Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιαφοραΗ Audi εξηλεκτρίζει τη FC Bayern München

Η Audi εξηλεκτρίζει τη FC Bayern München

Η Audi εξασφαλίζει ακόμα μία παγκόσμια πρωτιά για την πρωταθλήτρια Γερμανίας στο ποδόσφαιρο και θριαμβεύτρια του UEFA Champions League της περασμένης περιόδου: η FC Bayern München γίνεται ο πρώτος διεθνής ποδοσφαιρικός σύλλογος οι παίκτες του οποίου οδηγούν χρησιμοποιώντας ηλεκτρική ενέργεια.

Τα αστέρια του νικητή του τελικού του Champions League, λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση του τροπαίου, παρέλαβαν τα Audi e-tron τους στο Μόναχο και εισήλθαν στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

audi FC Bayern MunichΗ Audi έχει ήδη εγκαταστήσει τα σημεία φόρτισης για τον ηλεκτρικό στόλο στο προπονητικό κέντρο της Μπάγερν, ενώ σύντομα δεκάδες αντίστοιχα σημεία – διαθέσιμα για χρήση και από τους φίλαθλους – θα τοποθετηθούν πέριξ του γηπέδου στο οποίο αγωνίζεται ο βαυαρικός σύλλογος.

Τον Ιανουάριο που μας πέρασε, η Audi και η FC Bayern München είχαν παρατείνει τη συνεργασία τους μέχρι το 2029, πριν καν τη λήξη της προηγούμενης συμφωνίας. Μεταξύ άλλων, η ατζέντα περιλαμβάνει τη στρατηγική συνεργασία σε καινοτόμες ιδέες marketing και εξηλεκτρισμό του συλλόγου.

Ένα σημαντικό ορόσημο έχει πλέον επιτευχθεί: η παράδοση συνολικά 19 αυτοκινήτων Audi e-tron στους παίκτες, σημαίνει ότι περισσότερο από το μισό του στόλου Audi της Μπάγερν Μονάχου, είναι ήδη εξηλεκτρισμένο. Ως αποτέλεσμα, ο σύλλογος μειώνει την κατανάλωση του στόλου αυτοκινήτων του σε λιγότερο από 95 γρμ. CO2/χλμ. και, συνεπώς, συμβάλλει σημαντικά στην αειφορία.

Ο επικεφαλής προπονητής Hansi Flick και τα αστέρια της Μπάγερν, γύρω από τον αρχηγό της ομάδας, τερματοφύλακα Manuel Neuer και τον κορυφαίο σκόρερ Robert Lewandowski, έλαβαν τα αυτοκίνητά τους στο εκπαιδευτικό κέντρο της Audi, στο αεροδρόμιο του Μονάχου.

Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, οι νικητές του Champions League είχαν την πρώτη τους οδηγική εμπειρία και εξοικείωση με τα νέα τους ηλεκτρικά μοντέλα Audi.

Η Audi συνεργάζεται με τον πιο επιτυχημένο γερμανικό ποδοσφαιρικό σύλλογο από το 2002, ενώ η μάρκα με τα τέσσερα δακτυλίδια είναι μέτοχος της FC Bayern München AG από το 2011. Αφού κέρδισε το Πρωτάθλημα Γερμανίας, το Κύπελλο DFB και το Champions League, η Μπάγερν Μονάχου κατέκτησε πριν μερικές μέρες και το Super Cup Γερμανίας, ολοκληρώνοντας μία ονειρική ποδοσφαιρικά χρονιά.

Πηγή: Audi

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο