Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑγωνεςΝίκη με SKODA Fabia Rally2 evo, στη WRC2 στο Ράλι Μόντε-Κάρλο

Νίκη με SKODA Fabia Rally2 evo, στη WRC2 στο Ράλι Μόντε-Κάρλο

Ήρθαν, είδαν, νίκησαν. Η απόδοση του “veni, vidi, vici”, της ιστορικής φράσης του Ιούλιου Καίσαρα αποδίδει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο την άνετη νίκη των Νορβηγών Andreas Mikkelsen – Ola Floene, στο τιμόνι μιας SKODA FABIA Rally2 evo, στο Ράλι Μόντε-Κάρλο του 2021.

Ο πρώτος γύρος του εφετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) σηματοδότησε την έναρξη συνεργασίας μεταξύ της SKODA MOTORSPORT και της ομάδας Toksport WRT.

SKODA FABIA Rally2 evo - ΜΙΚΕΛΣΕΝ-ΦΛΟΕΝ_3

Μία συνεργασία που ξεκίνησε ιδανικά, με τους Νορβηγούς στην 1η θέση και τους Marco Bulacia – Marcelo Der Ohannesian (από Βολιβία και Αργεντινή αντίστοιχα) στην τέταρτη.

Παραδοσιακά, το Ράλι Μόντε-Κάρλο, είναι ο πρώτος γύρος κάθε νέας σεζόν WRC και, παρά τη συνεχιζόμενη πανδημία, ούτε εφέτος αποτέλεσε εξαίρεση.

Σε συνεργασία με τη γαλλική κυβέρνηση, τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) και τον υποστηρικτή του WRC, το Automobile Club de Monaco κατάφερε να διοργανώσει το 89ο Rallye Monte-Carlo, γιορτάζοντας τα 110 χρόνια του αγώνα, σε απόλυτο εναρμονισμό με τα ισχύοντα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής.

Το τίμημα ωστόσο ήταν μεγάλο, αφού το φετινό Monte ήταν, για πρώτη φορά στην ιστορία, χωρίς θεατές, τόσο στις Ειδικές Διαδρομές, όσο και στο Service Park.

SKODA FABIA Rally2 evo - ΜΙΚΕΛΣΕΝ-ΦΛΟΕΝ_2

Πιθανά το «ήρθαν, είδαν, νίκησαν» να ακούγεται υπερβολικό, αλλά δεν είναι. Ο Andreas Mikkelsen και ο συνοδηγός του Ola Foene, κατά την επιστροφή τους στη WRC2, ανταπέδωσαν την υποστήριξη της SKODA MOTORSPORT με μία εμφατική επικράτηση στον πιο απρόβλεπτο γύρο του αγωνιστικού ημερολογίου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι.

Η επιτυχία τους ταυτόχρονα σηματοδότησε την πρώτη νίκη για την ανανεωμένη γενιά της SKODA FABIA Rally2 evo. Κερδίζοντας επίσης την τελευταία Ειδική Διαδρομή (Power Stage) όπου απονέμονται επιπλέον βαθμοί, οι δύο Νορβηγοί ξεκινούν την σεζόν τους το 2021 με 30 βαθμούς, το μέγιστο στο εν λόγω πρωτάθλημα.

SKODA FABIA Rally2 evo - ΜΠΟΥΛΑΣΙΑ-ΝΤΕΡ ΟΧΑΝΕΣΙΑΝ_3

Παράλληλα, οι νεοφερμένοι στη WRC2, Marco Bulacia/Marcelo Der Ohannesian (BOL / ARG), οδηγώντας τη δεύτερη SKODA FABIA Rally2 evo της ομάδας Toksport WRT, τερμάτισαν στο ντεμπούτο τους στο Monte στην 4η θέση της κατηγορίας.

Οι Νορβηγοί με τη SKODA FABIA Rally2 evo πήραν το προβάδισμα στη WRC2 μετά τη δεύτερη Ειδική Διαδρομή, που πραγματοποιήθηκε στις Άλπεις, κοντά στη γαλλική πόλη χειμερινών σπορ Gap.

Φτάνοντας στο Μονακό το Σάββατο το απόγευμα, οι έμπειροι Νορβηγοί είχαν επεκτείνει το προβάδισμα στην κατηγορία τους σε περισσότερα από δύο λεπτά, οπότε την επόμενη μέρα με συνετή οδήγηση τερμάτισαν άνετοι πρώτοι στο Πριγκιπάτο.

SKODA FABIA Rally2 evo - ΜΙΚΕΛΣΕΝ

«Ήταν ένα απολύτως καταπληκτικό Σαββατοκύριακο από κάθε πλευρά. Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που διασκέδασα τόσο πολύ κατά τη διάρκεια ενός ράλι», σχολίασε ο Mikkelsen. «Η ομάδα Toksport WRT έκανε άψογη δουλειά και η SKODA FABIA Rally2 evo λειτούργησε τέλεια. Η ρύθμιση ήταν αυτή που χρειαζόμασταν, το αυτοκίνητο αποδείχθηκε πολύ σταθερό ακόμη και σε αυτές τις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες δρόμου και το σημαντικό είναι ότι δεν είχαμε ούτε μία επικίνδυνη στιγμή.»

Η 4η θέση στη WRC2 δείχνει και είναι πολύ σημαντική, στο πιο δύσκολο ντεμπούτο του στο Monte για τον Marco Bulacia στο τιμόνι της δεύτερης SKODA FABIA Rally2 evo, της Toksport WRT.

Με πολύ περιορισμένη γνώση οδήγησης στο χιόνι και τον πάγο, ο εικοσάχρονος από τη Βολιβία με τον Αργεντίνο συνοδηγό του Marcelo Der Ohannesian, σημείωσαν χρόνους μέσα στην τριάδα της WRC2.

SKODA FABIA Rally2 evo - ΜΠΟΥΛΑΣΙΑ

«Όταν κάναμε τις αναγνωριστικές δοκιμές πριν από την έναρξη του αγώνα, δεν φαντάστηκα να είναι τόσο δύσκολο το ράλι», παραδέχτηκε ο Bulacia. «Ευτυχώς, η SKODA FABIA Rally2 evo κάνει τη ζωή ενός οδηγού πολύ πιο εύκολη σε τόσο δύσκολες συνθήκες».

Ο επόμενος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA έχει προγραμματιστεί για τις 25-28 Φεβρουαρίου στον Αρκτικό Κύκλο στην Λαπωνία, με το Arctic Lapland Finland Rally.

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ

SKODA MOTORSPORT_1

Το 2021 αποτελεί μία πολύ ιδιαίτερη επέτειο για τη SKODA AUTO. Πριν από 120 χρόνια, η SKODA ξεκίνησε την επιτυχή συμμετοχή της στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, έχοντας να παρουσιάσει στο παλμαρέ της πολλές νίκες στο διάσημο Ράλι Μόντε-Κάρλο.

Τα οχήματα Laurin & Klement συμμετείχαν στη δεύτερη διοργάνωση του κλασικού ράλι το 1912 και το 1936 ένα μοντέλο με το σήμα της SKODA, το Popular Sport roadster, τερμάτισε στη δεύτερη θέση στο κατηγορία κάτω των 1,5 λίτρων.

SKODA MOTORSPORT_2

Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, τα οχήματα SKODA δημιούργησαν αρχικά ένα σπουδαίο όνομα στην κατηγορία κάτω των 1300 κ.εκ., όπως αποδεικνύεται από το χατ-τρικ της Octavia TS μεταξύ 1961 και 1963.

Στη δεκαετία του 1990, το Favorit 136 L συνέχισε αυτήν την ιστορία επιτυχιών στο Μόντε-Κάρλο με τέσσερις νίκες στη σειρά, από το 1991 έως το 1994.

Η τετρακίνητη FABIA προκαλεί αίσθηση τα τελευταία χρόνια στις ειδικές των Μεσογειακών Άλπεων πάνω από το Μονακό, με παρουσία από το 2010. Και το 2018, το μοντέλο R5 με turbo κινητήρα κατέκτησε τη νίκη στην κατηγορία WRC2 στο Monte. Το 2021, η ιστορία επαναλήφθηκε με τη SKODA FABIA Rally2 evo.

Τελικά αποτελέσματα MonteCarlo Rallye (WRC2)

1.     Mikkelsen/Fløene (NOR/NOR), SKODA FABIA Rally2 evo, 3:03:57.3 hrs.
2.     Fourmaux/Jamoul (FRA/BEL), Ford Fiesta Rally2, +1:52.2 min.
3.     Camilli/Buresi (FRA/FRA), Citroën C3 Rally2, +3:12.4 min.
4.     Bulacia/Der Ohannesian (BOL/ARG), SKODA FABIA Rally2 evo, +8:51.8 min.

Βαθμολογία Οδηγών/Συνοδηγών WRC2 (μετά από 1/8 αγώνες)

1.     Mikkelsen/Fløene (NOR/NOR), SKODA FABIA Rally2 evo, 30 points
2.     Fourmaux/Jamoul (FRA/BEL), Ford Fiesta Rally2, 22 points
3.     Camilli/Buresi (FRA/FRA), Citroën C3 Rally2, 17 points
4.     Bulacia/Der Ohannesian (BOL/ARG), SKODA FABIA Rally2 evo, 15 points

Βαθμολογία κατασκευαστών WRC2 (μετά από 1/8 αγώνες)

1.     Toksport WRT (SKODA), 37 points
2.     M-Sport Ford WRT, 18 points
3.     Sports & You (Citroën), 15 points

Πηγή: Skoda

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο