Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑγωνεςH CUPRA συμμετέχει στο Πρωτάθλημα Extreme E

H CUPRA συμμετέχει στο Πρωτάθλημα Extreme E

Η CUPRA μεταφέρει την κληρονομιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη σύγχρονη εποχή, συμμετέχοντας στον αγωνιστικό θεσμό Extreme E ως βασικός συνεργάτης της ομάδας ABT Sportsline.

Η αντισυμβατική μάρκα διαθέτει διακεκριμένη ιστορία και η συνεργασία της με το Extreme E συνδυάζει τις ισχυρές γνώσεις της CUPRA για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, με μία νέα προσέγγιση των ηλεκτροκίνητων αγώνων.

CUPRA Extreme E 02To Extreme E, ο αγωνιστικός θεσμός με αμιγώς ηλεκτρικά SUV, πρόκειται να ταξιδέψει σε μερικά από τα πιο ακραία και απομακρυσμένα μέρη του κόσμου το 2021.

Η εναρκτήρια σεζόν θα διεξαχθεί σε πέντε διαφορετικές τοποθεσίες, στην Αρκτική, την έρημο, το τροπικό δάσος, τον παγετώνα και τον ωκεανό, επιλέγοντας μέρη που έχουν ήδη καταστραφεί ή επηρεαστεί από την κλιματική αλλαγή.

Η είσοδος της CUPRA στην αρένα του Extreme E δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς η μάρκα έθετε πάντα τον πήχη ψηλά για να ανακαλύψει τα όρια του δυνατού.

Για παράδειγμα, το CUPRA e-Racer – το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο τουρισμού στον κόσμο – ενσωμάτωσε τέσσερις ηλεκτροκινητήρες μονής ταχύτητας με απόδοση 680PS (500kW) και 960Nm, με μία 65kWh μπαταρία υγρής ψύξης, συμβάλλοντας στον επαναπροσδιορισμό του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Αυτό το project βοήθησε τη μάρκα να αναπτύξει τις γνώσεις της καθώς το ταξίδι προς τον εξηλεκτρισμό γίνεται όλο και πιο σημαντικό για τη γκάμα των επιβατικών οχημάτων: το CUPRA Leon plug-in hybrid, το CUPRA Formentor plug-in hybrid που θα ακολουθήσει στις αρχές του 2021 και θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις και το CUPRA el-Born που θα προστεθεί στη γκάμα το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους. Όλα τα οχήματα θα προσφέρουν βιώσιμη κινητικότητα με το δυναμισμό που επιθυμούν οι λάτρεις της οδήγησης.

 Extreme E: Μία ηλεκτρική οδύσσεια

Η CUPRA θα συνεργαστεί με την ABT Sportsline ως το βασικό συνεργάτη της αγωνιστικής ομάδας και θα συμβάλει στη σύνθεση μιας ομάδας μηχανικών και οδηγών για αυτήν την ηλεκτρική οδύσσεια.

Το Extreme E διαθέτει ένα format, που σέβεται μεταξύ άλλων σημαντικών ζητημάτων, την ισότητα ευκαιριών μεταξύ φύλων. Οι ομάδες στο Extreme E, θα πρέπει να διαθέτουν δύο οδηγούς, έναν άντρα και μία γυναίκα, εκ των οποίων ο πρώτος οδηγός για την CUPRA είναι ο πρεσβευτής της, Mattias Ekström.

Η συμμετοχή της CUPRA στο Extreme E δεν οφείλεται αποκλειστικά στην επιθυμία υπέρβασης στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, αλλά και στη χρήση των συγκεντρωμένων γνώσεων στη γκάμα των επιβατικών οχημάτων της, ώστε να μπορεί να αναπτύξει και να προσφέρει τη βέλτιστη οδηγική εμπειρία.

Επιπλέον, αυτό το πρωτάθλημα είναι μια πλατφόρμα ψυχαγωγίας που θα ενισχύσει την αναγνωρισιμότητα της μάρκας.

Υπάρχουν πάρα πολλοί τομείς όπου η τεχνογνωσία μπορεί να μεταφερθεί και να φέρει τεράστια πρόοδο σε μελλοντικά οχήματα και σε τομείς όπως η οδηγική συμπεριφορά, η παροχή ισχύος, η ρύθμιση του πλαισίου και του τιμονιού.

Η εναρκτήρια σεζόν του Extreme E, που θα ξεκινήσει στις αρχές του 2021 θα πραγματοποιηθεί σε πέντε στάδια. Το παγκόσμιο ταξίδι θα χρησιμοποιήσει τη διεθνή πλατφόρμα ψυχαγωγίας για να προωθήσει την ηλεκτροδότηση, τη βιωσιμότητα και την ισότητα.

Πηγή: CUPRA 

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο