Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝεαΝεα ΜοντέλαΠαγκόσμια παρουσίαση του Audi RS e-tron GT στη Ρόδο

Παγκόσμια παρουσίαση του Audi RS e-tron GT στη Ρόδο

VIP δημοσιογραφική παρουσίαση του ολοκαίνουργιου Audi etron GT. Η μάρκα με σήμα τα τέσσερα δακτυλίδια και έδρα το Ίνγκολσταντ, επέλεξε το νησί της Ρόδου για να προσκαλέσει εκπρόσωπους του ειδικού Τύπου απ’ όλο τον κόσμο, σε μία πρώτη γνωριμία με το νέο ηλεκτρικό Gran Turismo της, μάλιστα στην έκδοση RS.

AUDI RS E-TRON GT_ΣΤΗ ΡΟΔΟ_3Ένα μοναδικό σπορ coupe μοντέλο με ηλεκτροκινητήρες τόσο εμπρός όσο και πίσω, τετραδιεύθυνση και την πλέον προηγμένη τεχνολογία, που έρχεται να προστεθεί στην κορυφή της γκάμας ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Audi.

Τα πλήρη τεχνικά στοιχεία του μοντέλου δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, καθώς η επίσημη αποκάλυψή του αναμένεται προς το τέλος του έτους. Η Audi, δίνοντας απλά μία πρόγευση έχει ενημερώσει ότι η ισχύς θα είναι 598 PS και θα αυξάνεται σε 646 PS σε λειτουργία overboost, για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Η αποδιδόμενη ροπή θα έχει τη θηριώδη τιμή των 830 Nm ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα, με το 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνεται σε λιγότερο από 3,5 δευτερόλεπτα. Οι αριθμοί εντυπωσιάζουν και αυτό οφείλεται – εκτός του προηγμένου κινητήριου συστήματος – και στη γενναιόδωρη μπαταρία των 93,4 kWh (83,7 kWh, net) που φιλοξενείται στο πάτωμα του σπορ αυτοκινήτου.

Πέντε συνολικά Audi RS e-tron GT, σε επίπεδο πρωτότυπου και με ειδικό καμουφλάζ που άφηνε έντεχνα να διαγραφούν μερικά μόνο στοιχεία της σιλουέτας του μοντέλου, αφίχθηκαν στο Νησί των Ιπποτών στα μέσα Οκτωβρίου. Από τις 20 Οκτωβρίου και για περίπου δύο εβδομάδες, δημοσιογράφοι από Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία, Σκανδιναβία, ακόμα και τη μακρινή Αυστραλία – ανάμεσά τους και τρεις Έλληνες – είχαν την ευκαιρία για μία πρώτη γνωριμία με το Audi RS e-tron GT στους δρόμους του νησιού.

Σε φιδίσιες ορεινές αλλά και παραθαλάσσιες διαδρομές, το σπορ ηλεκτρικό μοντέλο εντυπωσίασε με τα δυναμικά του χαρακτηριστικά ενώ στο πέρασμά του τραβούσε διαρκώς τόσο τα βλέμματα όσο και τους φακούς κινητών τηλεφώνων και φωτογραφικών μηχανών των περαστικών.

AUDI RS E-TRON GT_ΣΤΗ ΡΟΔΟ_9Στο σύνολό τους, οι συμμετέχοντες δημοσιογράφοι εκφράστηκαν σε υπερθετικό βαθμό για το νέο ηλεκτρικό Gran Turismo της Audi αλλά και την οδηγική εμπειρία στο νησί και τις ομορφιές της Ρόδου.

Η παραγωγή του Audi e-tron GT θα ξεκινήσει στο τέλος του 2020, μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρόδος ή κάποια άλλη περιοχή της χώρας μας βρίσκονται ψηλά στη λίστα με τους υποψήφιους προορισμούς για να φιλοξενήσουν την επίσημη παγκόσμια δημοσιογραφική παρουσίαση του Audi e-tron GT, το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Πηγή: Audi

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο