Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιαφοραΗ BMW i γιορτάζει την επέτειο των 10 χρόνων

Η BMW i γιορτάζει την επέτειο των 10 χρόνων

Η BMW i, πρωτοπόρος στον τομέα της βιώσιμης μετακίνησης, γιορτάζει την επέτειο των δέκα χρόνων της. Επισήμως, ο εορτασμός της επετειακής χρονιάς ξεκινά την Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021.

BMW iΣτον σύνδεσμο https://www.bmw.com/en/innovation/bmw-i-10-year-anniversary.html θα γίνει μία αναδρομή στα ορόσημα της πρώτης δεκαετίας της BMW i – από τη γέννηση της μάρκας το 2011 μέχρι την BMW iX που θα λανσαριστεί σύντομα.

Η δέκατη επέτειος της μάρκας BMW i θα είναι επίσης το θέμα μιας ευρέως φάσματος ενημερωτικής καμπάνιας στα άλλα κανάλια των social media του BMW Group, που θα συνεχιστεί μέχρι το Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου – International Motor Show (IAA) 2021.

Η BMW i συμβολίζει τον μετασχηματισμό της ατομικής μετακίνησης και διαδραματίζει πρωταρχικό ρόλο στους κόλπους του BMW Group ως εργαστήριο του μέλλοντος και μοχλός καινοτομίας για όλη την εταιρεία. Η μάρκα υιοθετεί μία ολιστική προσέγγιση της βιωσιμότητας. Η τρέχουσα εξέλιξη στους μελλοντικούς τομείς D-ACES (Design, Autonomous, Connected, Electrified & Services/Shared) είναι στενά συνδεδεμένη με την BMW i.

Το πόσο ισχυρή είναι η επιρροή της BMW i ως πρωτοπόρου οραματικών τεχνολογιών μετακίνησης στην ανάπτυξη των οχημάτων του BMW Group, είναι ιδιαίτερα εμφανής στην επετειακή χρονιά.

Η παραγωγή της BMW iX θα ξεκινήσει σε μερικούς μήνες. Το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της BMW i είναι η νέα τεχνολογική ναυαρχίδα του BMW Group στους τομείς σχεδίασης, αυτόνομης οδήγησης, συνδεσιμότητας, ηλεκτροκίνησης και ψηφιακών υπηρεσιών.

Λίγο αργότερα, θα ακολουθήσει η παγκόσμια πρεμιέρα της BMW i4, που μεταφέρει την αμιγώς ηλεκτρική οδηγική απόλαυση στη βασική κατηγορία της μάρκας – τη σπορ πολυτελή μεσαία κατηγορία – για πρώτη φορά.

Και τα δύο μοντέλα υιοθετούν τεχνολογία BMW eDrive 5ης γενιάς. Αυτή θέτει νέα πρότυπα στο περιβάλλον του ανταγωνισμού όχι μόνο λόγω της εξαιρετικής απόδοσης του συστήματος ηλεκτροκίνησης και της μεγάλης αυτονομίας που επιτυγχάνεται μέσω της προηγμένης τεχνολογίας κυψελών μπαταριών.

Ο σχεδιασμός του κινητήρα, που καθιστά εφικτή την απαλλαγή από τις σπάνιες γαίες, επιβεβαιώνει πως η βιωσιμότητα έχει γίνει πρωταρχικός στόχος εξέλιξης του BMW Group, που δεν περιορίζεται απλά στην οδήγηση μηδενικών ρύπων.

Επιπλέον, η χρήση πρώτων υλών που έχουν αποκτηθεί σύμφωνα με αυστηρά περιβαλλοντικά και κοινωνικά πρότυπα, μία εξαιρετικά υψηλή αναλογία ανακυκλωμένων και δευτερογενών υλικών και η χρήση ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται κατά 100% από ανανεώσιμες πηγές στην παραγωγή του μοντέλου, συμβάλουν στον προοδευτικό χαρακτήρα της BMW iX.

Η ηλεκτροκίνηση θα συνεχίσει να αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία στο μέλλον και θα εξελιχθεί σε σημαντικό μοχλό βιώσιμης ανάπτυξης. Στόχος του BMW Group είναι να προσφέρει 25 ηλεκτροκίνητα μοντέλα μέχρι το 2023.

Επιπλέον, το σχέδιο είναι να υπάρχουν πάνω από επτά εκατομμύρια ηλεκτροκίνητα οχήματα στους δρόμους όλου του κόσμου μέχρι το 2030, εκ των οποίων τα δύο τρίτα θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Στο πλαίσιο της επέλασης της ηλεκτροκίνησης του BMW Group, η επόμενη γενιά των πολυτελών sedan της BMW Σειράς 7, για παράδειγμα, θα προσφέρεται σε μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Οι δημοφιλείς BMW Σειρά 5 και BMW X1 θα λανσαριστούν επίσης με μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Πηγή: BMW

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο