Ο Μαξ Βερστάπεν αποκάλυψε στην ιστοσελίδα F1 Insider, ότι η νέα σεζόν θα αναζωπυρώσει… μια κόντρα που είχε δημιουργηθεί ανάμεσα στον Ολλανδό οδηγό της Red Bull και τον Μικ Σουμάχερ από την ηλικία των τρίων-τεσσάρων ετών.

Και οι δύο οδηγοί προέρχονται από γονείς-οδηγούς F1, οι οποίοι ήταν και team-mates στην Μπένετον το 1994. Ο ένας είναι ο θρύλος της F1, Μίκαελ Σουμάχερ με εφτά πρωταθλήματα, ο άλλος είναι ο Γιος Βερστάπεν, που έγραψε την δική του ιστορία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Τα παιδιά και των δύο, έχουν διαφορά μόλις 18 μήνες και θα βρίσκονται στην F1 την νέα σεζόν με την HAAS και Red Bull αντίστοιχα.

Οι δύο οικογένειες συνήθιζαν τα ΣαββατοΚύριακα να επισκέπτονται η μία την άλλη, αλλά ο Βερστάπεπεν θυμάται ότι από μικροί σε ηλικία, είχαν κόντρα με τον Μικ Σουμάχερ.

Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull αναφέρει στο F1 Insider ότι: ” Ήμουν τριών με τεσσάρων ετών τότε . Μόλις είχα γνωρίσει τον θείο Μίκαελ (Σουμάχερ) που ήταν πολύ ωραίος και ένας εξαιρετικός οικογενειάρχης. Αλλά δεν τον είδα ποτέ ως παγκόσμιο πρωταθλητή ρεκόρ. Δεν το γνώριζα αυτό. Μπορείς να δεις σε παλιές φωτογραφίες και βίντεο, ότι ήταν στο σπίτι μας. Ο Μικ και η Τζίνα (η αδερφή του) ήταν πάντα εκεί, Ήταν πολύ ωραίες εποχές. Έχω ακόμη ωραίες αναμνήσεις από εκείνα τα ΣαββατοΚύριακα σήμερα”.

Όταν ρωτήθηκε ποιος νικούσε όταν οδηγούσαν καρτς, ο Βερστάπεν απάντησε ότι: ” Κανείς, επειδή κάναμε καρτς για να διασκεδάζουμε. Πάντα οδηγούσαμε κάρτ με δύο καθίσματα. Ο Μίκαελ με τον Μικ ή την Τζίνα και ο πατέρας μου με εμένα. Όταν ήταν σε επικίνδυνα σημεία, οι πατέρες μας άμεσα αναλάμβαναν. Επίσης, η επικοινωνία ήταν δύσκολη. Δεν μιλούσα Γερμανικά. Δεν έχω ιδέα πως μιλούσαμε τότε. Αλλά, ήμασταν τότε τρία ή τέσσερα χρονών οπότε ποτέ δεν υπήρχε πρόβλημα επικοινωνίας αν δεν μιλούσαμε την ίδια γλώσσα”.

Ο 23χρονος Ολλανδός οδηγός επεσήμανε ότι: “Είναι διαφορετικά τα πράγματα για τον Μικ (Σουμάχερ) σε σχέση με εμένα. Ο πατέρας του έχει το ρεκόρ για τα Παγκόσμια πρωταθλήματα με εφτά τίτλους. Αυτό είναι μια δύσκολη θέση για να ξεκινήσεις. Αν όλα πάνε καλά, είναι εύκολη κατάσταση. Αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, τότε δεν είναι εύκολο. Ακόμη και τις εποχές που κάναμε καρτ, πάντα υπήρχαν τα μέσα γύρω του. Στην Formula 4, Formula 3 και τώρα έχει μεγαλώσει ακόμη το ενδιαφέρον, Αλλά έχει ένα καλό περιβάλλον, καλούς ανθρώπους που τον προσέχουν. Το κάνουν πολύ καλά”.