Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑγωνεςAbarth: Οι διακρίσεις του Σαββατοκύριακου

Abarth: Οι διακρίσεις του Σαββατοκύριακου

Δραματικό φινάλε είχε το φετινό Γερμανικό Πρωτάθλημα της F4, με τα μονοθέσια που εφοδιάζονται με τους κινητήρες της Abarth. Στην πίστα του Oschersleben, ο Βρετανός Jonny Edgar -μόλις στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς- εξασφάλισε τον τίτλο του Πρωταθλητή, επικρατώντας του Αμερικανού Jak Crawford με διαφορά μόλις 2 βαθμών. Και οι δύο οδηγοί αγωνίστηκαν με τα χρώματα της Van Amersfoort Racing.

abarth ADAC F4, Jonny Edgar 012Ο Edgar έφτασε στον τελευταίο γύρο του θεσμού με διαφορά 23 βαθμών μπροστά από τον Crawford, διαφορά που εξανεμίστηκε μόλις στον πρώτο αγώνα από τους τρεις αγώνες του Σαββατοκύριακου.

Μια επαφή του Edgar με το Crawford προκάλεσε κλατάρισμα σε ένα από τα ελαστικά του Βρετανού, αφήνοντας τον εκτός βαθμολογίας, ενώ την ίδια στιγμή ο Αμερικανός κατακτούσε τη νίκη. Έτσι ο Crawford εξανέμιση τη διαφορά που είχε χτίσει ο αντίπαλος του, περνώντας 2 βαθμούς μπροστά του.

Ο δεύτερος αγώνας του τελευταίου γύρου του Πρωταθλήματος «χαμογέλασε» και πάλι στον Crawford που κέρδισε τον αγώνα μετά από σκληρή μάχη με τον Βρετανό, τερματίζοντας μπροστά του με διαφορά μόλις 115χλστ. του δευτερολέπτου.

Ο τρίτος αγώνας που έκρινε το τελικό αποτέλεσμα ξεκίνησε με τους δύο διεκδικητές να εκκινούν από την 4η σειρά. Ο Edgar πραγματοποιώντας εκπληκτική εκκίνηση τερμάτισε στη 2η θέση, με τον Crawford να τερματίζει μόλις 6ος και να χάνει τον τίτλο μόλις για 2 βαθμούς.

Ο γεννημένος στις 13 Φεβρουαρίου του 2004, Jonny Edgar, κατοικεί στη Βορειοδυτική Αγγλία και τη φετινή χρονιά κέρδισε τους 6 από τους συνολικά 21 αγώνες του FIA ADAC F4 Championship powered by Abarth.

Ο νέος Πρωταθλητής δήλωσε μετά την κατάκτηση του τίτλου: «Είμαι ενθουσιασμένος που κατέκτησα τον τίτλο, αν και ο τελευταίος αγώνας ήταν εξουθενωτικός. Οδήγησα την κούρσα του Πρωταθλήματος από την αρχή της χρονιάς μέχρι και χθες. Η διαφορά από τον Jak Crawford ήταν πολύ μικρή και πάλεψα σκληρά για να τα καταφέρω. Δεν ήταν καθόλου εύκολη προσπάθεια. Παρά το γεγονός ότι ταλαιπωρήθηκα -όπως όλοι- από τη φθορά των ελαστικών, κατάφερα να διατηρήσω ένα γρήγορο ρυθμό και τελικά να κερδίσω τις θέσεις που χρειαζόμουν για να εξασφαλίσω τον τίτλο.»

Δράση και στα ράλι

AUTO - ERC - RALLY HUNGARY 2020Στο Ράλι Ουγγαρίας, 4ο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι, ο νεαρός Ιταλός Andrea Mabellini, με συνοδηγό τον Nicolò Gonella της Napoca Rally Team, κατέκτησαν με το Abarth 124 rally την 1η θέση στο Abarth Rally Cup.

Παρά το άσκημο ξεκίνημα του στον αγώνα, ο Mabellini κατάφερε σύντομα να ανακάμψει, ανεβάζοντας την απόδοση του στις δύσκολες και με χαμηλή πρόσφυση ειδικές του αγώνα.

Οι λασπωμένες επιφάνειες δεν άφηναν περιθώριο για λάθη, με αποτέλεσμα τα Abarth 124 rally των Mihnea Mureșan (Team Bernini Rally) και Roberto Gobbin (Winners Rally Team) να εγκαταλείψουν μετά από έξοδο, ενώ ο Τσέχος  Martin Rada  της Team Agrotec υποκλήθηκε στην ανωτερότητα του Mabellini, ο οποίος παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει επιδείξει ιδιαίτερη οδηγική ωριμότητα.

Με αυτή του τη νίκη, η οποία είναι η 3η τη φετινή σαιζόν, ο Mabellini έρχεται ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου, με μόλις δύο αγώνες να εκκρεμούν (Rally Islas Canarias στην Ισπανία στις 26-28 Νοεμβρίου και Spa Rally στο Βέλγιο στις 11-13 Δεκεμβρου) για το πέσιμο της αυλαίας για το 2020.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα που εργάστηκε σκληρά για να επιλύσει το πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε την Παρασκευή το βράδυ με την ανάρτηση του αυτοκινήτου. Ευχαριστώ επίσης το νέο μου συνοδηγό για την εξαιρετική του βοήθεια. Ήταν ένας δύσκολος αγώνας με ιδιαίτερα περίπλοκες συνθήκες, αλλά είμαι χαρούμενος που τελικά τα καταφέραμε, ενώ ήταν για εμένα και μια ιδιαίτερα διδακτική εμπειρία.»

Πηγή: Abarth

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο