahsholtz σημείωσε νέο ρεκόρ στο τμήμα Open Wheel, καλύπτοντας τη διαδρομή των 12,42 μιλίων σε  χρόνο 9:35:490.

Τα μέγιστα στη νίκη του συνέβαλαν τα ελαστικά  “ADVAN A005″ της YOKOHAMA με την εξαιρετικά μεγάλη πρόσφυση που προσφέρουν.

Clint VasholtzΣε δηλώσεις του για τα ελαστικά YOKOHAMA που τον βοήθησαν να γίνει ο νέος «King of the Mountain», ο Varsholtz είπε: «Τα ελαστικά ADVAN A005 μου έδωσαν την αυτοπεποίθηση που χρειαζόμουν για να  παλέψω όσο πιο σκληρά μπορούσα στις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες στο βουνό. Το βέβαιο είναι ότι  θα είμαι με ελαστικά YOKOHAMA όταν επιστρέψω για να υπερασπιστώ το στέμμα μου το 2021″.

Εκτός του νικητή, αρκετά άλλα αυτοκίνητα εξοπλισμένα με αγωνιστικά ελαστικά ADVAN τα πήγαν καλά, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση στην κατηγορία Unlimited,  στην τρίτη θέση  στην κατηγορία Open Wheel , καθώς και στη τρίτη θέση στην κατηγορία Pikes Peak Open.

Η YOKOHAMA υποστήριξε επίσης το Porsche Pikes Peak Trophy by Yokohama, παρέχοντας ADVAN A052 street sports ελαστικά στους οδηγούς των Porsche Cayman GT4 Clubsport.

Το Pikes Peak International Hill Climb είναι ένας αγώνας ανάβασης σε λόφο με μια μακρά και περίφημη ιστορία που χρονολογείται από το 1916. Είναι επίσης γνωστός ως “Race to the Clouds” καθώς η πορεία ξεκινά από υψόμετρο 2.862 μέτρων και καλύπτει περίπου 20 χιλιόμετρα προτού οι αγωνιζόμενοι φτάσουν στον τερματισμό, σε υψόμετρο 4.300 μέτρων.

Στα αυτοκίνητα που ανταγωνίζονται με ελαστικά της YOKOHAMA περιλαμβάνεται και  ένα ηλεκτρικό όχημα (EV) που χρηματοδοτείται από την YOKOHAMA, το οποίο κατέλαβε το πρωτάθλημα στην κλάση του για τρία συνεχόμενα έτη από το 2010 έως το 2012, καταγράφοντας  νέα ρεκόρ χρόνου για EVs,  σε κάθε ένα από αυτά τα χρόνια.

Η τεχνολογική στρατηγική που περιγράφεται στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο διαχείρισης Yokohama Rubber’s Grand Design 2020 (GD2020) τοποθετεί τη συμμετοχή σε δραστηριότητες μηχανοκίνητου αθλητισμού ως ζωτικής σημασίας για την προσπάθεια της εταιρείας να βρίσκεται στην πρωτοπορία της ανάπτυξης νέων τεχνολογιών ελαστικών.

Για τον λόγο αυτό, η Yokohama Rubber συμμετέχει σε μια μεγάλη ποικιλία εκδηλώσεων στην Ιαπωνία και σε όλο τον κόσμο, από αγώνες formula και touring, έως αγώνες ράλι, εκτός δρόμου και καρτ.

Η γκάμα των ελαστικών της ΥΟΚΟΗΑΜΑ έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για να ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις του οδηγού αλλά και του αυτοκινήτου.

Η ακριβής απόκριση στις στροφές, η ασφάλεια, η τέλεια πρόσφυση και η πραγματική αίσθηση του δρόμου που προσφέρουν στον οδηγό, είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά της υψηλής τεχνολογίας των ελαστικών ΥΟΚΟΗΑΜΑ.

Η εταιρεία ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ ΑΕ, εισάγει και διανέμει τα υψηλής ποιότητας ελαστικά ΥΟΚΟΗΑΜΑ στην ελληνική αγορά, από το 1957.

Πηγή: ΥΟΚΟΗΑΜΑ

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο