Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑγωνες1ο Π.Π. Ταχύτητας & HTTC - Μέγαρα 3-4 Οκτωβρίου 2020 || Συμμετοχές

1ο Π.Π. Ταχύτητας & HTTC – Μέγαρα 3-4 Οκτωβρίου 2020 || Συμμετοχές

Ελάχιστα 24ωρα απομένουν για τον 1ο Αγώνα Ταχύτητας και HTTC για το 2020, ο οποίος παρά τις δυσκολίες που επιβάλλουν σε όλους μας οι συνέπειες της πανδημίας, συγκέντρωσε 47 συμμετοχές.

race track megara 2020 022Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο λοιπόν, στις 3-4 Οκτωβρίου, στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων θα βρεθούν 31 οδηγοί που θα παλέψουν για τη διάκριση σε κάποια από τις κατηγορίες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας, και άλλοι 16 οι οποίοι θα δοκιμαστούν απέναντι στο χρονόμετρο του Hellenic Time Trial Challenge.

Στην Ομάδα Α θα αγωνιστούν 8 οδηγοί, με τον Π. Σολδάτο να συμμετέχει με ένα Mitsubishi Lancer Evo VIII της Α8, και πίσω του μια στρατιά από αυτοκίνητα των κλάσεων Α7 και Α6.

race track megara 2020 021Στα 2λιτρα, στην παρέα των Λ. Λεοντόπουλου με Honda Civic Type R και A. Τζαβάρα με Opel Astra F GSi προστέθηκε ο Δ. Σκεπασιανός, οδηγός Ιστορικού Ford Escort μέχρι πρότινος, με άλλο ένα Astra. Στα 1.600άρια, Ο Γ. Παπαδόπουλος με το Peugeot 206 θα έχει πλέον απέναντί του τον Ρ. Καίσαρα, που ανέβηκε κατηγορία από την Ομάδα Ν, καθώς και τους Γ. Καφετζάκη και Γ. Σηφάκη.

Από τους επίσης 8 συμμετέχοντες της Ομάδας Ν, οι 7 θα προσπαθήσουν για το καλύτερο στην άκρως ανταγωνιστική κλάση Ν2 των Peugeot 106 και Citroen Saxo.

Στους ήδη γνώριμους από την προηγούμενη σεζόν διεκδικητές «Geo», «Filon», Ν. Κόκκοτα, Π. Φούντα, έχουν προστεθεί οι Αστριός, Δ. Βολυράκης και Τ. Κουλουρίδης. Ο Π. Σολδάτος θα συμμετάσχει και εδώ, με ένα Mitsubishi Lancer Evo IX N4.

Στην Ομάδα Ε, ο Ε. Καλκούνος με BMW M3 θα έχει απέναντί του τον Π. Κανσό (VW Golf GTI G60) στην κλάση Ε12, και άλλους 4 οδηγούς της Ε11: Σ. Καραμεσίνη (Opel Ascona 2.0E), Ι. Λούκο (Citroen Saxo), Δ. Πλακουτσή (Peugeot 206 GT) και Δ. Ρηγόπουλο (Opel City 2.0). Με ένα VW Golf GT της κατηγορίας Formula Saloon θα αγωνιστεί ο Δ. Δημολάς.

race track megara 2020 023Στα Ιστορικά, ο πρωταγωνιστής της περσινής χρονιάς Μ. Σταφυλοπάτης (Ford Sierra Cosworth 4×4) πλαισιώνεται από τους Π. Κανσό (VW Golf GTI G60), Τ. Κουτσίκο (BMW 2002), Ι. Λούκο (VW Golf GTI 16V), Ν. Μαργέτη (Nissan 260Z) και Η. Τσαγγαρά (Opel Manta 200 E). Στην κλάση Gr.5 θα αγωνιστούν οι Α. Εδιπίδης με Ford GT40 και Θ. Πετράκης με Porsche 911 RSR.

Στην ατομική χρονομέτρηση Hellenic Time Trial Challenge τις περισσότερες συμμετοχές συγκεντρώνει η κορυφαία κατηγορία Extreme. Μεταξύ των 10 οδηγών της βλέπουμε να έχουν μεταπηδήσει και κάποιοι από τις νορμάλ κατηγορίες, όπως ο πρωταθλητής της Stock Δ. Δημολάς με το νέο του VW Golf GT, και οι Χ. Καλοβυρνάς και Ι. Κοντογεωργίου, με VW Golf και Seat Leon, αντίστοιχα.

race track megara 2020 024Το Toyota Starlet του Κ. Κλωνάρη, το Mitsubishi Lancer του X. Παπαντωνάκη και το Opel City 1.6 του Ν. Κρηπίδα συμπληρώνουν τη λίστα των… κανονικών αυτοκινήτων, αφού τα υπόλοιπα είναι τα 4 μονοθέσια της κλάσης Crosskart Cup που οδηγούν οι «Αμερικάνος», Μ. Δημούσης, Ι. Χαραλαμπόπουλος και Ι. Χεκιμιάν.

Στη νορμάλ κατηγορία Stock, περιμένουμε έντονο συναγωνισμό για την κλάση Α μεταξύ των Δ. Καροφυλάκη (Seat Leon Cupra R), Γ. Καλοβυρνά (VW Golf GTI), Ι. Παγώνα (Honda S2000) και Φ. Σταφυλοπάτη (Lotus Exige). Στην κλάση Δ θα συμμετέχει αυτή τη φορά ο Δ. Κολοβέντζος με το γνώριμο Daihatsu Charade GTTi, ενώ στην κατηγορία Sport ο Γ. Μητρόπουλος με Citroen AX.

Προσοχή: Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί pre-race trackday.

Πρόγραμμα

Το απόγευμα της Παρασκευής θα γίνει ο Διοικητικός έλεγχος στα γραφεία της Ελληνική Λέσχης Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής (Κύπρου 76, Περιστέρι). Εκεί οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν συμπληρωμένο το 5σέλιδο Έντυπο Προαγωνιστικού Ιατρικού Ιστορικού Αθλητών, το οποίο επισυνάπτεται στο παρόν Δελτίο Τύπου, ενώ υπάρχει και στα Έντυπα/φόρμες προς συμπλήρωση, στη σελίδα της ΓΓΑ:

https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports

Στην πίστα, κάθε συνοδός/μηχανικός (συνολικά έως 2 ανά οδηγό) θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το Δελτίο Καταγραφής Αθλούμενου –το οποίο επίσης υπάρχει στην παραπάνω σελίδα της ΓΓΑ και επισυνάπτεται. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Η παρουσία θεατών δεν επιτρέπεται.

Το Σάββατο, ο Τεχνικός Έλεγχος θα ξεκινήσει στις 07:00 και η ενημέρωση των αγωνιζομένων στις 08:05, ενώ στη συνέχεια θα διεξαχθεί το 1ο σκέλος του HTTC και οι ελεύθερες και χρονομετρημένες δοκιμές των αγώνων ταχύτητας. Την Κυριακή, το warm up οδηγών και αυτοκινήτων θα ξεκινήσει στις 08:30, και από τις 09:55 το 2ο σκέλος του HTTC και οι τέσσερις προγραμματισμένοι αγώνες.

Χορηγός του αγώνα είναι η εταιρεία ειδών γραφείου Skag, καθώς και οι εταιρίες Loux, Axotechniki, A. Makris A.E., Ρεκτιφιέ Original και Linea Sport. Όπως πάντα, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να μείνουν στο ξενοδοχείο IL Desto Studios – Ευθυμίου στο Αλεποχώρι, σε απόσταση 20 km από την πίστα, με την προνομιακή τιμή των €30/δωμάτιο το Σάββατο και με δώρο μία ακόμη διανυκτέρευση την Παρασκευή. (κρατήσεις: 6932428989, 2105770879).

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το απόγευμα της Παρασκευής, για το Διοικητικό Έλεγχο στα γραφεία της λέσχης μας. Σας περιμένουμε!

Πηγή: ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο