Η Hyundai Motor παρουσίασε το ολοκαίνουριο Tucson, το οποίο διαθέτει προηγμένο και πρωτοποριακό σχεδιασμό καθώς και τεχνολογίες αιχμής, θέτοντας νέα πρότυπα στην κατηγορία των compact SUV.

Hyundai Tucson (8)

Επιπλέον, προσφέρει την πιο εξηλεκτρισμένη γκάμα κινητήρων στην κατηγορία του, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της Hyundai για φιλικές προς το περιβάλλον μετακινήσεις, διατηρώντας παράλληλα τον πραγματικό SUV χαρακτήρα του.

Το ολοκαίνουριο Tucson αποτελεί την τέταρτη γενιά του επιτυχημένου best-seller της Hyundai που από την πρώτη φορά που κυκλοφόρησε το 2004 έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 7 εκατομμύρια οχήματα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Από αυτά τα 1,4 εκατομμύρια οχήματα έχουν πωληθεί στην Ευρώπη, γεγονός που καθιστά το Tucson το SUV της εταιρείας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως. Το νέο μεσαίο SUV της Hyundai διαθέτει μια επαναστατική και χαρακτηριστική νέα εμφάνιση που ακολουθεί τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της εταιρείας Sensuous Sportiness.

Hyundai Tucson (13)

Διαθέτοντας την πιο εξηλεκτρισμένη γκάμα κινητήρων στην compact SUV κατηγορία, η οποία περιλαμβάνει υβριδικές, plug-in υβριδικές και 48V υβριδικές εκδόσεις, το ολοκαίνουριο Tucson ολοκληρώνει τoν εξηλεκτρισμό των SUV της Hyundai στην Ευρώπη.

Εξηλεκτρισμένα SUV της Hyundai αποτελούν επίσης οι πλήρως ηλεκτρικές και υβριδικές εκδόσεις των Kona και NEXO, η δεύτερη γενιά του ηλεκτρικού οχήματος με ενεργειακές κυψέλες, καθώς και οι υβριδικές και plug-in υβριδικές εκδόσεις του Santa Fe που συναντούμε στην κορυφή της γκάμας.

Με την εισαγωγή του εξηλεκτρισμού στα νέα της μοντέλα, η Hyundai εδραιώνει τη θέση της ως ο κατασκευαστής με την πιο ευρεία γκάμα εξηλεκτρισμένων συστημάτων μετάδοσης.

Hyundai Tucson (11)

Το ολοκαίνουριο Tucson κατασκευάζεται σε πολλές παραγωγικές μονάδες της εταιρείας ανά τον κόσμο, ενώ παράλληλα αποτελεί την τρίτη γενιά του μοντέλου που κατασκευάζεται στην Ευρώπη, στο εργοστάσιο της Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) στο Nošovice της Τσεχίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη γενιά του Tucson ήταν το πρώτο μοντέλο που κατασκευάστηκε στη μονάδα παραγωγής της HMMC. Γεγονός που υπογραμμίζει την προσήλωση της Hyundai στην ευρωπαϊκή αγορά.

“Parametric Dynamics”: Εξωτερική σχεδίαση

Το Νέο Tucson διαθέτει ένα πιο μεγάλο και πιο φαρδύ αμάξωμα σε σχέση με τον προκάτοχό του. Η μυώδης εικόνα του συνδυάζει έντονες ακμές και δυναμικές αναλογίες με έντονες επιφάνειες, εξασφαλίζοντας μια προηγμένη εμφάνιση χωρίς συμβιβασμούς.

Hyundai-Tucson-24

Το ολοκαίνουριο Tucson είναι το πρώτο SUV της Hyundai που εξελίχθηκε σύμφωνα με τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της εταιρείας “Sensuous Sportiness”. Αυτή η σχεδιαστική κατεύθυνση χαρακτηρίζεται από την αρμονία μεταξύ τεσσάρων θεμελιωδών στοιχείων: των αναλογιών, της αρχιτεκτονικής, του στυλ και της τεχνολογίας.

Σκοπός της είναι να αναδείξει ξεχωριστές λεπτομέρειες στα μοντέλα της Hyundai, που υλοποιούνται με καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις. Η πρωτοποριακή γλώσσα σχεδίασης του ολοκαίνουριου Tucson είναι εμπνευσμένη από το concept Vision T SUV της Hyundai, που παρουσιάστηκε στην AutoMobility LA του 2019, ακολουθώντας επίσης τη φιλοσοφία του Sensuous Sportiness και αντιπροσωπεύοντας την σχεδιαστική κατεύθυνση των SUV προς την “αστική περιπέτεια”.

Hyundai Tucson (27)

Αυτή η διαδικασία, γνωστή ως “parametric dynamics”, χρησιμοποιεί γραμμές, πρόσωπα, γωνίες και σχήματα που δημιουργούνται μέσω ψηφιακών δεδομένων ώστε να προκύψουν καινοτόμα και τολμηρά σχέδια. Έτσι εμφανή γεωμετρικά σχέδια γνωστά ως “parametric jewels” («παραμετρικά κοσμήματα») εμφανίζονται σε όλο το σχεδιασμό του SUV, εξασφαλίζοντάς του έναν εξαιρετικά μοντέρνο χαρακτήρα.

Η πιο χαρακτηριστική παρουσία αυτών των “parametric jewels” (παραμετρικών κοσμημάτων) είναι στη μάσκα του Tucson, όπου τα Parametric Hidden Lights εξασφαλίζουν μια ισχυρή πρώτη εντύπωση.

Όταν τα φώτα είναι σβηστά, το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου φαίνεται να καλύπτεται από σκούρα, γεωμετρικά μοτίβα, χωρίς να διακρίνονται τα χαρακτηριστικά LED φώτα ημέρας που είναι πλήρως ενσωματωμένα στη μάσκα.

Hyundai Tucson (26)

Χάρη στην κορυφαία τεχνολογία φωτισμού μισού καθρέφτη, όταν τα DLR ενεργοποιούνται, η σκούρα χρωμιωμένη εικόνα της μάσκας αποκτά «κοσμήματα», προσθέτοντας ένα εντυπωσιακό στοιχείο στην έτσι και αλλιώς κομψή εμφάνιση.

Τα “parametric jewels” («παραμετρικά κοσμήματα») εμφανίζονται επίσης ως ιδιαίτερο στοιχείο σχεδίασης και στο προφίλ του αυτοκινήτου. Οι σμιλεμένες επιφάνειές του δημιουργούν εντυπωσιακές αντιθέσεις, υποδηλώνοντας κίνηση προς τα εμπρός ακόμα και όταν το όχημα είναι ακίνητο.

Hyundai Tucson (10)

Τα δυναμικά σχήματα συνδυάζονται απρόσκοπτα με τους θόλους των τροχών, όπου οι ζάντες αλουμινίου συμβάλλουν με τη σειρά τους σε μια ισχυρή και δυναμική παρουσία.

Στο προφίλ οι χαρακτηριστικές πόρτες συμπληρώνονται από μια έντονη και τολμηρή πλευρική γραμμή, η οποία ταιριάζει αρμονικά με τη στιβαρή εμφάνιση των δυναμικών και γωνιακών θόλων των τροχών.

Τα πίσω φωτιστικά σώματα με το μεγάλο πλάτος και τις κρυφές παραμετρικές λεπτομέρειές τους συνεχίζουν τη λογική του σχεδιασμού. Ο ολοκαίνουριος πίσω προφυλακτήρας του Νέου Tucson ενσωματώνει επίσης παραμετρικές λεπτομέρειες με τρισδιάστατο εφέ, σε συνδυασμό με σπορ στοιχεία.

Hyundai Tucson (28)

Επιπρόσθετα, το Tucson είναι το πρώτο μοντέλο της Hyundai που διαθέτει κρυμμένους πίσω υαλοκαθαριστήρες, που βρίσκονται κάτω από την αεροτομή.

Τα υψηλής τεχνολογίας σχεδιαστικά χαρακτηριστικά ολοκληρώνονται με το λογότυπο Hyundai στο πίσω κρύσταλλο, το οποίο φαίνεται μεν τρισδιάστατο, αλλά στην πραγματικότητα δεν εξέχει από την εξωτερική επιφάνεια, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει με τα κλασικά σήματα των κατασκευαστών αυτοκινήτων.

Χρώματα αμαξώματος

Οι υποψήφιοι πελάτες του Νέου Tucson μπορούν να επιλέξουν μεταξύ εννέα χρωμάτων αμαξώματος, συμπεριλαμβανομένων τριών νέων : Shimmering Silver, Amazon Gray και Teal.

Επιπλέον η επιλογή μιας διχρωμίας στην οροφή σε Phantom Black ή Dark Knight προσφέρει στους πελάτες ακόμη περισσότερες δυνατότητες εξατομίκευσης.

Άνετο εσωτερικό

Hyundai Tucson (29)

Μπαίνοντας στο ολοκαίνουριο, εκλεπτυσμένο και ευρύχωρο εσωτερικό του Νέου Tucson, που ονομάζεται INTERSPACE, είναι σαν να μπαίνεις σε ένα όμορφα οργανωμένο χώρο όπου οι καθημερινές ανησυχίες εξαφανίζονται.

Ο χώρος, οι τεχνολογίες αιχμής και οι πληροφορίες τέμνονται απολύτως αρμονικά. Διαθέτει στοιχεία που είναι εμπνευσμένα από καταρράκτες, ενώ τα διπλά ασημένια διακοσμητικά που ξεκινούν από το ταμπλό και καταλήγουν στις πίσω πόρτες είναι σε τέλεια αρμονία με τα υλικά των επενδύσεων που διαθέτουν ουδέτερους τόνους.

Η απρόσκοπτη ενσωμάτωση κορυφαίων τεχνολογικών χαρακτηριστικών παρέχει στους πελάτες του Νέου Tucson μια προηγμένη και πλήρως εξατομικευμένη ψηφιακή εμπειρία. Η νέα οθόνη AVN-T των 10,25 ιντσών προσδιορίζει το κέντρο του ταμπλό.

Hyundai Tucson (32)

Οι σχεδιαστές της Hyundai δεν επέλεξαν φυσικούς διακόπτες και κουμπιά, επομένως όλες οι λειτουργίες AVN για τη θέρμανση, τον εξαερισμό και τον κλιματισμό ελέγχονται μέσω αφής, καθιστώντας το Tucson το πρώτο μοντέλο της Hyundai που διαθέτει πλήρη έλεγχο αφής.

Υψηλής ποιότητας μαλακά πλαστικά εκτείνονται σε όλη την καμπίνα, ενισχύοντας την εμφάνιση του μοντέλου, ενώ καινούργιοι έμμεσοι αεραγωγοί ξεκινούν από τις πόρτες και καταλήγουν στην κεντρική κονσόλα.

Η εξέλιξη του εσωτερικού σχεδιασμού του Νέου Tucson οδήγησε σε μια πιο χαμηλή θέση του πίνακα οργάνων. Το φαρδύ πάνω μέρος του ταμπλό ενώνεται άψογα με τις επενδύσεις στις πόρτες, αγκαλιάζοντας στην ουσία τους εμπρός επιβάτες.

Αυτά τα φουτουριστικά χαρακτηριστικά εξασφαλίζουν μια ακόμα πιο σύγχρονη αίσθηση καθώς και νέα επίπεδα υψηλής ποιότητας σχεδιασμού. Το εργονομικά τοποθετημένο υποβραχιόνιο συνδέεται με την εφαρμογή shift by wire, εξασφαλίζοντας στο αυτοκίνητο μια μοντέρνα αίσθηση.

Hyundai Tucson (30)

Οι επιβάτες μπορούν επίσης να απολαύσουν έναν ευχάριστο ατμοσφαιρικό φωτισμό που βρίσκεται στις δύο πλαϊνές θήκες της κεντρικής κονσόλας, σε αυτήν της βάσης ασύρματης φόρτισης και στις θήκες στις πόρτες.

Διαθέτει 64 χρώματα που μπορούν να επιλεγούν καθώς και 10 επίπεδα φωτεινότητας, προκειμένου να ταιριάζει με κάθε διάθεση και να προσφέρει ακόμα περισσότερες δυνατότητες εξατομίκευσης.

Επιπλέον, οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα επιλογής τριών διαφορετικών επενδύσεων: ένα μονόχρωμο μαύρο ύφασμα ή δέρμα, δίχρωμο μαύρο και μπεζ σε ύφασμα ή δέρμα και το πακέτο χρώματος Teal.

Το πακέτο Teal προσφέρει μαύρο ύφασμα ή δερμάτινες επενδύσεις με ειδικές ραφές στα καθίσματα, τα υποβραχιόνια και τον επιλογέα ταχυτήτων. Ένθετα υφάσματος Teal υπάρχουν επίσης στα προσκέφαλα και τις επενδύσεις των θυρών.

Κορυφαία τεχνολογία και συνδεσιμότητα

Το ολοκαίνουριο Tucson είναι εξοπλισμένο με μια σειρά από κορυφαίες ανθρωποκεντρικές τεχνολογίες, προκειμένου να παρέχουν μια προηγμένη ψηφιακή εμπειρία στον οδηγό και τους επιβάτες.

Hyundai Tucson (31)

Το πλήρως ψηφιακό cockpit αποτελείται από ένα νέο πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών και από μια οθόνη AVNT επίσης 10,25 ιντσών. Έτσι εξασφαλίζεται ένας εξατομικευμένος χώρος που έχει βελτιστοποιηθεί προσφέροντας μια χρηστική εμπειρία υψηλής τεχνολογίας. Για παράδειγμα, οι χρωματικοί συνδυασμοί του πίνακα οργάνων αλλάζουν ανάλογα με το πρόγραμμα οδήγησης που έχει επιλεγεί.

Η Hyundai παρέχει στο ολοκαίνουριο Tucson την τελευταία έκδοση των κορυφαίων υπηρεσιών Bluelink σε συνδυασμό με το σύστημα infotainment με την οθόνη των 10,25 ιντσών. Το αναβαθμισμένο Bluelink προσφέρει μια σειρά νέων πλεονεκτημάτων και υπηρεσιών για τους πελάτες της Hyundai, όπως Connected Routing, Last Mile Navigation και μια νέα δυνατότητα Προφίλ Χρήστη (User Profile). Επίσης οι πελάτες μπορούν μέσω της εφαρμογής Bluelink να εντοπίσουν το αυτοκίνητό τους, να το κλειδώσουν και να το ξεκλειδώσουν από απόσταση ή/και να ενημερωθούν π.χ. για την ποσότητα του καυσίμου.

Οι επιβαίνοντες μπορούν να προσαρμόσουν τις προσωπικές τους επιλογές infotainment με τη νέα δυνατότητα Προφίλ Χρήστη (User Profile) που επιτρέπει στους πελάτες να εγκαταστήσουν έως και δύο κύριους λογαριασμούς και έναν λογαριασμό επισκέπτη και να ανεβάσουν μια εικόνα προφίλ μέσω της εφαρμογής Bluelink.

Το Προφίλ Xρήστη αποθηκεύει τις προτιμήσεις infotainment των χρηστών, όπως γλώσσα, Bluetooth, ρυθμίσεις πλοήγησης και αναγνώρισης φωνής, καθώς και τους αγαπημένους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, στο cloud.

Εάν οι οδηγοί πρέπει να σταθμεύσουν το αυτοκίνητό τους σε ακτίνα από 200 μέτρα έως δύο χιλιόμετρα από τον προορισμό τους, μπορεί να ενεργοποιηθεί η Πλοήγηση Last Mile ώστε να συνεχίζονται οι οδηγίες πλοήγησης μέσω της εφαρμογής Bluelink στο smartphone του οδηγού.

Επιπλέον, το σύστημα infotainment του ολοκαίνουριου Tucson διαθέτει ενσωματωμένο ημερολόγιο, που σημαίνει πως ο χρήστης μπορεί να δει το Apple ή Google ημερολόγιό του στην οθόνη AVN. Ο συγχρονισμός γίνεται μέσω των ρυθμίσεων της εφαρμογής Bluelink.

Με τη νέα πλοήγηση Connected Routing που βασίζεται στο cloud, οι διαδρομές υπολογίζονται από έναν ισχυρό server μέσα στο περιβάλλον cloud του Bluelink. Αυτό εξασφαλίζει καλύτερη πρόβλεψη κυκλοφορίας, ακριβέστερες ώρες άφιξης και πιο αξιόπιστο εκ νέου υπολογισμό της διαδρομής. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα της Connected Routing, η λειτουργία αυτόματης συμπλήρωσης εξοικονομεί χρόνο κατά την επιλογή του προορισμού.

Τα Apple CarPlay και Android Auto επιτρέπουν στους πελάτες να κάνουν mirroring των smartphones τους iOS και Android με απλό, εύκολο τρόπο. Με το Display Audiο των 8 ιντσών, τα smartphones μπορούν να κάνουν mirroring ασύρματα.

Οι επιπλέον δυνατότητες infotainment και διασύνδεσης του ολοκαίνουριου Tucson περιλαμβάνουν ένα premium ηχοσύστημα KRELL για κορυφαία εμπειρία ακουστικής, μια βάση ασύρματης φόρτισης στην κεντρική κονσόλα, καθώς και θύρες USB μπροστά και πίσω για ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες ψυχαγωγίας, ειδικά σε μεγάλα ταξίδια.

Τέλος, οι Hyundai LIVE services παρέχουν πληροφορίες χώρων στάθμευσης και τοποθεσίες πρατηρίων καυσίμων σε πραγματικό χρόνο, συμπεριλαμβανομένων των τιμών, καθώς και ενημέρωση για τον καιρό. Οι προορισμοί ή τα σημεία ενδιαφέροντος μπορούν επίσης να σταλούν από την εφαρμογή στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου.

Aνεση και ευκολία στους επιβάτες

Hyundai Tucson (38)

Η Hyundai προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη άνεση σε όλους τους πελάτες του Νέου Tucson. Για πρώτη φορά σε ένα αυτοκίνητο Hyundai διατίθεται η ολοκαίνουρια τεχνολογία Multi-Air Mode που αποτελείται από έναν συνδυασμό άμεσων και έμμεσων αεραγωγών για τον κλιματισμό και τη θέρμανση εξασφαλίζοντας ένα ακόμη πιο ευχάριστο εσωτερικό περιβάλλον με πιο ήπια ροή αέρα.

Όταν ενεργοποιηθεί αυτή η λειτουργία, ο αέρας διαχέεται από τους νέους multi-air αεραγωγούς που προστέθηκαν στο εμπρός μέρος του οχήματος και από τους κανονικούς αεραγωγούς. Ο συνολικός όγκος αέρα παραμένει ο ίδιος και επομένως είναι εξίσου αποτελεσματικός στη μεταβολή της θερμοκρασίας, αλλά η διασπορά του μειώνει την άμεση επαφή μαζί του και τον κάνει λιγότερο έντονο.

Αυτή η λειτουργία μπορεί να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί με βάση τις προτιμήσεις του οδηγού.

Ο κλιματισμός τριών ζωνών δίνει πλέον δυνατότητες ρύθμισης και στους επιβάτες του πίσω καθίσματος.

Hyundai Tucson (37)

Επίσης τα αεριζόμενα καθίσματα εμπρός και τα θερμαινόμενα καθίσματα εμπρός και πίσω παρέχουν επιπλέον άνεση σε οδηγό και επιβάτες. Επιπρόσθετα, με το Walk-in Device ο οδηγός μπορεί να μετακινήσει και να μεταβάλλει την κλίση της πλάτης του καθίσματος του συνοδηγού, για την εξυπηρέτηση τόσο όσων κάθονται μπροστά όσο και αυτών στο πίσω κάθισμα πατώντας απλά ένα κουμπί στα πλάγια του καθίσματος.

Επιπλέον, η λειτουργία Rear Sleeping επιτρέπει στον οδηγό να ακούει τη μουσική που έχει επιλέξει χωρίς αυτή να μεταδίδεται στα πίσω ηχεία, προκειμένου όσοι κοιμούνται να μην ενοχλούνται.

Για ακόμα μεγαλύτερη πρακτικότητα, τα πίσω καθίσματα του Νέου Tucson μπορούν να διπλωθούν σε αναλογία 4: 2: 4. Το Remote Folding επιτρέπει επιπλέον στα καθίσματα να διπλώνουν εξ’ αποστάσεως. Οι διακόπτες αναδίπλωσης βρίσκονται στα πλάγια του πορτμπαγκάζ.

Αυξημένη ευρυχωρία

Οι δυναμικές αναλογίες του ολοκαίνουριου Tucson προσφέρουν έναν πρακτικό διάκοσμο που εγγυάται την άνεση και την ευρυχωρία των επιβατών. Με μήκος 20 mm, πλάτος 15 mm και μεταξόνιο που έχει αυξηθεί κατά 10 mm σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, το ολοκαίνουριο Tucson είναι πιο ευρύχωρο από ποτέ.

Hyundai Tucson (40)

Ως αποτέλεσμα, οι πίσω επιβάτες μπορούν να απολαύσουν 26 mm επιπλέον χώρου για τα πόδια τους. Κάτι που ισχύει τόσο για τα υβριδικά μοντέλα όσο και για τις συμβατικές εκδόσεις, λόγω της έξυπνης τοποθέτησης της μπαταρίας κάτω από το πίσω κάθισμα.

Στο μεταξύ, ο χώρος αποσκευών έχει αυξηθεί από 3 έως 107 λίτρα, ανάλογα με την έκδοση κινητήρα και το σύστημα μετάδοσης, προσφέροντας συνολικά από 620 λίτρα έως 1.799 λίτρα για τις αποσκευές των επιβατών.

Διαστάσεις (χιλιοστά)

Μήκος : 4.500 (+20 mm) Πλάτος : 1.865 (+15 mm)

Ύψος : 1.650 (+5 mm) Μεταξόνιο : 2.680 (+10 mm)

Πρόβολοι : εμπρός 895 mm, πίσω 925 mm

Απόσταση για γόνατα στα πίσω καθίσματα : 996 (+26 mm)

Χώρος αποσκευών (λίτρα)

Χωρητικότητα με τα καθίσματα στη θέση τους (έκδοση Βενζίνης / Πετρελαίου / Βενζίνης 48V / Πετρελαίου

48V / Υβριδικό): 620 / 598 / 577 / 546 / 616

Μέγιστη χωρητικότητα με τα καθίσματα αναδιπλωμένα (έκδοση Βενζίνης/ Πετρελαίου / Βενζίνης 48V /

Πετρελαίου 48V / Υβριδικό): 1,799 / 1,777 / 1,756 / 1,725 / 1,795

Το πιο ολοκληρωμένο πακέτο ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης στην κατηγορία του Με τα πιο προηγμένα στην κατηγορία συστήματα υποβοήθησης οδηγού και ένα ολοκληρωμένο πακέτο ενεργητικής ασφάλειας με καινοτόμα χαρακτηριστικά, το ολοκαίνουριο Tucson προσφέρει ακόμα περισσότερη ασφάλεια και λιγότερο άγχος στους πελάτες της Hyundai.

Το ολοκαίνουριο Tucson είναι εξοπλισμένο με ένα αναβαθμισμένο σύστημα ασφαλείας επτά αερόσακων, το οποίο διαθέτει ένα νέο κεντρικό αερόσακο στα εμπρός καθίσματα, ένα μοναδικό χαρακτηριστικό στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Σε περίπτωση σύγκρουσης ο νέος αερόσακος εμποδίζει τους επιβάτες που κάθονται μπροστά να χτυπήσουν μεταξύ τους ελαχιστοποιώντας έτσι τον κίνδυνο σοβαρών τραυματισμών.

Όταν η ενεργοποίηση των αερόσακων προκαλείται από πρόσθια ή πλευρική πρόσκρουση, το σύστημα Multi-collision ενεργοποιεί αυτόματα τα φρένα έκτακτης ανάγκης για τη μείωση του κινδύνου δευτερογενών ή πολλαπλών συγκρούσεων.

Διαθέσιμα Συστήματα Ενεργητικής Ασφάλειας και Υποβοήθησης Οδήγησης Hyundai SmartSense:

Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) [ΝΕΟ: Junction Turning] Leading Vehicle Departure Alert (LVDA,) [ΝΕΟ] Highway Driving Assist (HDA) 1.5 [ΝΕΟ] Navigation-based Smart Cruise Control Curve (NSCC-C) [ΝΕΟ: using navigation data] Intelligent Speed Limit Assist (ISLA) [ΝΕΟ] Blind Spot-Collision Warning (BCW) Blind-spot Collision Avoidance Assist (BCA) [ΝΕΟ] Safe Exit Warning (SEW) [ΝΕΟ] Remote Smart Parking Assist (RSPA) [ΝΕΟ: HEV/PHEV μόνο] Surround View Monitor (SVM) [upgraded] Blind View Monitor (BVM) [ΝΕΟ] Rear Occupant Alert (ROA) [ΝΕΟ] Lane Following Assist (LFA) [ΝΕΟ] Lane Keeping Assist (LKA) [upgraded] Driver Attention Warning (DAW) Rear Cross Traffic Collision Warning (RCCW) Rear Cross-traffic Collision-avoidance Assist (RCCA) [ΝΕΟ] High Beam Assist (HBA)

Hyundai Tucson (4)

To σύστημα τετρακίνησης και το νέο πρόγραμμα Terrain Mode αναδεικνύουν το ολοκαίνουριο Tucson ως ένα κορυφαίο SUV. Αυτή η δυνατότητα, διαθέσιμη στην υβριδική έκδοση με το αυτόματο κιβώτιο, χρησιμοποιεί την τεχνολογία τετρακίνησης HTRAC της Hyundai, η οποία επιτρέπει εύκολο χειρισμό και ιδανική κατανομή της ροπής ανάλογα με την πρόσφυση των τροχών και την ταχύτητα του αυτοκινήτου.

Επιπρόσθετα των διάφορων προφίλ οδήγησης, υπάρχουν τρία επιπλέον – τα Mud, Sand και Snow – που βελτιστοποιούν την πρόσφυση των τροχών και τις ρυθμίσεις του HTRAC για μια μοναδική εμπειρία οδήγησης σε κάθε έδαφος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ολοκαίνουργιο Tucson συνοδεύεται από την κορυφαία πενταετή εγγύηση απεριόριστων χιλιομέτρων της Hyundai. Άνετη ή Σπορ οδήγηση με νέα ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση Το ολοκαίνουριο Tucson έχει εξελιχθεί και δοκιμαστεί στην Ευρώπη στην πιο απαιτητική πίστα αγώνων στον κόσμο, την περίφημη Nordschleife στο Nürburgring, καθώς και σε αυστηρές δοκιμές σε όλη την Ευρώπη:

από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες της Σουηδίας και των Άλπεων έως τις πολύ θερμές στη νότια Ισπανία για να διασφαλιστεί η ικανοποίηση των υψηλών προσδοκιών των Ευρωπαίων πελατών.

Hyundai Tucson (5)

Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο διαφορετικά συστήματα ανάρτησης του Νέου Tucson, το ένα με ενεργά και το άλλο με συμβατικά αμορτισέρ για κορυφαία δυναμικά χαρακτηριστικά.

Χάρη στην ευελιξία που προσφέρει η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση Electronic Controlled Suspension (ECS), οι μηχανικοί της Hyundai πέτυχαν μια εξαιρετικά καλή οδηγική συμπεριφορά, ανάλογα με τις συνθήκες και τις επιθυμίες του οδηγού. Για καθημερινές μετακινήσεις συστήνεται το Normal ή το Eco πρόγραμμα κίνησης που εξελίχθηκε για μια άνετη οδήγηση ακόμα και στους πιο δύσκολους δρόμους.

Το ECS ελέγχει αυτόματα και συνεχώς την ανάρτηση του αυτοκινήτου για την μεγιστοποίηση της άνεσης και της οδηγικής απόλαυσης. Το σύστημα λειτουργεί ιδανικά λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες οδήγησης μέσα από δεδομένα όπως η ταχύτητα, η επιφάνεια του δρόμου, οι στροφές, οι επιβραδύνσεις και οι επιταχύνσεις.

Χάρη στην ελεγχόμενη απόσβεση σε κάθε τροχό, το ECS περιορίζει τις κινήσεις του αμαξώματος για βέλτιστο κράτημα. Στο πρόγραμμα Sport το Tucson προσφέρει πιο άμεση απόκριση και έλεγχο.

Τα συμβατικά αμορτισέρ χρησιμοποιούν μια νέα τεχνολογία βαλβίδων που προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία και βαθμό απόσβεσης. Τα γόνατα MacPherson στον εμπρός άξονα και η ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων στον πίσω εξασφαλίζουν εξαιρετικά επίπεδα άνεσης και κρατήματος.

Hyundai Tucson (3)

Το ολοκαίνουριο Tucson διαθέτει μια νέα κρεμαγέρα Rack-mount Motor Driven Power Steering (R-MDPS), η οποία παίρνει κίνηση από ιμάντα και ρυθμίστηκε έτσι ώστε να ταιριάζει με τον χαρακτήρα της ανάρτησης του αυτοκινήτου.

Κατά τη διάρκεια πολύμηνων δοκιμών με πρωτότυπα οχήματα και προηγμένα μέσα προσομοίωσης, οι μηχανικοί της Hyundai εξέλιξαν το σύστημα για να διασφαλίσουν για ακριβή και ομαλή πληροφόρηση. Οι οδηγοί που επιλέγουν Sport Mode θα βιώσουν μια πιο έντονη και άμεση αίσθηση ακρίβειας.

Η Hyundai έχει εξελίξει για το Νέο Tucson μια μεγάλη γκάμα ελαστικών σε συνδυασμό με τρεις αεροδυναμικές επιλογές τροχών: χάλυβα 17’’ / ελαφρού κράματος 17’’, 18’’ και 19’’. Τα επιλεγμένα ελαστικά εξελίχθηκαν σε στενή συνεργασία με τους κορυφαίους κατασκευαστές Continental και Michelin, με ιδιαίτερη προσοχή σε τομείς όπως η άνεση, ο περιορισμός του θορύβου κύλισης και οι επιδόσεις.

Επιπλέον, οι μηχανικοί της Hyundai πέτυχαν πολύ χαμηλές τιμές αντίστασης κύλισης για την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων. Αυτό και μόνο υπογραμμίζει τη δέσμευση της εταιρείας να κατασκευάζει φιλικά προς το περιβάλλον αυτοκίνητα δίχως συμβιβασμούς στην οδηγική απόλαυση.

Η ευρύτερη γκάμα ηλεκτροκινητήρων στα compact SUV

Προσφέροντας τρεις εξηλεκτρισμένες εκδόσεις κινητήρων και δύο συμβατικές εσωτερικής καύσης με τέσσερεις επιλογές μετάδοσης, το ολοκαίνουριο Tucson ταιριάζει σε κάθε τύπο οδηγού.

Με 48V υβριδικές εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου, πλήρως υβριδική καθώς και plug-in υβριδική έκδοση, το ολοκαίνουριο Tucson διαθέτει τη μεγαλύτερη εξηλεκτρισμένη γκάμα στην κατηγορία των compact SUV.

Hyundai Tucson (307)

Εκτός από τις εξηλεκτρισμένες εκδόσεις, το ολοκαίνουργιο Tucson είναι διαθέσιμο και με συμβατικούς κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου.

Το Νέο Tucson εξελίχθηκες με προτεραιότητα στη μείωση των εκπομπών ρύπων δίχως κανένα συμβιβασμό στην οδηγική απόλαυση. Η υβριδική έκδοση αποτελείται από το νέο 1.6 T-GDI (υπερτροφοδοτούμενος βενζίνης με άμεσο ψεκασμό) τεχνολογίας Smartstream κινητήρα και έναν ηλεκτρικό κινητήρα 44,2 kW που τροφοδοτείται με ενέργεια από μπαταρία ιόντων λιθίου 1,49 kWh.

Συνδυάζεται με ένα εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο (6AT) και διατίθεται ως προσθιοκίνητο ή τετρακίνητο. Το σύστημα είναι το πιο ισχυρό στη νέα γκάμα κινητήρων του Tucson, με συνδυασμένη ισχύ 230 PS.

Όσον αφορά την 48V υβριδική τεχνολογία, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από τρεις διαφορετικές εκδόσεις:

1.6 T-GDI Smartstream με 150 PS και κίνηση στους εμπρός τροχούς

1.6 T-GDI Smartstream με 180 PS και προαιρετική τετρακίνηση

1.6 CRDi Smartstream με 136 PS και προαιρετική τετρακίνηση

Η Hyundai έχει συνδυάσει την αποδοτική 48V υβριδική τεχνολογία με κινητήρα 1.6 T-GDI με 150 PS, ο οποίος είναι διαθέσιμος με το 6τάχυτο έξυπνο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων iMT και το 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7DCT. Μια άλλη εξίσου ισορροπημένη έκδοση είναι η 1.6 T-GDI με 180 PS, η οποία θα προσφέρεται ως προσθιοκίνητη με 6τάχυτο κιβώτιο iMT και επιπλέον με 7DCT με τετρακίνηση.

Στο μεταξύ, ο πετρελαιοκινητήρας 1.6 CRDi των 136 PS στην 48V υβριδική έκδοση διατίθεται με κιβώτιο 7DCT είτε ως τετρακίνητο είτε ως προσθιοκίνητο.

Όταν δεν συνδυάζεται με το 48V υβριδικό σύστημα, ο βενζινοκινητήρας 1.6 T-GDI Smartstream των 150 PS είναι διαθέσιμος με 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο και κίνηση στους δύο ή στους τέσσερεις τροχούς. Ο ντίζελ 1.6 CRDi Smartstream είναι διαθέσιμος με 115 PS, 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και κίνηση στους δύο τροχούς.

Ο ολοκαίνουριος κινητήρας 1.6 T-GDI Smartstream είναι εξοπλισμένος με την τεχνολογία συνεχώς μεταβαλλόμενου χρονισμού των βαλβίδων (CVVD) της Hyundai. Το CVVD βελτιστοποιεί την απόδοση του κινητήρα και την οικονομία καυσίμου ενώ παράλληλα είναι φιλικό προς το περιβάλλον.

Η τεχνολογία χρονισμού και ελέγχου των βαλβίδων ρυθμίζει τη διάρκεια του ανοίγματος και του κλεισίματος τους ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης. Αυτό είναι το μόνο σύστημα που μπορεί να μεταβάλλει τη διάρκεια του ανοίγματος της βαλβίδας κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής, ανάλογα με τις συνθήκες.

Επίσης θα είναι διαθέσιμη και μια plug-in υβριδική έκδοση του ολοκαίνουριου Tucson με κινητήρα 1.6 TGDI και 265 PS.

To νέο χειροκίνητο κιβώτιο της Hyundai (iMT)

Όλοι οι πελάτες του νέου Tucson θα έχουν στην διάθεσή τους το εξελιγμένο κιβώτιο iMT της Hyundai. Το iMT λειτουργεί αμιγώς ηλεκτρονικά και αποσυνδέει τον κινητήρα από το κιβώτιο μετά την απελευθέρωση του πεντάλ του γκαζιού από τον οδηγό καθώς και όταν οδηγεί με σταθερή ταχύτητα, επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να «ρολάρει» μειώνοντας με αυτό τον τρόπο την κατανάλωση καυσίμου.

Hyundai Tucson (35)

Η επιλεγμένη σχέση παραμένει σε εμπλοκή ακόμη και με τον κινητήρα σβηστό. Μόλις ο οδηγός πιέσει είτε το πεντάλ του φρένου είτε του γκαζιού τότε ο κινητήρας παίρνει ξανά μπροστά στην ίδια ταχύτητα χάρη στην εκκίνηση που παρέχεται από τη μίζα / γεννήτρια του Mild Hybrid Starter Generator (MHSG).

Εάν ο οδηγός πιέσει το πεντάλ του συμπλέκτη για να αλλάξει σχέση ή εάν η ταχύτητα του οχήματος είναι πολύ χαμηλή για την επιλεγμένη σχέση, τότε το κιβώτιο επανεκκινεί τον κινητήρα στο νεκρό.

Το νέο Tucson είναι ήδη διαθέσιμο στις εκθέσεις Hyundai με τιμή εκκίνησης 24.990€.

H plug-in υβριδική έκδοση και η έκδοση N Line θα λανσαριστούν αργότερα μέσα στο έτος.

Πηγή: Hyundai