Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑγωνεςStewart: "Το να πω ότι ο Χάμιλτον είναι ο καλύτερος όλων των...

Stewart: “Το να πω ότι ο Χάμιλτον είναι ο καλύτερος όλων των εποχών, θα ήταν δύσκολο για μένα να το δικαιολογήσω, ξέροντας του τι έκαναν οι άλλοι οδηγοί”

Ο τρεις φορές πρωταθλητής της F1, Sir Jackie Stewart, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι κατά την γνώμη του ο Λιούις Χάμιλτον δεν θα είναι ποτέ ο καλύτερος οδηγός όλων των εποχών, κάνοντας λόγο για ένα σχεδόν “άδικο” πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων.

Ο 81χρονος πια Sir Jackie Stewart, με τα τρία πρωταθλήματα F1 (1969,1971,1973), τις 27 νίκες και τα 43 βάθρα, δήλωσε στο “In the fast lane podcast” ότι: “Ο Λιούις οδηγεί πολύ καλά, δεν κάνει κανένα λάθος. Εγώ δεν υποβαθμίζω με κανένα τρόπο τις ικανότητές του. Αλλά δεν είναι το ίδιο (με τους υπόλοιπους πρωταθλητές). Όταν αυτά τα έκανε ο Φάντζιο, οδηγούσε με τέτοιο τρόπο, που (τα κατορθώματα του) έμοιαζαν εξαιρετικά- βέβαια (μπορεί μια χρονιά) να επέλεγε την Φερράρι και να σκεφτόταν “Η Μαζεράτι τον επόμενο χρόνο μπορεί να είναι καλή”, για αυτό και δεν έκανε ποτέ συμβόλαια περισσότερο του ενός έτους. Και τότε έτρεξε με την Mercedes-Benz και κατέκτησε δύο Παγκόσμια πρωταθλήματα νομίζω μαζί τους, επειδή είχαν τα καλύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο, εκείνη την εποχή. Αλλά επίσης επέλεξε πολύ καλά τους ανθρώπους που είχε μαζί του”.

Jackie Stewart recuerda cómo fue el último adiós a Juan Manuel Fangio -  ARGENTINA AUTOBLOG

Ο Βρετανός παλαίμαχος οδηγός συνέχισε λέγοντας ότι: ” Ο Λιούις πήρε μια πολύ καλή απόφαση, όταν τότε (το 2013) έφυγε από την ΜακΛάρεν και πήγε στην Mercedes-Benz και του βγάζω το καπέλο που πήρε αυτήν την απόφαση. Αλλά ειλικρινά, το αυτοκίνητο και ο κινητήρας είναι τώρα τόσο ανώτερα που είναι σχεδόν άδικο για τους υπόλοιπους. Βέβαια δεν μπορούμε να το πούμε ακόμη αυτό, αλλά πρέπει να βγάλουμε το καπέλο στη Mercedes-Benz, στον Toto Wolff και στο Niki Lauda που έφτιαξαν μια ανάλογη ομάδα, για την επιλογή των καλύτερων μηχανικών, με αποτέλεσμα να λαμβάνουν τα περισσότερα χρήματα (απο διαφημίσεις, χορηγούς κτλ) που άλλες ομάδες δεν μπορούν να πάρουν με εξαίρεση την Red Bull.”

Is Sir Jackie Stewart being rough on his assessment of Lewis Hamilton?

Ο Sir Jackie Stewart υπογράμμισε ότι: “Δεν είναι το ίδιο πράγμα, αν τα καταφέρνεις με ένα μονοθέσιο υποδεέστερο από το καλύτερο. Και εδώ υπάρχει μερικές φορές η διαφορά μεταξύ των πολύ μεγάλων οδηγών και των πολύ επιτυχημένων. Είναι δύσκολο να πω ότι ο Λιούις, το ότι δεν είναι τόσο καλός όσο ο Φάντζιο, όπως το έχω στο μυαλό μου και πολλοί άνθρωποι θα έβρισκαν λάθος σε αυτό”.

Stewart: F1 titles and wins don't put Hamilton on level of Clark, Fangio -  DailyGP

“Αλλά βλέπω αγώνες μηχανοκίνητων από τότε που ήμουν μικρό παιδάκι. Ο αδερφός μου ήταν οδηγός αγώνων, πήγαινα μαζί του στους αγώνες και έβλεπα τον Ασκάρι και τον Νουβολάρι και τον Καρακιόλα και αντίστοιχους οδηγούς, που έρχονταν στους αγώνες. Παρακολούθησα μερικούς από τους καλύτερους οδηγούς στον κόσμο…Το να πω ότι ο Λιούις είναι ο καλύτερος όλων των εποχών θα ήταν δύσκολο για μένα να το δικαιολογήσω, ξέροντας του τι έκαναν οι άλλοι οδηγοί

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο